Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vybavení terárka

Dobrý den, chtěla bych jsem si pořídit chamíka a zajímalo by mě kolik wattů má mít žárovka s UVB faktorem myslím, že se jedná o Repti Glo? A dočetla jsem se, že se má kombinovat s nějakou žárovkou jinou, prosím, jakou nebo případně mám to vůbec kombinovat? A budu na ty žárovky potřebovat dvě lampy? A musí mít chamík topný kabel či kámen nebo něco jiného a také musí mít vlhkoměr a teploměr? A snad zatím poslední dotaz jaké jsou vhodné vitamíny pro chamíka popřípadě jak je mám dávkovat? Tak moc děkuji doufám, že to nevadí, že se tolik ptám...:-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestli si chcete pořídit chameleona doporučuji googlit :o) na netu je dostatečné množství informací.…
charloschuanche 21.03.2010 01:50
charloschuanche
Tak děkuji, takže stačí jedna žárovka. Já ji umístím úplně nahoru, ale tak aby k ní chamík neměl tak…
viktina 21.03.2010 12:47
viktina
jedna žárovka a jedna zářivka! .-)
tdtgdfgdfg 24.03.2010 13:18
tdtgdfgdfg
a ještě mám tedy dávat vitamíny Nutri Mix+Plastin nebo Plastin+Roboran nebo Nutri Mix+Roboran nebo j…
viktina 25.03.2010 19:14
viktina
Doporučuji Nutrimix pro nosnice + přimíchat plastin (1 díl: 10 dílům nutrimixu).
krokodýl 25.03.2010 20:05
krokodýl
A který ten stím kalciem nebo Rep? No já chamíky množit nebudu zaprví už teď to ho mám dost činčily,…
viktina 25.03.2010 20:16
viktina
Je to přímo pro nosnice, ale můžeš použít i ten rep nebo s kalciem, je to podobné.
krokodýl 25.03.2010 20:21
krokodýl
kde sháníte plastin? a jak často ho podáváte?
Furcifer 25.03.2010 20:28
Furcifer
Např. v prodejně krmiv pro hospodářská zvířata, je to balík tuším 5 kg, takže takřka na "doživotí":-…
krokodýl 25.03.2010 20:30
krokodýl
Dobrý den, ještě mám prosbu, jestli by jste mi prosím nezaslali foto či obrázek to je jedno jak máte… poslední
viktina 05.04.2010 18:39
viktina

Jestli si chcete pořídit chameleona doporučuji googlit :o) na netu je dostatečné množství informací. nebo stačí vyhledávání zde. Jinak aspoň pro začátek: topné kameny nebo kabely rozhodně ne- chameleon se vyhřívá na provozní teplotu na slunci- proto se používají klasické žárovky. UVB co nej- reptiglo 5 nebo klidně 10 26W. Do jedné lampy UVB a klasickou žárovku nenašroubujete že :i: Já používám vit. reptivite a biomin H. Jestli nechováte žádné jiné ter. zvíře přemýšlejte sama jestli je vhodné pořízení teploměru. Doporučuji zjístit si rozměry terária a jak a čím krmit. Ps: UVB neprochází sklem takže do terária tak aby se cham nespálil. Mnoho zdaru. :puff:

Tak děkuji, takže stačí jedna žárovka. Já ji umístím úplně nahoru, ale tak aby k ní chamík neměl tak blízký přístup jen na určitou vzdálenost. Já si hlavně potřebuji zjistit takhle do začátko, co potřebuje, abych to mohla oznámit mému tátovi, aby si on udělal představu o ceně. Mě je to jedno já si, když mi vše i chamíka určitě koupí, koupím o něm knížku od robimausu. Moje kamarádka používá, sice pro gekončíka, ale tvrdí že je to pro všechny, plastin, já mám vitaplastin mohu ten? Nebo jsem už četla někde i Roboran H. Nu já nevím. Doma máme želvu a té dáváme Nutri Mix pro plazy mohu třeba i ten je toho dost. A ty vatamíny, co mi doporučujete seženu v lékárně nebo kde? Protože u nás ve zverimexech (myslím na okrese) je tak maximálně roboran a nutri Mix a ještě taky plastin. Tak já nevím jsem z toho celá zblblá..:-(;-)

Dobrý den, ještě mám prosbu, jestli by jste mi prosím nezaslali foto či obrázek to je jedno jak máte přidělané ta světla v terárku? Potřebuji to ukázat elektrikáři, aby mi tam ta světla přidělal. Teda jestli máte ta světla přidělávaná. Myslím tím že se přidělala po té a ne že byla v již v tom terárku (myslím terárko s vybavení;). Díky moc.:-*

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru