Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta královská - paraziti???

Dobry den, chtela bych se zeptat na jakoby ,,male klistaky ci blechy,, ktere jsem objevila cca pred mesicem u nasi cca 1rok stare krajty.Objevili jsme to u ni po podani stravy - mysi.nikdy si nejak neovela ve vode ale pak najednou tam zacala travit cimdal vice casu a pri vymene vody jsem to objevila.ve zverimexu nam poradili at terarium vystrikame biolitem,poradne vyvetrame a po asi 5-6hodinach hady vratime dovnitr.krajta byla po celou dobu namocena ve vode.vypadalo to ze se toho zbavila ale pred14dny se to u ni objevilo znovu.mame podezreni ze to chytla z mysi.mame udelane terarium ze stare skrine pricemz krajta je nahore a pod ni je uzovka cervena.u te jsme nic nenasli ale dezinfekce probehla preventivne i u ni.chtela bych se zeptat zdali nekdo neznate jeste nejaky zpusob jak ji toho zbavit nez pujdeme na veterinu atam ji daji nejake ,,chemikalie,,.Předem vsem moc dekuji za odpoved.

Předmět Autor Datum
63966-frontline?
halapremek 29.03.2010 11:51
halapremek
dobry den, četl jsem vaš problem co se tyče parazitu u krajty.mame take ročni krajtu a uplne stejnej…
snek95 16.09.2010 18:46
snek95
Mela jsem stejny problem,meli by pomoct detia pasky.Jsou vyzkousene,jen je treba se zeptat jak velky…
simisek15 22.09.2010 13:29
simisek15
Frontline nevylucuji ale znamemu po aplikaci uhynula pulka chovu tak to mel bud na chcipnuti zvira…
JaBula 22.09.2010 13:46
JaBula
Zdravím ve spolek! Po návratu z dovolené mne čekalo nepříjemné překvapení - od sousedů se mi do kanc…
lachke 17.05.2012 11:49
lachke
my jsme si je na krajtě taky dovezli..ale z burzy..z ničeho nic se nám taky začala koupat ve vodě..… poslední
lucka123 17.05.2012 18:18
lucka123

dobry den,
četl jsem vaš problem co se tyče parazitu u krajty.mame take ročni krajtu a uplne stejnej problem jako vy,tak se chci zeptat jestli jste to nejak vyřešili?každej zde piše neco jineho a nechcem ji ubližit.Děkuji za info Hanuš

Mela jsem stejny problem,meli by pomoct detia pasky.Jsou vyzkousene,jen je treba se zeptat jak velky kus do teraria dat.Jinak mam dobrou zkusenost i s bye bye mites od firmy python.Je to setrne k chovancum a neublizi jim to a roztocu se zbavite.
PS:Pro hlavni dotaz, pisete ze krajtu mate ve stare skrini.Paraziti se ke krajte mohli dostat jakkoli,ale verim tomu ze se udrzuji prave v tom starem dreve.Bylo by dobre pokud Vam nepomuze ani jeden z techto dvou pripravku zkusit prestehovat krajtu do noveho nejlepe skleneneho teraria,dat tam zase bud detia pasek nebo vystrikat zminenym pripravkem a dat ji nejlepe na noviny nez se parazitu zbavite.Frontline nevylucuji ale znamemu po aplikaci uhynula pulka chovu (podrobnosti neznam),takze jsem se toho zkousela zbavit jinak.Rozhodne nestrikat biolitem a podobne,jsou to komercni pripravky vetsinou na jine pouziti.
PS:Hodne stesti s nicenim skudcu....

Frontline nevylucuji ale znamemu po aplikaci uhynula pulka chovu

tak to mel bud na chcipnuti zvirata uz pred aplikaci frontlajnu, nebo je v tom koupal a pritom napajel. Tenhle pripravek je pouzitelny na siroke spektrum plazu, vcetne drobote. Skoro se mi to nechce verit...nespletla jste se? Nedoslo nekde k nedorozumeni?

jsou to komercni pripravky

a frontline, detia a ostatni nejsou komercni pripravky? Koneckoncu - i u nich navod na pouziti nerika nic o plazech...

Zdravím ve spolek! Po návratu z dovolené mne čekalo nepříjemné překvapení - od sousedů se mi do kanceláře dostaly myši. Nejdřív jsem to bral jako legraci, pak jsem zjistil, že mám proch...ý a sežraný papíry, překousaný kabel k telefonu, zlikvidovaný sazeničky feferonek (holt se letos asi Bishops crownů nedočkám). Vyhlásil jsem jim krutý boj a od včerejška jsem jich už 22 chytil (do jedný pastičky, ani ji nestíhám vysypávat). Teď ale k problému - mají blechy a asi bude zapotřebí větší zásah po celé kanceláři a vlastně po celém domě - poradíte něco neškodný pro hady (mám curtusku a maurusáky). Předem děkuju

my jsme si je na krajtě taky dovezli..ale z burzy..z ničeho nic se nám taky začala koupat ve vodě.. byli jsme s ní u veterináře a ten nám poradil frontline.. pak jsme byli u známého co chová spoustu let hady a má s tím taky zkušenosti a ten nám ho poradil taky.. řekl at si trochu nastříkáme na vatový tampon a hada tím lehce potíráme.. a at mu tím i vystříkáme terárko (protože my máme zadní stěnu z břidlice)..měli jsme hada chvíli na novinách protože se ve štěpkách mohli rozmnožovat a nakonec se všechno povedlo :) jen po vystříkání terárka sme ho den nechali větrat a pak jsme tam hada dali zpátky.. a už se neobjevili :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru