Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím máte osázené venkovní výběhy?

Tady ještě přidávám vyjádření pana Moulíka z Yuccalandu:

..." Pokud chcete mít scenérii "original" tj. z rostlin které se v pravé makchii skutečně vyskytují doporučuji z naší nabídky tyto rostliny. (tyto vydrží i naše zimy):
Ulex europaeus (Hlodáš evropský), Spartium junceum (Vítečník sítinový), Ruta graveolens (Routa vonná), Ruscus aculeatus (Listnaec pichlavý), Cistus laurifolius (Císt vavřínolistý), Quercus coccifera (Dub kermesový), Phlomis fruticosa (Sápa křovitá), Erica arborea (Vřesovec stromový), Albizia julibrissin "EH. Wilson" (Albízie růžová), mrazuvzdorné Opuncie, Yucca glauca (Juka sivá), a jiné.

Albizie se tam sice nevyskytuje, ale je to jediná rostlina s dvakrát zpeřeným listem, která imituje zplanělé akácie a vydrží naše zimy. Albizii, Spartium a Quercus budete muset držet na uzdě stříháním, jsou to větší věci, ale v makchii rostou také keřovitě.

Vhodné rostliny běžně k sehnání jsou take tamaryšek, levandule, rakytník a stálezelené dřišťály, nějaké Sedum (Rozchodník) a Sempervivum (Netřesk), případně Euphorbia (Pryšec). To vše samozřejmě doplněno vápencovými kameny s drtí různých frakcí a dojem bude 100%. "...

Dovolím si jen připodotknout, že netřesky a rozchodníky nevydrží "v něžné želví péči" ani den a pryšce jsou dost možná nebezpečně jedovaté, ale návštěva stránek
http://www.yuccaland.cz
případně také http://botany.cz
rozhdoně stojí za to, v případě yuccalandu určitě i ta zahrada.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny