Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem propadlá vejce

Ahoj, chtěl bych se zeptat, samice 2 roky stará se spářila se samcem (3 roky) ve středu nakladla vajíčka do vlhkého substrátu, poté jsem je přendal do inkubátoru(28-30°C, vlhkost 80 %, vejce zahrabaný z jedné poloviny ve vermikulitu) vajíčka se ještě ten den začala jakoby propadat, ale nežloutnou, při prosvícení je vidět i žilování.....Jsou vajíčka oplodněná?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud se propadají, může za to nejspíš sucho, tzn. buď moc suchý substrát nebo přílišné sucho vzdušn…
krokodýl 13.04.2010 19:32
krokodýl
Mohu se zeptat ještě na problém s vejci? Mám vodní želvy. Pokud samice naklade vejce do vody a vejce…
Crocodylus 20.04.2010 15:50
Crocodylus
Čím dřív budou z vody venku, tím líp, ale mohou tam bez úhony vydržet desítky minut snad i hodiny, t… poslední
krokodýl 20.04.2010 16:38
krokodýl

Pokud se propadají, může za to nejspíš sucho, tzn. buď moc suchý substrát nebo přílišné sucho vzdušné nebo obojí. Nejjednodušší je navlhčit vermiculit (opět platí, že přiměřeně) a vejce do něj zahrabat celé a krabičku zavřít (udělat jen pár dírek), během pár dní budou zase pěkně napnutá, pokud jsou tedy opravdu oplozená (podle popisu to vypadá, že jo).

Mohu se zeptat ještě na problém s vejci? Mám vodní želvy. Pokud samice naklade vejce do vody a vejce najdu pár hodin po nakladení, dají se ještě zachránit? Loni mi moje želvy nakladly vejce do vody. Nebyly oplozený. Ve vodě jsem je našel scvrklý. Zjara budu mít samce a už se dá očekávat odchov. I když mají želvy možnost kladení na souši, co když to hodí do vody? Dá se snůška zachránit? nepoškodí je nedostatek kyslíku?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru