Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama kočinčinská, aneb rady a tipy pro začínajícího chovatele.

Zdravim vsechny chovatele a fandy teraristiky,
Toto pondeli jsem si poridil 4 mesicni mlade Agamky Kocicinske (Physignathus cocincinus; nejspise se jedna o samecka :)) spolu s nim jsem si poridil skvelou knizku (Agama kocicinska od Jaroslava Forejta, kterou jsem tentyz den prelouskal xD. Zde jsem se dozvedel furu informaci a rad, ale myslim si ze informace o tak krasnem plazovi se nevejde na 70 stranek :D. A tak bych Vas chtel poprosit, jestli by ste mi zde nesverili vase figle a rady z vlastni zkusenosti. Popr. nejake vylepsovaky jak zprijemnit Agamakovi pobyt v terarku. Vsem dekuju za ohlasy ;) Preji hezky den.
Změna předmětu, původně: Agama Kočinčinská aneb. rady a tipy pro začínajícího chovatele. (halapremek)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, je to dva dny co jsem koupila od chovatelky 4 Agamy kočinčinské s tím ,že to jsou roční samice…
Paya 19.06.2010 21:18
Paya
Hanz: ta velikost je super, pakliže jsem správně pochopila, že to největší je výška :) Paya:No veli… nový
Lilli 19.06.2010 21:59
Lilli
Chovatelka má vlastní chov švábů a žrali prý až moc. Jinak terárko mám velké 150X150x80 (dxvxš),takž… nový
Paya 19.06.2010 22:09
Paya
Z vlastních zkušeností vím že bys jí tam mohl dát nakou menčí nádrž z vodou nějake mini kitky počemb… poslední
Dan Abrhám 30.06.2010 19:44
Dan Abrhám

Ahoj, je to dva dny co jsem koupila od chovatelky 4 Agamy kočinčinské s tím ,že to jsou roční samice.Vážila jsem je a měřila a nějak se mi to nezdá. Připadají mi na rok malé. Měli by to být 3 sourozenci (paní je koupila v Zoo) a 1 kus odchov. Největší má 36cm a 41g. Ostatní 26,25 a 21 cm a cca 24g. Je to možné na jeden rok? Prý jsou malé,protože byli v malém teráriu. Měla jsem v práci (zverimex) vyhlídnutého ročního samce,který je ale tak čtyřnásobně větší :( tak jsem ho zatím nebrala dokud tedy nevyrostou.Jestli z nich ovšem nebudou samci :(
Ještě se zeptám agamy na sebe vždy zamávají přední nohou a pak zaútočí.Není to nijak drastické jen do sebe narážejí. Ale proč to dělají,když byly rok spolu v jednom teráriu měly by být zvyklé? Je možné,že by si v novém vydobývali postavení nebo se jim něco nelíbí?
Díky za odpověď

Hanz: ta velikost je super, pakliže jsem správně pochopila, že to největší je výška :)

Paya:No velikost terária na zvíře rozhodně nemá vliv, to spíš příjem potravy.Když je chovatel nekrmí, jsou zakrslé..
Jinak to mávání jsem taky tady řešila a je to něco jako pozdrav prý.A jak máte velké terárko pro 4 kusy?Možná jsou vzteklí, že maj málo prostoru

Z vlastních zkušeností vím že bys jí tam mohl dát nakou menčí nádrž z vodou nějake mini kitky počemby mohla lest atak dále a když máš peníze tak jí tam dej udělat vodopád pis na e-mail danohad@seznam.cz nebo na skype XerrX.-):-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru