Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Co udelat aby zaby neskrehotali?

Potreboval bych poradit mame zahradni jezirko a je v nem tak pocitam okolo 40 zab, ktere vydavji naprosto neuveritelne hlasite kvakani no spis skrehotani (predpokladam ze hojne zastoupeni tam ma skokan skrehotavy). Vcera to rozbalily v plne parade takze sem toho v noci moc nenaspal a bude hur (dle me lonske zkusenosti). V sezone skrehotaji, tak hlasite ze pri pozeseni u jezirka clovek nerozumi vlastnim slovum a s zabami se musi prekrikovat. A letni noci pro nas znamenaji spat pri zavrenem okne s praskem na spani, jinak jste rano jak angoraci :-D Samy zaby mne vubec nevadi jen ty jejich silene zvuky - nemel by nekdo nejakou babskou radu? primo proti kvakani?

zkouseli jsem alespon snizit jejich pocet deportaci do okolnich rybniku, ale nedari se nam splnit zakladni podminku a to chytnout je - instalovali jsme po vzoru ochranaru okolo jezirka igelitovou zabranu a po peti metrech kybliky ale zaby bud nelezou ven nebo na to prdi, tak fakt nevim...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, tak u tohoto vlákna jsem se opravdu pobavil :-D Jak jiní již psali, mám taky zkušenosti s bydl…
broz.pavel 07.05.2010 11:36
broz.pavel
Ahojky. Bydlíme na okraji Prahy poblíž 4 proudého tahu (přímo ze plotem, takže na většinu ze zmíněný…
adei 26.05.2010 20:45
adei
:-) já si myslím, že problém bude ve vašem celkovém vyladění.... přístup 1);-) ...ty žáby tak krásně…
lupus 27.05.2010 07:39
lupus
Jj. Taky mám ten pocit:-), vzhledem k tomu, že onehdá na vandru v jižní Francii jsem pár nocí trávil…
krokodýl 27.05.2010 17:37
krokodýl
Tak zprava z realu, ono je neco jineho dovolena, trip a bezny zivot - zaby jsou oprvdu neuveritelni… nový
ATx 16.06.2010 10:34
ATx
Měl jsem stejný problém a po delší době se sám vyřešil. Nutno podotknout, že na skřehot žab jsme si… nový
slapeček 28.07.2014 10:48
slapeček
Žáby neskřehotají celoročně, snad jen samci v období toku, ten ještě nezačal, ale tipuju, že začne..… nový
kacaba1 28.07.2014 12:13
kacaba1
Práveže sa žaby väčšinou pária na jar al. začiatkom leta - za normálnych okolností aj "škrekotajúce"… nový
perenquen 28.07.2014 12:53
perenquen
Lze to vyřešit docela snadno. Bytelné gumové holinky ... nový
petrse 24.04.2018 23:43
petrse
Zvyknite si,.... a dúfam nepoužijete plamenomet na ne.... poslední
Mlocik97 26.04.2018 17:29
Mlocik97

Ahoj,
tak u tohoto vlákna jsem se opravdu pobavil :-D Jak jiní již psali, mám taky zkušenosti s bydlením u hlavního tahu ( sice ne na hraničním přechodu, ale tah na Prahu ) a teď bydlím na jedné samotě u lesa a spousty rybníků.
Pravdou je, že žáby taky kuňkaji, ale raději si poslechnu hlas přírody, než šepot kamionů, osobáků jedoucích 100, klopýtajících dam po betonovém nerovném chodníku v podpatcích a ještě v děsným rozhovoru o tom, která co bude odpoledne vařit, do toho prosviští MHD, projde opilec ( pokud si neodplivne chlapskou kobru je to fajn ), proletí motorkář.....
K dotazu.
1) Já osobně, pokud bych měl takovýto problém a chtěl bych ho řešit, asi bych volil cestu vystěhování žab - vypustit jezírko.
2) Pokud nechcete vypouštět jezírko a myslíte si, že žáby opravdu nadělají randál, že se to nedá vydržet, doporučuji dovolenou , někde ve stanu u dálnice a alespoň na 14 dní, 3 týdny v kuse jsou dostatečnou terapiíí a žáby dostanou dost času, aby celá rodina viděla jejich zcela zdánlivě nesnesitelné kvákání úplně v jiném světle.
Pokud se rozhodnete pro variantu 2, navrhuji následující:
Ráno vstávat kolem 3:30 a to jako nejpozdější variantu, čím dřív budete vzhůru, tím lépe, běžný režim, třeba pochod někam kolem dálnice 8 hodin tam a pak návrat do tábořiště a následně rychle usnout .
Takto pokračujte celou dovolenou.
Přeji hezký pobyt PB

Ahojky.
Bydlíme na okraji Prahy poblíž 4 proudého tahu (přímo ze plotem, takže na většinu ze zmíněných věcí jsme si zvykli) a přes nás vede přistávací dráha pro Ruzyň. Žáby se přistěhovali z nedalekého rybníka do našeho jezírka. Mají nějaké veselé období a končej o půlnoci a začínají ve čtyři ráno, po pěti dnech už nám z toho začíná hrabat. Mám dojem, že rada 2 nepomáhá... :D

:-) já si myslím, že problém bude ve vašem celkovém vyladění....
přístup 1);-) ...ty žáby tak krásně kvákaj ...to se bude nádherně spát...:-D
2)... ty žáby tak příšerně řvou, to se zase nevyspím...:-(
mám vyzkoušeno z bivaků a týká se jak "řevu" žab, tak i ptáků, či vytí psů a funguje to ;-)

Tak zprava z realu, ono je neco jineho dovolena, trip a bezny zivot - zaby jsou oprvdu neuveritelni tvoreckove - neco sem za tu dobu co to resim nastudoval a zvuk skokana skrehotaveho se nese i na nekolik kilometru daleko a pokud mate takovou silnou partu 3m od okna je zvuk na stejne urovni jak kdyby vam pod oknem houkal alarm auta. Chtel jsem vam to pro zajimavost nahrat, ale nebylo by to ono :-))) ale muzete se zaposlouchat treba tady zvuky.php :-D ( u nas se vyskytuje mix ruznych skokanu)

No skokani rvou od jara do podzimu a je vtipne jak se hecuji - hledaji prostor pro svuj vzkaz v eteru. Ty spunty se nakonec ukazaly jako nedostatecne - utlum tam sice je, ze vam nerezonuje mozek v hlave, ale stejnak to rusi a pokud se clovek potrebuje vyspat pred necim dulezity, tak stejnak nezabere. Musel sem to nejak resit a nakonec se naslo to nejjednodussi reseni (ne neprestehoval jsem se:-) ale zvadli jsme techniku odchytu - problem byl v tom ze sme pouzivali podberak s naprosto otresnymi vysledky, ted jsme objevili sberac ovoce s puncochou, ktera zabku jemne obejme a znemozni ji vyskocit a pak hned transport do nedalekeho rybnika.
Behem jednoho odpoledne se mne tak podarilo odchytit a prevezt vetsinu z urvanych jedincu, male jsem ponechal, ty nevadi. Klidne tak budu do budoucna fungovat jako lihen - jaro par tydnu vydrzim nez nakladou vajicka, pak urvance pochytam, mlade necham vegetovat nez dospeji, nakladou a stanou se z nich urvanci.

Uvital bych takoveto obyvatele zvuky.php ale prirode se moc poroucet neda.

Tak pekny den.

Měl jsem stejný problém a po delší době se sám vyřešil. Nutno podotknout, že na skřehot žab jsme si mezitím zvykli a rovněž i sousedé. Po zakoupení 2 kačen a jednoho kačera běžce indického jsme celou zahradu zbavili odporných slimáků a kupodivu ustalo i skřehotání žab. V jezírku jsou stále, ale jejich koncerty ustaly.

Zpět do poradny Nahoru