Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hrozňa na šrot

Můj hrozňa byl vždy hyperlenoch, ale co se lovu týče úspěšnost 99%. Jen výjmečne se stalo, ze se potkanovy podařilo ustočit, Jenže to co jsem viděl včera mě uzemnilo! Dostal 2 menší potkyše 1 měsíc ne o moc větsí než jeho hlava, ale ty už dostával a nebyl problém.
Hrozňa: 3 roky, cca 140 cm. Při prvním útoku úplně potkana minul a zabořil čumák do písku, při druhém útoku to s tlamou plnou písku napálil do skla terárka, při třetím zase do skla. Nevěděl jsem co dělat tak jsem potkana omráčil, ten se skoro nehejbal a hrozňa zase zobl vedle, opět do písku. Až na 5 pokus si ho už vpodstatě nepohyblivyho nadhodil smyčkou a dál ani nevěděl jak ho do sebe nasoukat místo aby ho od hlavy do sebe hodil zakousl se mu někam do hřbetu a tou po nárazech pokřivenou tlamou do sebe toho prcka 20 min soukal. Já jsem čuměl jak péro a chtěl bych aby mi někdo napsal co to může být!! Slepej není, ale vypadá to jakoby měl tak trojty vidění!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, nám se to stalo u dvou hroznýšů, a to bylo tím, že se začínali zakalovat a už měli zřejmě zaka…
Jindra 78 04.05.2010 14:12
Jindra 78
Dík za odpověď. Myslím, že zakalovat s nechystá a navíc u hadů je zrak spíš jenom takovej doplňkovej…
Boss_1 06.05.2010 13:29
Boss_1
jj oni dou po čichu ale stejně mám pocit teda u hroznýšů že zrak je u nich dominantní, co se týče or…
Jindra 78 06.05.2010 13:42
Jindra 78
Ano, zrak pouzivaju viac ako sa im vacsinou prisudzuje, ja uz som videl aj to, ako moj B.c. zautocil… nový
DanKanFan 11.05.2010 00:19
DanKanFan
jedine co mi na tom celom pride divne je "zabořil čumák do písku" z akeho dovodu mas u hada zijuceho…
Mino 07.05.2010 09:30
Mino
No důvod je ten, že pořád sdílí bejvák s korálovkou:-(. Pořád se nemůžu rozhejbat a pustit do stavby…
Boss_1 10.05.2010 11:31
Boss_1
Bececka chovam na lignocelu uz skoro 10 let... zadny problem... Myslim ze s podminkami v terku pro k…
boa.constrictor 10.05.2010 11:35
boa.constrictor
U větších hadů a robustních mláďat zřejmě lignocel nevadí, problém může nastat jedině snad při pozře…
krokodýl 10.05.2010 20:23
krokodýl
Krokodyle - souhlasim... Uz sme mel moznost (bohuzel) videt problemy (nastesti ne v mem chovu) ktere… nový
boa.constrictor 11.05.2010 08:50
boa.constrictor
čemuž se dá předejít krmením prvních pár měsíců mimo terárium. To je rozhodně pravda, ale já jsem t… nový
Boss_1 11.05.2010 11:37
Boss_1
To já krmím (zatím) všechna zvířata mimo jejich ubikace a bez problému .. Naopak u větších B.c. při… poslední
Filip 11.05.2010 14:57
Filip

Ahoj, nám se to stalo u dvou hroznýšů, a to bylo tím, že se začínali zakalovat a už měli zřejmě zakalený oči, protože druhej den už to zakalení na nich bylo vidět dobře. Tohle nám dělal stejně starej i velkej hroznýš a ta rána do skla byla pecka. A jedna roční ta místo myši dvakrát trefila lignocel a vybírala sem jí to pinzetou kolik si šikula nabrala a po třetí stejně netrefia:-((Jinak tomu tříletýmu dáváme výřadový velký potkany.

Dík za odpověď. Myslím, že zakalovat s nechystá a navíc u hadů je zrak spíš jenom takovej doplňkovej smysl a hmat, čich jsou důležitější tak doufám že se mu nezmenšuje mozeček, už tak ho hadečci moc velkej nemají. Vím, že bych mu neměl dávat tak maly potkany, ale korálovka zvládne max. měsíční mládě, pak už jsou na ni velcí, u hrozňy je problém opačnej. I když mám jen tyto dva hady, tak z důvodu dostatku krmení se mě jejich chov stejně vyplatí. Sranda byla když korálovka (LGC) byla ještě mladá a zobala do myší a ty ji furt uskakovaly. Jenže zobala !!DO!! myší a ne že je o kilometr minula. Navíc se s věkem zlepšuje, teď je to skoro 4letej metrovej bouchač (tloušťku radši nezmiňovat) a postrach potkanů. Rychlost co při lovu vyvine, o tom se hrozňovy může samozřejme jen zdát!

jj oni dou po čichu ale stejně mám pocit teda u hroznýšů že zrak je u nich dominantní, co se týče orientace za potravou. Protože mám pocit, že jak tam ta myš nebo potkan chvíli je a běhá tam, tak se ten prostor zaplní pachem a oni pak jdou už jen po pohybu. Protože u těch mladejch sem chvíli krmila omráčenejma myšma a pokud sem jim tam tu myš jen položila, tak kolem ní a i přes ní lezli a hledali a hledali, a pokud sem s ní zatřepala tak hned chnapli a škrtili.jinak naši hroznáci sou rychlí a aktivní lovci, jak jim tam hodim myš je to jen otázka chvilky a maj jí a je jim šumák kde a za co jí chytnou, tuhle jí mladas chyt za ocas, a držel:-)korálovku sem nikdy neměla ale měla sem guttatu a dionku a ty taky zobaly- zajímavej způsob lovu.

No důvod je ten, že pořád sdílí bejvák s korálovkou:-(. Pořád se nemůžu rozhejbat a pustit do stavby jeho terárka. Já ani nevím kde mám koupit OSB desky. Napadá mě jenom nějaky OBI ktery ani nevím kde je, ale určitě někde na kraju města. Drahej baumax nepoužiju a jinak nevím. Jako podklad jsem si byl jistej- lignocel, ale tomu se tady říká "zabiják hadů". Je jasny že se někdy při lovu podkladu zas nažere, tak abych mu nemusel volat sanitku!!

Krokodyle - souhlasim... Uz sme mel moznost (bohuzel) videt problemy (nastesti ne v mem chovu) ktere nadelaji snad uplne vsechny bezne pouzivane druhy substratu (skartovany papir, papirove obrousky, kura, lignocel, pisek, sterk...)... Pokud je zvire krmeno v terarku a na jakemkoliv substratu tak k jeho pozreni pri polikani koristi dojit proste muze...

čemuž se dá předejít krmením prvních pár měsíců mimo terárium.

To je rozhodně pravda, ale já jsem to zkoušel tak, že jsem zahřál vanu a hodil do ni hada s potkanem a ten na něj čuměl jak ňouma a k attacku se neměl (ten had, ne potkan):-)
A po přehození do terárka byl útok okamžitej. A u korálovky to bude asi stejny. Takže myslím, že by radši zašli hlady, než večeřeli mimo svou vilu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru