Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krajta královská -mládě

Ahoj, dnes jsem si v Plzni v DK Pekle zakoupila roční mládě Krajty královské. Kdy ji mám nabídnout první hole nebo malinkou myšičku? Kamarád říkal,že pokud mi 2-3 týdny nepřijme potravu a neudělá první bobek,takže je to zlý..Co je na tom pravdy? Znáte v Plzni nějakého veterináře,který je machr na hady? Krajtu mám teď doma kolem tří hodin, po vypuštění do tarárka se schovala do úkrytu a už nevylezla, je děsně vyděšená,což považuju za normální...Díky za odpověď Jana

Předmět Autor Datum
myš jí dej třeba až za týden. teď jí nech naprosto v klidu nechat si zvyknoun na novej domov. Prostě…
Mates_RR 19.06.2010 12:32
Mates_RR
Já jsem si svojí regiusku přivezl 1.2.2010 jako sedmiměsíční, (tuzemský odchov). První myš mi vzala…
naden 19.06.2010 12:48
naden
ty vado, neupsal jsi se náhodou v těch rozměrech? Půl kila klidně věřím, ale už vůbec ne těm 90cm, v…
ToVy 19.06.2010 23:17
ToVy
No jasně, máš pravdu, má tam být sedmička místo devítky. A navíc je to odhad, blbě se měří při tom j…
naden 20.06.2010 11:59
naden
nanden : nevím na co čekáš, už dávno jsi ji měl nabídnout něco většího.... zkus ji dát vzrostlou ma…
Crocodylus 20.06.2010 12:23
Crocodylus
Ok, zkusím a dám vědět. Dnes má už 12 dní půst a v noci už šmejdila.
naden 20.06.2010 14:31
naden
jj, do toho :-) Na fotce vypadá dobře, mastomyš dá vpohodě ;-)
Crocodylus 21.06.2010 11:45
Crocodylus
Tak jenom poloviční "úspěch". Ona to teda byla nějaká opravdu velká mastomyš, ale včera večer bohuže…
naden 21.06.2010 12:48
naden
jj, musíš postupně. začni na odrostlých mastomyších, a jak to krajta zvládne, můžeš postupně přejít…
Crocodylus 21.06.2010 15:52
Crocodylus
Nechat zvyknout na nové prostředí a cca po týdnu zkusit malou myš (odstávče), nejlépe po zhasnutí sv…
krokodýl 19.06.2010 13:16
krokodýl
dalo byse říct že regiusky vyžadují úkryt,aktivita spíš noční a pokud byla chovaná v samostatné míst…
1kraken 19.06.2010 19:02
1kraken
Já koupila regiusku z odchovu, údajně má dva měsíce. Už od dovezení šmejdí po terárku, nebojí se mě.…
ssimca 20.06.2010 16:34
ssimca
A tobě se líbí, když jdeš venku a najednou na tebe začne pršet? nebo někdo staříkat vodu z hadice, m…
Taktojo 21.06.2010 21:28
Taktojo
To máš vlastně pravdu...
ssimca 22.06.2010 08:26
ssimca
Když ti nebude žrát 2-3 týdny nic se neděje( pokud se bude chovat normálně - neřešil bych to ) .Mám…
exel 23.06.2010 22:41
exel
Ahoj, já jsem si pořídila regiusku 21. února 2010 a byl to normální odchov. Po týdnu jsem jí dala pr…
JanaE. 08.07.2010 19:32
JanaE.
No jen jestli jste ji těma křečkama nepřemlsala a teď trucuje, nabízela jste znovu křečka? (přiměřen…
PanPriroda 08.07.2010 19:35
PanPriroda
Ano, pořád ji skouším dávat křečky ale ona je stále odmítá.. Něvím jestli to není už moc dlouho, co… poslední
JanaE. 08.07.2010 20:31
JanaE.

myš jí dej třeba až za týden. teď jí nech naprosto v klidu nechat si zvyknoun na novej domov. Prostě si jí vůbec nevšímej ... ;-)

A pokud 2 týdny nebude žrát, tak to není nic nenormálního. A pokud nebude žrát, tak neudělá ani bobek. To je logický.
Ale pro jistotu, až se vykadí, tak s tím trusem zajdi k veterinářoj na rozbor. Mohl by to být nějaký zaparazitovaný import.

Přeji s hadíkem mnoho úspěchů a radosti. :-)

Já jsem si svojí regiusku přivezl 1.2.2010 jako sedmiměsíční, (tuzemský odchov). První myš mi vzala po dvou dnech. Od prvního krmení brala normálně vzrostlé myši, jednu za týden. V současné době (za 14 dní jí bude rok) krmím jednou za 14 až 15 dní. Vezme dvě dospělé myši hned po sobě. Počítám že na podzim budu muset přejít na malé potkany. Snad jsem trochu pomohl, vzhledem k mým, zatím minimálním zkušenostem. Jo, ještě současná velikost: necelých 1/2kg a cca 90cm (samice).

ty vado, neupsal jsi se náhodou v těch rozměrech? Půl kila klidně věřím, ale už vůbec ne těm 90cm, vždyť to už je rozměr skoro dospělýho hada, který má při ideálních podmínkách cca 120cm. Navíc já mám doma jednu půlkilovou a ta má cca 70cm a navíc jsou ji tři roky. Buď jsi se upsal nebo je ta tvá nějaká extra tenká.

nanden :

nevím na co čekáš, už dávno jsi ji měl nabídnout něco většího.... zkus ji dát vzrostlou mastomyš, když ji vezme, při dalším krmení bych dal mladýho potkana. Mám asi rok starou regiu a normálně baští vzrostlé potkany.

jel jsem :
na uvítanou (listopad 2009) myši,
začátek ledna 2010 mystomyši,
duben, mladý potkany,
červen (teď) jsem zkusil vzorstlýho potkana a vzala si ho.

S většíma soustama prodlužuj periodu krmení.
Pravidelně krmím po svlékání a jinak až když šmejdí po terárku, nebo vystrkuje navečír hlavu z úkrytu a čumí (sorry číhá :-) )

Krajtu mám jako mazla, a mám ji také prvně. Četl jsem tady na fóru, že mívají období kdy i několik měsíců nežerou. Tak dokud baští tak ji krmím, jak si řekne...

Tak jenom poloviční "úspěch". Ona to teda byla nějaká opravdu velká mastomyš, ale včera večer bohužel jiná k mání nebyla. Skočila po ní hned jak jsem jí tam pustil, za chvilku byla mrtvá. A pak se jí pokoušela asi hodinu polknout, vláčela ji po celém terárku a zkoušela to ze všech stran a nic. Po hodině na to hodila bobek a vylezla si na "balkonek". Nevadí, příště zkusím nějakýho mastomyšího dorostence pro začátek. Dnes si dala svý dvě oblíbený velký myši.

http://img689.imageshack.us/img689/1552/img2674w.j pg

jj, musíš postupně. začni na odrostlých mastomyších, a jak to krajta zvládne, můžeš postupně přejít na odrostlé. Jak zvládne odrostlé, zkus po pár krmeních mladé potkany. Viděl jsi sám, že kořist vphodě zabila, ale doposud tak velký sousto ještě neměla, tak asi neví co s tím.
při krmení vždycky dohlížím na proces škrcení. Aby potkan hadovi neublížil. Pak jdu pryč. nechám hada napokoji, aby mohl kořist vklidu spolknout. Krajta na mě občas čuměla a nachtěla polykat, tak jsem ji nechal vklidu a kořist tak spolkla vždycky. Při prvním krmení potkanem jsem pozoroval i proces polykání a opravdu jí to napoprvé chvíli trvalo. Uškrceného potkana očichávala a hledala hlavu, potom ji trvalo vhodně se nakroutit, aby ho mohla polknout.

Nechat zvyknout na nové prostředí a cca po týdnu zkusit malou myš (odstávče), nejlépe po zhasnutí světla v teráriu navečer (ideální je, když vidíte, že krajta už šmejdí po terárku nebo alespoň číhá na kraji úkrytu), buď ji vezme a bude to v poho nebo ne a pak se dá řešit dál. Jinak teploty přes den 24-28 v prostoru, pod žárovkou 32-34 (úkryt by měl být tak, aby částečně zasahoval pod výhřevné místo), v noci mírně vyšší pokojovka (22-24). Občas (2-3x týdně) porosit.

dalo byse říct že regiusky vyžadují úkryt,aktivita spíš noční a pokud byla chovaná v samostatné místnosti tak asi tak rychle nevyleze,k tomu krmení- radši již osrstěnou ale slepou myš více se pohybuje něž hole a hada lépe vydráždí,pokud je had pohodář tak žere okamžitě po transportu/většina užovek/regiuska za pár dní,

Já koupila regiusku z odchovu, údajně má dva měsíce. Už od dovezení šmejdí po terárku, nebojí se mě. Sama se mě omotá a chce se proplazit venku. Koupili jsme jí tu nejmenší myšičku, co měli a v pohodě ji vzala. Docela mě zarazilo, jakou taková malá tkanička má sílu. Ale nemá ráda vodu z rosítka, to je normální? V přírodě taky občas přece prší.

Když ti nebude žrát 2-3 týdny nic se neděje( pokud se bude chovat normálně - neřešil bych to ) .Mám doma 4 regiusky - 2 samičky - 2 samce - samičky jsou jak "popelnice" zato samečci moc nežerou - jeden mi vzal myš cca po 7 měsících a druhej zatim nežere od zimy.Když sem koukal jak jsi psala "že ti to poradil kamarád" tak bejt tebou bych se nim asi moc neřídil :-)

Ahoj, já jsem si pořídila regiusku 21. února 2010 a byl to normální odchov. Po týdnu jsem jí dala první myšku a sežrala ji po pár vteřinách. Po týdnu jsem jí dala opět myš a rovněž bez problému. Pak jsem zkusila křečky a takhle mi sežrala 2 ve 2 týdnech, ale pak najednou nic, a nežere mi doteď.. :-( Čili už uje t o 3 měsíce, co mi nepřijímá potravu.. Aktivita v noci je stále stejná, jen pteď před svlekem je menší. Myslíte, že je načase se odhodlat k návštěve veterináře? Jsem z Krnova a nejsem si jistá jestli v mém okolí je nějaký specialista, který by mi pomohl.. Pokud mi můžete dát nějakou radu, byla bych vám vděčná. Děkuji, Jana

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru