Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezpečnost svícení v teráriu

Dobrý den,

Syn se rozhodl pořídit si phelsumu madagaskarskou. Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale nemám s tím žádnou zkušenost. Mám obavu z toho, že přes den jsme všichni v práci a žárovka bude v terku puštěná cca od 8 do 16.hod "bez dozoru". Stalo se Vám někdy, že byl nějaký zkrat, který by vedl k požáru? Případně existují nějaké objímky speciálně do terária?

Děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
Pro klid v dusi lze pouzit treba keramickou objimku (asi jedine misto ktere muze trochu vic hrat), a…
lucifer 08.07.2010 14:53
lucifer
JJ, stačí obyč. objímka raději keramická ale se zakrytými svorkami. A zkontrolovat, aby se žárovky n…
Hugo 08.07.2010 15:00
Hugo
Díky za rychlé odpovědi. Ještě bych se chtěl zeptat, jestli neznáte nějaký ověřený způsob na "odsmr… poslední
welsiot 08.07.2010 16:39
welsiot

Pro klid v dusi lze pouzit treba keramickou objimku (asi jedine misto ktere muze trochu vic hrat), ale dle mne se pri kvalitni a peclive elektroinstalaci neni ceho obavat ani u "obycejnych" - pokud beru ze tam stejne bude vyhrev necim relativne slabym. Kdyz odejde zarovka tak se bud nestane "nic" nebo pri zkratu vypadne jistic pro danou vetev. "Horet" jen tak pro nic za nic nezacne, to by muselo byt uz setsakramentsky velke zanedbani neceho. Co se ciste teoreticky muze stat ze je spatny kontakt v objimce - prechodovy odpor kde to pak srsi - dtto. jine mista s mechanickym kontaktem - vypinac, zasuvka... Ale jednak to pri vykonu te zarovky (25W? 40W?) stejne nemuze nadelat nevimjakou paseku, druhak - pokud to jsou trochu rozumne vyrobky se standardni instalaci tak je pravdepodobnost neceho katastrofickeho mensi nez ze vas srazi venku na ulici auto.

Díky za rychlé odpovědi.

Ještě bych se chtěl zeptat, jestli neznáte nějaký ověřený způsob na "odsmradění" terária. Synovi jsme koupili pěkné vysoké tera, ale asi v něm byl předtím nějaký hlodavec, protože mírně zapáchá. Už jsme zkoušeli vymytí octovou i citronovou vodou, trochu to polevilo, ale moc ne.

Pokud by to nepomohlo, mohlo by případně vadit novému obyvateli - phelsumě m.?

Díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru