Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vodní želva -boule na tvářích

Podle mně je to prachsprostej zánět stř. ucha, pokud ano, tak veterinář to musí jemně říznout, hnis vyteče, vydesinfikovat, želva pak musí být než se to vyhojí na suchu (pár dní to vydrží). Bohužel, když je to dlouho neřešené, tak může zánět drobné kůstky v uchu zničit a želva bude na tu stranu hluchá. Zřejmě je na vině nějaká zootechnická chyba (teploty, nečistá voda atd...). Krmit můžete vším živým, co seženete (hmyz, žížaly, nitěnky, vodní šneci, rybky - čerstvě usmrcené) i mrtvým (kousky masa, filé, porcovaná holátka myší), případně i granulovaným krmením (určitě nějaké prodáváte), rybími i třeba občas kočičími nebo psími granulemi. Pokud máte na prodejně vodní želvy často, tak by se Vám i vyplatilo udělat želatinové krmení. Každopádně mražené rybky nic moc a když už, tak nechat rozmrazit pořádně a přidat B1.

Voda je čistá. Na prodejně se terárium každý týden komplet čistí.Filtrace není žádná. Tím pádem se vodní hladina nehýbe.
Já teda u vodních bez filtru musím měnit tak 2-3 x týdně a v akváriu, kde je odchov 25 malých terek 1-2x denně, aby to za něco stálo. Želvy vodu hrozně špiní.
A tím mraženým krmím opravdu často asi to bude tím. Ten roboran se stěch rybek smyje jak je želvy zatáhnou do vody :( takže hypovitamóza si myslím nehrozí.
Tomu nějak nerozumím, když se roboran smyje, tak ho želvy moc nedostanou, ne? Vlastně spíš žádný, což by zas tak nevadilo, když dostávají celé rybky, ale chce to alespon B1. Mohu jen vědět, co to je za rybky, ty mražené?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny