Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terarijní stěna pro pralesní hady

Dobrý den,
ve velice blízké době budu dělar terarijní stěnu o rozměrech cca 180x100x220(d,š,v) pro své hady(python brongersmai, morelia spilota jungle jaguar + pár "drobných" hádků). Vím, že jsou zde již dotazy na stěny z OSB desek. Ty však dle mého názoru nejsou zcela vhodné pro vlhkomilné druhy plazů. Jakou jinou alternativu byste mi z vlastní zkušenosti doporučili? Na kolik takováto stěna vyjde? Nenašel by se například někdo v Praze, kdo by byl ochoten mi se stavbou za finanční odměnu pomoci? Předem děkuji za jakékoliv(vlastně ne uplně jakékoliv) odpovědi, na které se moc těším.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Doporucil bych precist si vsechno, co o terariich z OSB a jinych materialu bylo na tomto foru napsan…
xuebao 10.08.2010 18:08
xuebao
Já už jsem tak nějak něco pročítal asi mi něco uteklo, byla zde vlákna typu Terárium z OSB, větrání,…
AbE 10.08.2010 22:22
AbE
Treba by sla jeste vodeodolna preklizka, klidne i foliovana, betonarska. Ale cena je proti OSB vic n…
bahno 11.08.2010 08:53
bahno
louže vody češíl jsem to u teráriu 250x80 linem, ktere je na spodni descea kraje jsou ohnuty na bočn…
silverrrr 11.08.2010 08:58
silverrrr
lino se mi zdá dost nešikovné řešení.. v teráriích pro krajty pestré plánuji bazénky 40x100cm a už t…
AbE 12.08.2010 07:16
AbE
index.php - omývateľná tapeta na OSB dosky, zmontovať a zasilikónovať ;-) poslední
ado 12.08.2010 08:27
ado

Doporucil bych precist si vsechno, co o terariich z OSB a jinych materialu bylo na tomto foru napsano, a projit si 11 (?) specielnich vlaken plnych obrazku terarek. Pak bys mohl zjistit, ze OSB jsou celkem OK i pro vlhkomilne druhy plazu. Dale bych doporucil nakreslit si planek, spocist delky a plochy, zjistit si cenu materialu a s kalkulackou se dobrat nejake orientacni sume. Je to skutecne jednoduche. Pak bych se ja sam nejspis zamyslel, jak dobre se bude manipulovat v terarku jeden metr hlubokem; do spodniho oddilu by se dalo z podlahy vyplazit za predpokladu, ze krajta nebude startovaci, ve vrchnim to bude i z rebriku asi pomerne akrobaticke, takze preju hodne zabavy. Ale mozna to vidim moc cerne...

Az si to vsechno proctes a promyslis, zjistis, ze si se vlastne ani nemusel ptat. Na ptani to tady samozrejme je, ale je potreba se zeptat spravne. Treba ja se pak rad podelim o drobnosti, ktere jsem musel pri stavbe resit, i kdyz nejsem zadny expert. Terarko jsem nakonec postavil; predtim jsem ale hodne cetl, kreslil, pocital a premyslel.

Já už jsem tak nějak něco pročítal asi mi něco uteklo, byla zde vlákna typu Terárium z OSB, větrání, otevírání terária atad.. Co nosnost terárií? Jaké další materiály lze použít - když nepočítám sklo a dřevo? Já bych je chtěl udělat jednotlivě jako skládačku(pokud se rozhodnu pro OSB - 2 stejně velká pro brongersmaiky - které váží v dospělosti i cca 20 kg a nad tím menší pro zbytek). Terária budou mít zeshora větší plochu a hořejší terárium bude vždy do spodního přesně pasovat. Chci to tak mít hlavně kvůli případnému stěhování.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru