Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak a čím krmit agamu?

Pořídili jsme si domů agamu, nevím jaký přesně je to druh. Kamarádka si myslí, že je to agama vodní, ale já si jistá nejsem. Potřebovala bych poradit, jak přesně ji mám krmit. Kupujeme ji cvrčky, tak 10ks týdně a když je zbaští, tak zase koupím další, ale nevím jestli jí mám krmit i něčím jiným?! Nebo baští jenom hmyz? Vadí, když občas sní třeba mouchu? Mám jí dávat i nějaké ovoce nebo zeleninu nebo něco takového? A ještě bych potřebovala vědět, jakou má mít misku s vodou.. slyšela jsem, že jsou prý dobří plavci, ale když jsem jí tam dala hlubší misku, tak do ní vůbec nechtěla vlézt. Jinak v té mělké leží každou chvíli. Taky bych chtěla poradit, jestli musí být v terárku nějaké vyhřívání na určitou teplotu, nebo zda stačí svítit tou UV lampou? Jo a ještě bych potřebovala vědět, jestli s ní mám něco dělat, když se loupe "svléká kůži", mám ji nějak rosit nebo něco?
MOC DĚKUJI ZA KAŽDOU RADU

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A co od nas presne cekate? Sama nevite o jake zvire se jedna, coz uz o necem vypovida (ten co vam ho…
Mirror001 17.08.2010 10:34
Mirror001
Dobrý den.Jak řiká Kolega Mirror001,dejte si práci alespon s tím agamu vyfotit a přiložit fotku.Nech…
crowbar 18.08.2010 10:17
crowbar
Docela chápu lidi, co si poříděj zvíře a nic o něm neví. Je to v nás zakořeněný.Pochybuju, že každý…
APes 18.08.2010 12:03
APes
Proč ji kritizujete jen potřebuje poradit. nový
Peťula111 01.12.2020 20:16
Peťula111
po deseti letech už ani moc ne... poslední
lucifer 01.12.2020 22:48
lucifer

Docela chápu lidi, co si poříděj zvíře a nic o něm neví. Je to v nás zakořeněný.Pochybuju, že každý kdo má doma křečka, nebo morče o něm ví víc, než že to je hlodavec.Jenomže spousta lidí si neuvědomuje, že u obojživelníků a plazů je situace jiná.Druhů je spousty a každý potřebuje více méně specifický přístup.
Mišulka svoje Agamy asi těžko teďka prodá a tak by možná bodla nějaká rada, popř. nějaký vodítko.A třeba časem se stane z Mišulky zkušený terarista (a nebo bude doma chovat agamu jako peta :) )

Mišulka: Existuje spousta druhů agam.Agamy obývají různé biotopy a podle druhu jim musíš věnovat různou péči. Nerad bagatelizuju,ale dá se říct, že agamy požírají jak hmyz tak zelenou stravu. Podle všeho potřebují obojí a časem se ti může stát, že tvoje agama bude žrát jen zelené.To proč se tu většina lidí čílí je fakt, že když nedostane agama vyváženou krmy, může dojít ke katastrofě (počínaje křivicí, která vzniká nedostatkem správných minerálů a vitamínů a konče až smrtí).časem pochopíš že chovat agamu, znamená obstarávat jí stravu v podobě cvrčků, švábů, kobylek, některých larev ale také sháněním čerstvé zelené stravy (pampelišky,saláty a různý jiný zelený). Není od věci poznamenat, že krom správného terária budeš pravděpodobně potřebovat zdroj UVB záření a nějaký minerální a vitamínový doplňek stravy.Nemluvě o tom, že pokud vlastníš agamu vodní, budeš se muset starat o kvalitu té vody, kterou v teráriu budeš muset mít taky. Takže je to na tobě, buď pošli fotky a připrav se na docela dost práce (alespoň z počátku, než si vychytáš dodavatelský kanály), anebo se agamy co nejdřív zbav (v tom případě ti doporučuju místní bazar - zvíře se tak dostane do správných rukou)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru