Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Loupání kůže TH

Dobrý den, asi tak měsíc se naší roční hermannce strašně loupe kůže, sluníčko má, vitamíny taky, je ve vlhkých hoblinách a v terku má kolem 20-30stupnů..

je to normální? z prvu se jí nejvíc loupala hlavička a kůže tam ůplně vzádu "v" krunýři, ale ted i celkem dost zadní nohy, díky za rady!

Předmět Autor Datum
sluníčko má, vitamíny taky, je ve vlhkých hoblinách a v terku má kolem 20-30stupnů.. Tak s tím opat… nový
krokodýl 26.08.2010 13:24
krokodýl
no mám směs (roboran, calcium,plastin a b komplex - samozdřejmě ve svých dávkách) od pána terý nám j… nový
Lenny 27.08.2010 09:43
Lenny
Já bych ty vitamíny omezil a přes zimu, pokud nebude zimovat určitě používejte nějaký zdroj uv b, mi… nový
krokodýl 27.08.2010 14:02
krokodýl
želva je plaz a jako takový se přirozeně loupe.Samozdřejmě souhlasím s Krokodýlem o radě s vitamíny.… nový
Blanice 29.08.2010 20:52
Blanice
ano to vím že je to přirozená věc, jen mě trochu vyděsilo to, že se loupala až moc... jinak tu UVB… poslední
Lenny 06.09.2010 21:23
Lenny

sluníčko má, vitamíny taky, je ve vlhkých hoblinách a v terku má kolem 20-30stupnů..

Tak s tím opatrně, pokud dostává nějaké vitamíny s A, tak to může být předávkování Áčkem, pokud je tam i D3, tak to je taky naprd, když má možnost slunění (hrozí pak předávkování D3 a s tím se blbě něco dělá), takže jestli vitamínová směs obsahuje A a D3, tak ji vysaďte, bohatě stačí dobrý lupení (pampeliška atd.) a kus sépiovky. Vitamíny s D3 si nechte na období, kdy nebude možnost slunit (tedy pokud nemáte uv b zdroj a nebo nebudete zimovat, to je pak vyhoďte úplně).

no mám směs (roboran, calcium,plastin a b komplex - samozdřejmě ve svých dávkách) od pána terý nám ji přivezl (chová hady, pavouky, leguány a všechno možné jen ne želvy :-D) a řekl nám at ji tím sypem každý den jídlo, což dělám jen párkrát do týdne, spíš jí ho posypávám skořápkama, no a 1 týdně jí do vody když ji koupu kápnu nějaé vitámíny ze zverimexu které obsahují A,C,D3, E, K, B1, B2, B6 a B12..sépiovku má taky, ale dávám jí ji jen občas na den, protože kyž ji vidí nechce nic jiného a minule už z toho ohlodávání ji tekla i krev (nevím jak je to možné, ale tekla) a zobák se jí obrousil až moc..takže jsme stím opatrná..

takže jestli jsem to pochopila správně, tak předávkování Ačkem se pozná loupáním? a ty kapací vitámíny mám raději vynechat, a dávat jí to až v zimě (UVB nemám, za 3,4 roky se stěhuji do RD takže nebudu takové peníze dávat za UVB na tak "krátkou" dobu, pak si toho sluníčka užije až až:-))..jinak ted v létě sní na sluníčko chodím tak 3x, 4x týdně asi na hodinu, možná víc..(kdysi jste mi psal, že to stačí, tak se toho držím:puff:)

Já bych ty vitamíny omezil a přes zimu, pokud nebude zimovat určitě používejte nějaký zdroj uv b, minimálně kompaktní zářivku, řádově stojí do 500 Kč, to za zdraví želvy stojí, aby se vůbec dočkala toho stěhování. Samozřejmě každou zimu novou zářivku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru