Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Loupání kůže TH

Dobrý den, asi tak měsíc se naší roční hermannce strašně loupe kůže, sluníčko má, vitamíny taky, je ve vlhkých hoblinách a v terku má kolem 20-30stupnů..

je to normální? z prvu se jí nejvíc loupala hlavička a kůže tam ůplně vzádu "v" krunýři, ale ted i celkem dost zadní nohy, díky za rady!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
sluníčko má, vitamíny taky, je ve vlhkých hoblinách a v terku má kolem 20-30stupnů.. Tak s tím opat…
krokodýl 26.08.2010 13:24
krokodýl
no mám směs (roboran, calcium,plastin a b komplex - samozdřejmě ve svých dávkách) od pána terý nám j…
Lenny 27.08.2010 09:43
Lenny
želva je plaz a jako takový se přirozeně loupe.Samozdřejmě souhlasím s Krokodýlem o radě s vitamíny.…
Blanice 29.08.2010 20:52
Blanice
ano to vím že je to přirozená věc, jen mě trochu vyděsilo to, že se loupala až moc... jinak tu UVB… poslední
Lenny 06.09.2010 21:23
Lenny

sluníčko má, vitamíny taky, je ve vlhkých hoblinách a v terku má kolem 20-30stupnů..

Tak s tím opatrně, pokud dostává nějaké vitamíny s A, tak to může být předávkování Áčkem, pokud je tam i D3, tak to je taky naprd, když má možnost slunění (hrozí pak předávkování D3 a s tím se blbě něco dělá), takže jestli vitamínová směs obsahuje A a D3, tak ji vysaďte, bohatě stačí dobrý lupení (pampeliška atd.) a kus sépiovky. Vitamíny s D3 si nechte na období, kdy nebude možnost slunit (tedy pokud nemáte uv b zdroj a nebo nebudete zimovat, to je pak vyhoďte úplně).

no mám směs (roboran, calcium,plastin a b komplex - samozdřejmě ve svých dávkách) od pána terý nám ji přivezl (chová hady, pavouky, leguány a všechno možné jen ne želvy :-D) a řekl nám at ji tím sypem každý den jídlo, což dělám jen párkrát do týdne, spíš jí ho posypávám skořápkama, no a 1 týdně jí do vody když ji koupu kápnu nějaé vitámíny ze zverimexu které obsahují A,C,D3, E, K, B1, B2, B6 a B12..sépiovku má taky, ale dávám jí ji jen občas na den, protože kyž ji vidí nechce nic jiného a minule už z toho ohlodávání ji tekla i krev (nevím jak je to možné, ale tekla) a zobák se jí obrousil až moc..takže jsme stím opatrná..

takže jestli jsem to pochopila správně, tak předávkování Ačkem se pozná loupáním? a ty kapací vitámíny mám raději vynechat, a dávat jí to až v zimě (UVB nemám, za 3,4 roky se stěhuji do RD takže nebudu takové peníze dávat za UVB na tak "krátkou" dobu, pak si toho sluníčka užije až až:-))..jinak ted v létě sní na sluníčko chodím tak 3x, 4x týdně asi na hodinu, možná víc..(kdysi jste mi psal, že to stačí, tak se toho držím:puff:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru