Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Korálovka kalifornská - krmení

Ahoj chci se zeptat moje korálovka kalifornská už se asi 30 minut snaží do sebe narvat holátko a myslím že se jí to nedaří a má v tlamě zatím jenom hlavičku holátka. Má asi 25cm jsou jí 4 měsíce a mám jí týden. Co sní mám dělat? Mám jí nechat holátko dožrat?

Předmět Autor Datum
Měla by sama poznat, zda je schopna ho pozřít, pokuď je holátko příliš velké, tak ho nechá být... Al…
Gwinix 27.09.2010 18:47
Gwinix
Už cca hodinu drží holátko a nesnaží se ani ho dopozřít. Polovinu holátka tím je myšleno že holátko…
Míraa 27.09.2010 18:57
Míraa
Spíš mi příde když se na ní dívám, že se jakoby zasekla o uši holátka
Míraa 27.09.2010 18:59
Míraa
Polovinu holátka tím je myšleno že holátko mám usmrtit a rozříznout ? Ne, nejdřív ho rozřízni napůl…
MadMike 27.09.2010 19:10
MadMike
Dobře přiznávám blbý dotaz.:-D Tak už ho pustila. Jak dlouho mám asi počkat než jí mám zkusit dát tu…
Míraa 27.09.2010 19:15
Míraa
Klidně hned, když si vezme.
krokodýl 27.09.2010 19:27
krokodýl
Tak nic nevzala si. :-(:.(
Míraa 27.09.2010 19:48
Míraa
Tak ji nechej odpočinout a dej ji klid, máš ji teprve týden. Je taky otázka jak bylo to hole velký (…
Gwinix 27.09.2010 20:46
Gwinix
Dobře mockrát děkuju za rady :-) to další hole jí dám ve středu zítra je svátek tak ho potom koupím…
Míraa 27.09.2010 21:15
Míraa
Nechci zbytečně zakládat nové vláko..... Mám 0.1 LGC, stáří dva roky, svlek, podmínky, vše v normálu…
Gwinix 26.10.2010 12:39
Gwinix
Jestli zere, tak to se nejspis k zimovani nechysta. I kdyz na zmenu venkovni fotoperiody snizenou ak…
xuebao 26.10.2010 12:58
xuebao
Ne infra je jen na vyhřívání,mám tam i zdroj světla... Vzhledem k věku ( v listopadu ji budou 2 roky…
Gwinix 26.10.2010 17:13
Gwinix
Ahojky, chtěla jsme se zeptat mám Pepíčka korálovku královskou, má cca 69 cm dle posledního svlečení…
nereg... 19.01.2011 17:27
nereg...
Promiňte, ale docela se divím, že ještě neumřel hlady... Chtělo by to přečíst nějaké knížky a články…
Gwinix 19.01.2011 18:28
Gwinix
Gwinix - vím, že to myslíte dobře, ale docela se divím, že na něco takového, ještě někdo reaguje. So…
luma 19.01.2011 19:06
luma
Velice vtipné, Pepíček proto že je pojmenován po známím a já četla dost. Nikdy jsem hady neměla mám…
nereg... 21.01.2011 13:35
nereg...
Skákavka zde není míněno jako pavouk, ale označení velikosti myši.
Aleš Klement 21.01.2011 13:45
Aleš Klement
Mate ho rok a ptate se na krmeni az ted? Ja kdyz si poridila sveho prvniho hada, uz jsem davno vedel…
delicz 21.01.2011 14:18
delicz
Jen skákavkou asi krmyt fakt nebudu bo jsou mi pavouci šíleně odporný Tak tohle už je na mě moc....…
Gwinix 21.01.2011 21:15
Gwinix
je to fakt..člověk ani neví jestli se tomu má smát nebo se spíš nasr... ke komu se ty zvířata můžou…
limetka 03.08.2011 19:11
limetka
Chtěla bych se zeptat kdo mi muže poradit mám korálofku doma a už pul roku nechce žrát tak se chci z…
Zzdenka 11.05.2012 13:51
Zzdenka
Mám podobně starou hadici cca 110cm, sežere tak jednou za 2-3 týdny 3-4 dospělé myší, jak má náladu.…
dadula 11.05.2012 14:48
dadula
muj dvoulety samec LGC uz cca mesic odmita jakoukoli potravu (jinak to byl vzdy zrout), pritom je po… poslední
cng 11.05.2012 20:30
cng

Měla by sama poznat, zda je schopna ho pozřít, pokuď je holátko příliš velké, tak ho nechá být... Ale 25 cm, to bych viděl spíš ji dát tak polovinu holátka.... je to přeci jen ještě malá tkanička..... Každopádně ji měj pod dohledem a pak dej vědět jak to dopadlo.... Jinak vždycky je lepší dávat spíše menší sousto, než doufat, že si hadice poradí.

Polovinu holátka tím je myšleno že holátko mám usmrtit a rozříznout ?

Ne, nejdřív ho rozřízni napůl a pak ho usmrť ;-) (nechci tě urazit, ale naběhl sis sám).
Hlavně nic nedělej, nečuč na ni furt nebo z tebe dostane hadník (ekv. k psotník)- při nejhorším to hole vyblije a budeš aspoň vědět, že bylo moc velký. Hada nech uplně v klidu.
1-3 denní hole by měla getula zvládnout bez obtíží už po prvním svleku.

Nechci zbytečně zakládat nové vláko..... Mám 0.1 LGC, stáří dva roky, svlek, podmínky, vše v normálu a pořádku. Mám dotaz ohledně chování. Vím, že se chovaní hadů v průběhu roku mění. Jde mi o to, že moje LGC jako by ztratila aktivitu. Chování teď probíhá tak, že ráno okolo 9:00 si z nočního úkrytu přeleze do úkrytu, který je v teplé zóně. Kolrm 11:00 se proleze po terárku, napije a pak zpátky do tepla. Večer po zhasnutí a vynutí tepelných zdrojů si přeleze do nočního úkrytu a druhý den se to opakuje. Jakoby vůbec nevyhledává potravu, dřív prolezla v podvečer každou skulinku. Z úkryu ji přes den kouká jen hlava, jako by čeká na potravu a když ji dám myš, tak ji okamžitě sloví. Prostě mi připadá, jako by si řekla, že hledat něco co v terárku není je zbytečný a počká až ji to naservíruju pod čumák. Jinak kondice hadice mi příjde v pořádku, na váze i délce pravidělně přibívá, v ruce klidná, žraní, vykálení, svlek taky normál. Teplota v nejchladnější části tera přes den 23 st. C, pod infra žárovkou 34 st. C, noc pokojovka, vlhkost 40-50%..... Díky za odpověd.

Jestli zere, tak to se nejspis k zimovani nechysta. I kdyz na zmenu venkovni fotoperiody snizenou aktivitou snad reagovat muze. Zejmena mas-li v terarku jenom infralampu bez svetla. Jestli je v dobre kondici, jak pises, tak je mozna vhodny cas uz nekrmit a doprat hadici zimni odpocinek.

Ne infra je jen na vyhřívání,mám tam i zdroj světla... Vzhledem k věku ( v listopadu ji budou 2 roky) jsem se letos na zimování nechystal. No uvidím, podmínky zatím měnit nebudu a jinak bych pak zkusil měkké zimování, jen při pokojovce cca 20 st. C. V létě při vedrech taky skoro na dva měsíce přestala být aktivní a pak z ní byla zase dračice. Uvidím a díky za odpověď.

Ahojky, chtěla jsme se zeptat mám Pepíčka korálovku královskou, má cca 69 cm dle posledního svlečení a asi 4 roky. Krmíme ho jednou měsíčně 3 holátka (větší), ale myslím si že je to pro něj málo. Čím a jak často tedy krmit. A chtěla jsem se ještě zeptat dle fotek co tu všichni máte bude náš Pepíno taky tak veliký, on je ted tak maličký

Promiňte, ale docela se divím, že ještě neumřel hlady... Chtělo by to přečíst nějaké knížky a články na netu. 69 cm je na 4 roky hodně málo. Nedivte se, že neroste když nemá z čeho. Čtyřletá kalifornka ( není to královská ale kalifornská, přesněji Korálovka pruhovaná kalifornská, Lampropeltis Getula Californiae) by měla mít určitě kolem metru a žrát dospělé myši. Při tomhle rozměru už určitě zvládne skákavku od myši a to jednu cca každých deset dní.
Zajímalo by mě jak dlouho ji máte a dle čeho soudíte, že ji jsou čtyři roky. Taky nechápu kdo vám poradil, nebo kde jste vyčetli, že se má krmit jednou měsíčně a holatama. Stačí zadat dotaz do googlu, nebo si koupit tu nejlevnější knížku o korálovkách a tam se najde vše základní a potřebné.

Vaši LGC přeji hodně štěstí v růstu a dostatek odpovídající potravy.

Gwinix - vím, že to myslíte dobře, ale docela se divím, že na něco takového, ještě někdo reaguje.
Sousedi mají Pepičku a tak oni mají Pepíčka, je to přeci jen módní hit a tak nač něco studovat, když o to vlastně není moc zájem, hlavně že je to doma a cítím se tak před okolním světem důležitější. A až Pepíček chcípne hlady? Nevadí, vždyť to stojí jen pár šlupek, tak koupíme jiného, ten na třech holatech měsíčně, možná vydrží déle.
Rád bych závěrem požádal zapálenější teraristy, ať nejsou v tomto případě vstahovační. :-D

Velice vtipné, Pepíček proto že je pojmenován po známím a já četla dost. Nikdy jsem hady neměla mám dva psi a Pepan je přítele, kamarád co chová hady už léta řekl krmte jednou měsíčně třema nebo 4 já tvrdím že je to málo on zas že je pak hnanej na vývoj. Tak nevím proto jsem se ptala tu. Já jsem zvyklá na psi nebo králíka, krysu či morče nebo rybičky to jsem měla ale hada nee. Jen skákavkou asi krmyt fakt nebudu bo jsou mi pavouci šíleně odporný tak nevím kdo by krmyl a jak tak skusím myšku Jen nevím jakou a jak často. A k tomu haha nejde o nic jde měla jsem krysu Jerryho nedávno mi umřel a tohle mi vtipný neni nejde o cenu ač stál 2.000,- ale o to že ho vezmete jako své dítě. SKuste vidět jak vám umírá a stávat po dvou hodinách a krmit jak mininko pak by jste mluvila jinak. Právě že mi na Pepanovi záleží tak se ptám jinak bych se asi neptala co?? Jo a máme ho rok a podle čeho soudíme věk to co nám řekl hlap co ho prodával.

Mate ho rok a ptate se na krmeni az ted? Ja kdyz si poridila sveho prvniho hada, uz jsem davno vedela, jak casto a cim ho krmit...ted uz mam hadu 10 a neustale lezim v knizkach a ctu prispevky a rady tady zkusenych teraristu. Neustale se ucim....Ale krmeni je prvni vec, kterou by si mel clovek nastudovat, aby nasi mazlicci nestradali. Vaseho Pepicka krmte velkyma holatama nebo skakavkama aspon jednou do tydne, pak staci jednou za 10 dni dat mys nebo mensiho potkana.... Tak preji hodne stesti a at vam pekne roste....

Jen skákavkou asi krmyt fakt nebudu bo jsou mi pavouci šíleně odporný

Tak tohle už je na mě moc.... Na podobný dotazy, jako že se někdo ptá, jak má krmit hada a má už ho rok doma, asi nemá cenu opravdu reagovat, jak zde bylo již uvedeno ... Buďte tak hodná a vraťte se ke králíkům, morčatům, rybičkám, krysám atd... a hady nechte pro někoho jiného. Docela by mě zajímaly ostatní podmínky chovu,ale raději už tohle vlákno opustím. Hadi a plazi jsou poněkud specifická zvířata a opravdu je potřeba si něco nastudovat. Jestli Váš kamarád krmí všechny hady takhle málo, tak potěš.... Hodně štěstí v chovu nejen Vám ale hlavně Vaši LGC.

je to fakt..člověk ani neví jestli se tomu má smát nebo se spíš nasr... ke komu se ty zvířata můžou až dostat :-( moje kaliforňanka má sedum let a metr sedumdesát.Dvakrát do měsíce dostává tři myši a opravdu si nemyslím,že by byla nějak hnaná ve vývoji.Pochybuji,že v přírodě se sám had hlídá aby rychle nevyrostl a omezuje se v lovení.Myslím,že když hlad nemá nejí a když má,tak si nachytá kolik potřebuje.Je pravda,že se korálovky rádi přejídají,ale omezit čtyřletému hadovy jídelníček na tři holátka měsíčně????? Taky se divím,že vůbec ještě žije a ani se neptám v jakém prostředí když člověk který ho chová ho odmítá krmit skákavkama v domění,že jde o hmyz.Tak že Vaší korálovce přeji hodně štěstí......

Mám podobně starou hadici cca 110cm, sežere tak jednou za 2-3 týdny 3-4 dospělé myší, jak má náladu. Je pravdou, že přes zimu - tedy cca od konce listopadu do začátku března nežrala, má klidový zimní režim...
Půl roku nežraní mi na tento druh hada přijde trochu dlouhá doba. Nežravost může být způsobená vnitřními parazity - jít k vetovi a koupit entizol..., nechat prohlédnout, zda nemá nějakou překážku ve střevech aj.
Ale určitě se najde někdo, kdo je v tom kovanější než já a poradí

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru