Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Detia - doplnění informací

Zdravím,
v chovu se mi objevili nějací bezobratlí, kteří se živí krví a zalézají mi hadům pod šupiny. Odchytil jsem pár dospělců nacucaných krví a dal je doma pod mikroskop: vzhledem asi nejvíce podobní klíšťatům. Každopádně je plánuju ještě vzít do školy kvůli bližší determinaci. Prozatím nalezeni na 100% ve třech teráriích a v jednom pravděpodobně. Doma už mám nachystanou Detiu a pročetl jsem TP, ale i tak se chci ještě na pár věcí zeptat:

1) Do čeho Detiu dát?
V návodu jsem četl dámskou punčochu nebo děrovanou krabičku. Boa.constrictor doporučil porodničku pro ryby. Mě napadlo tohle: Vyptat si ve škole epruvety, vyvrtat do nich díry (asi 3-4 na dvou stranách) a Detii do toho a celé to přilepit nějakou páskou do terária. Stačí ty otvory? Je to celkově OK? Terária mám s větráním pouze ve stropě a napadlo mě to přilepit ke stropu u šoupaček.

2) Mám doma mimina ve 14l boxech, větrání tvoří díry ve stropě a jedna řada na každém boku boxu. Můžu tykto ty epruvety dát i do boxů? Druhá možnost (podle boa.constrictor) je dát na strop síťku a Detii přichytit k síťce. Tam mám ale strach, že by mimina zdrhly. Na druhou stranu nechci mimina zbytečně moc Detii vystavovat, četl jsem o několika případech, kdy hadi pošli po aplikaci Detie (šlo tuším o chřestýšovce).

3) Platí stále vzorec 1cm2 Detie na 70l terária?

Předem díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
na heterodony jsem detii nepoužil neb je nemám,constrictory,cenchrie to absolvovaly bez viditelných…
1kraken 30.04.2013 20:57
1kraken
Já to dělám trochu jinak, víz styl danio. Já právě ještě nějakou mám. Spíš mi jde o to, jestli nejso…
hawok 30.04.2013 21:36
hawok
Tkže pro doplnění informací pro lidi co by řešili něco podobného. Mám zatímjednu neověřenou odpověď,… poslední
hawok 01.05.2013 22:14
hawok

na heterodony jsem detii nepoužil neb je nemám,constrictory,cenchrie to absolvovaly bez viditelných problémů,uříznu přimeřený kousek hobry a napíchnu na drátek a pověsím do terária,a špatná zpráva pro ty co plynovaly detii-eu zakázala od nového roku používání odpařovačů s dichlorvosem takže smolík,jo a nový odpařovače se zatím neplánují

Tkže pro doplnění informací pro lidi co by řešili něco podobného.
Mám zatímjednu neověřenou odpověď, že detia (dichlorvos) může Heterodony zlikvidovat, a frontline je úspěšně odzkoušený.
Za druhé máte někdo zkušenost s použitím namísto frontline tady tohle: effipro_spray.html
Učinná látka i koncentrace je stejná, jen frontline má ještě nějaké dvě složky. Pokud teda ve složení nekecají, což si myslím, že by bylo pro ně samotné o průser.
Přijde mi to levnější alternativa frontlinu a vmém případě i dostupnější, protože ho prostě nás vedou narozdíl od frontlinu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru