Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zazimovani

ahojte mela bych dotaz.. nevim jestli mam zacit zelvu zazimovat, zatim je normalne v terarku ale dva dny neji cely den prospi.. i kdyz dnes se probudila a byla zase cila. tak nevim jestli uz mam zacit s pripravou na zazimovani nebo jeste pockat?radeji se ptam,mam ohledne zazimovani docela strach,tedy presneji spise z probouzeni na jare. Diky za odpoved.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, mám taky dotaz. Nemám podmínky vhodné pro zazimování želvy, tak se vás chci zeptat, jestl…
noelgallagher 28.10.2010 16:46
noelgallagher
Je to lepší než ji zazimovat blbě, pokud nejde o množení, tak v podstatě není zimování nutné, i když…
krokodýl 28.10.2010 19:30
krokodýl
Dobrý den, chci se zeptat, mám želvu již 15 let, ale až tentokrát se zazimovala takovým způsobem, že…
Tadeášek 04.12.2010 17:35
Tadeášek
To, co popisujete určitě normální neni, normálně spící želva je i zatažená v krunýři. To, co popisuj…
Aurifer 04.12.2010 22:30
Aurifer
Je takhle bezhybná už třetí týden a nesmrdí... jenže na oko to teda hezké není, ten bílý povlak nebo…
Tadeášek 06.12.2010 20:54
Tadeášek
můžete sem poslat fotku? Při nejhorším ji odzimujete, no. Nemohu si pomoct, ale živá želva musí něj…
Aurifer 06.12.2010 23:13
Aurifer
Jestli zimuje, a do toho chytá plísen, tak bych ji vzbudila a odplísnila. Jinak zdechne. No, sand bu… poslední
Nerous 07.12.2010 10:49
Nerous

Je to lepší než ji zazimovat blbě, pokud nejde o množení, tak v podstatě není zimování nutné, i když jen tak z plezíru to nedělají. Ale špatné zimování zavání velkým vysílením a dehydratací organizmu (až smrtí, když se to přežene) a jinými následnými komplikacemi spojenými s oslabením organizmu, takže špatné zimování je v podstatě mnohem horší než žádné.

Dobrý den, chci se zeptat, mám želvu již 15 let, ale až tentokrát se zazimovala takovým způsobem, že jí kolem očí a nosních dírek se udělaly takové bubliny, kolem každého oka jedna, jakoby to oko bylo schované v té bublině, na hlavě se jí udělal takový bílý povlak, jako plíseň, to vypadá a začíná se jí dělat ta plíseň i mezi hlavičkou a dnem akvárka. Tak nevím, jestli je mrtvá, či "jenom" zimuje. Nevím si rady a tak Vás prosím o nějaký komentář co s tím dělat. Děkuji. LV

To, co popisujete určitě normální neni, normálně spící želva je i zatažená v krunýři. To, co popisujete vypadá, že želva odkázala, jestli jo poznáte tak, že si k ní čuchnete. Obecně, zjistit jestli zvíře jenom zimuje nebo zimuje na věky se dá bez zbytečného rušení nejlíp tak, že si k němu čuchnete. Mrtvé zvíře po pár dnech prostě smrdí.

Je takhle bezhybná už třetí týden a nesmrdí... jenže na oko to teda hezké není, ten bílý povlak nebo plíseň nebo co to je se roztahuje po hlavě čím dál tím víc. Pokud by tedy jen zimovala a já ji vytáhla na souš a tzv. probudila, stane se jí něco? Dík za odpověď LV

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru