Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rhacophorus leucomystax jako krmení

Zdravím,
chci se zeptat zda je možné krmit Ahaetulla prasina touto žabkou. Ne stále, mám pro ně přichystané 3 skupinky H. frenatus, ale chtěl bych zkusit taky nějakou změnu, ikdyž asi nejmilejší změna by byli holátka :-). Pokud by je mohli žrát, chtěl bych se zeptat, jak je to s odchovem pulců? Tzn. potrava, zda dochází ke kanibalismu a je třeba je chovat odděleně, teploty atd. Díky moc
EDIT: Ještě jedna věc, budou stačit 3 skupinky 1,4-5 H. frenatus pro uživení 5 Ahaetull?

Předmět Autor Datum
Tak odzadu, pro uživení 5 kousků bičovek to stačit nebude (ty 3 sk. frenátů 1,5), pakliže je nenadop…
krokodýl 01.11.2010 17:39
krokodýl
Díky. Lepší jsou spíš gekončíci Nemám problém. :-) Kolik skupinek by jich tak mělo být? PS: Myslít…
Novaad 01.11.2010 17:43
Novaad
No ono stojí za zvážení krmit (ROZ)mraženými žabými stehýnky z makra, než chovem XY různých ještěrů…
Crocodylus 01.11.2010 17:55
Crocodylus
Jenže, co mám tak vyzkoušený, ahaetully moc o potravu která se nehýbe (žabí stehna) zájem nejeví. A…
cejna 01.11.2010 18:05
cejna
Souhlas s Cejnou Nejdřiv bych se je pokusil dostat na gekonech do ňáký rozumný formy. Ty co vydržej…
Bandor 01.11.2010 18:22
Bandor
Nejrozumější je podle mě krmit dospělejma frenatama. Koupíš je na burze za nějakých 60Kč/ks. Ok. As…
Novaad 01.11.2010 18:26
Novaad
Zdravím, nechci zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady. Možná je to blbost, ale když se tito hadi…
Ulmus 27.10.2013 20:25
Ulmus
zkoušel a nedělej to ;-) Zrovna drápatky (Xenopus) jsou pro většinu plazů z jiných částí planety jed…
Aurifer 27.10.2013 21:09
Aurifer
Ideální je si chovat rybičky doma, mám výbornou zkušenost se živorodkami rodu Girardinus metallicus.…
Crocodylus 27.10.2013 21:27
Crocodylus
tak "doma vypěstované" je samozřejmě vždycky nejlepší, pokud je ta možnost. A tuzemské plevelné rybk…
Aurifer 27.10.2013 21:37
Aurifer
Díky za info. Čekal jsem nějakej podobnej problém. Já se právě věnuji i akvaristice, tak jsem myslel… poslední
Ulmus 27.10.2013 21:45
Ulmus

Tak odzadu, pro uživení 5 kousků bičovek to stačit nebude (ty 3 sk. frenátů 1,5), pakliže je nenadopujete a neodchováte od jedné samičky cca 35 mladých (bičovce určitě nebude stačit jeden mini gekon týdně...). Lepší jsou spíš gekončíci, větší macek, stačí jeden na nakrmení a množí se taky velmi dobře. Ty rhacophorusky by měly být na krmení v pohodě. Pulci se dají chovat pohromadě, akorát rostou nerovnoměrně, což by ale v tomhle případě tak nevadilo, aspoň by metamorfovali postupně.

No ono stojí za zvážení krmit (ROZ)mraženými žabými stehýnky z makra, než chovem XY různých ještěrů a žab jako krmiva. Tak nějak když si spočítám náklady na kg masa, tak mi vyjde levnější to makro :) Teď to taky řeším.
Jsem zastánce pestré stravy, ale v každém chvou převládne pohodlnější způsob potravy. Rozhodně nepočítám, že rozjedu velkochov gekonů, anolisů a racophorusek. A ještě chov cvrků, abych to uživil. On všeho jedna bedna a dost ;-)

Jenže, co mám tak vyzkoušený, ahaetully moc o potravu která se nehýbe (žabí stehna) zájem nejeví. A když s nima budeš hejbat, tak zas bude bičovka ve stresu z tebe....Jsou to plašani.Na krmení maj nejradši svůj klid. Spoléhat na to, že odchovama frenatů ukrmíš 5 bičovek je docela nereálný. Taky nějakou dobu trvá než ten gekon vyroste (to samý žáby, logicky). Nejrozumější je podle mě krmit dospělejma frenatama. Koupíš je na burze za nějakých 60Kč/ks. Popřípadě sem tam gekončíkem nebo nějakým nepovedeným odchovem jiných gekonů... Docela dobře taky žerou rybky. Stačí dát do misky ve který je jen trochu vody pár rybek a tu misku dát někam do větví v tera. A zkoušet myšky. Nejlepší jsou takový ty trochu osrstěný (medvídci) nebo pro větší bičovky skákavky. O holata většinou moc zájem nemaj, páč se moc nehejbou.... No a taky počítej, že to krmení se až tolik neprodraží, protože těch bičovek ti dlouho 5 nezůstane....

Nejrozumější je podle mě krmit dospělejma frenatama. Koupíš je na burze za nějakých 60Kč/ks.

Ok. Asi udělám tak že pořídim jen 2-3 skupinky gekonů jako rezervu a jinak budu kupovat na burze, jak píšeš.

Docela dobře taky žerou rybky.

Jo jo, to jsem taky někde vyčet.

zkoušel a nedělej to ;-) Zrovna drápatky (Xenopus) jsou pro většinu plazů z jiných částí planety jedovaté jak sviňa a navíc pouští dost obranného slizu. Oni hadi je sice většinou hrozně rádi sloví, ale pak je buď vyplivnou a mají problém se slizem, co jim ulpěl v tlamce, takže pak často odmítají už i žáby, které jim předtím vyhovovaly. Nebo je sežerou a exnou. Třeba s drápatečkama rodu Himenochirus tyhle problémy nikdy nebyly, ty zřejmě jedovaté moc nebudou.

Joo, co se týče těch akvar. rybiček, pokud se požívají na zkrm, tak to chce brát rybky z nějakého seriózního zdroje a rozhodně ne z zverexů, hobbymarketů atd. Páč levné rybky z těchto zdrojů (většinou pocházející z asijských pěstíren) jsou obvykle nadopované chemikáliemi, které jsou pro hady vysoce jedovaté (dost mi jich po nakrmení těMITO RYBKAMI ZKÁPLO). tAKŽE RYBKY KUPOVAT NEJLÉPE OD NĚJAKÉHO AKVARISTY A poptat se, jestli nebyly něčím přeléčené atd...

tak "doma vypěstované" je samozřejmě vždycky nejlepší, pokud je ta možnost. A tuzemské plevelné rybky se samozřejmě dají použít taky, ale ono u těchhle hadů je někdy problém v tom, že ty rybky stihnou v teplém prostředí dřív leknout, než si je hadi vezmou. což byl u mě zrovna problém u těch bičovek- než se hadi uklidnili po tom, co jsem jim tam nasypala rybky a začali se zajímat o kořist, tak půlka rybek byla leklá. Joo u Nerodek, Tamnofisek a dalších popelnic, co vezmou v pohodě rybu z peánu to je pohoda..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru