Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Priveľká korisť?

Zdravím vás, moja 50cm boa bola pochudnutá, už vyzerá lepšie, kŕmim každých cca 5 dní. Žerie ešte nedospelé myši cca 10-12 gramové. Mám ju už skoro mesiac, žrala asi 5 krát, doteraz sa vôbec nezvliekla. Je lepšie nakŕmiť 1 myškou za 5 dní alebo kŕmiť viac - dvomi myškami a počkať na vyprázdnenie? Posledné dve kŕmenia totiž dostala dospelé myšky, obe zabila ale nezožrala - jednu vzala do polovičky do pusy a potom ju vypľula a druhú len zabila. Je to preto že to bolo trošku väčšie sústo než to na aké je zvyknutá? Neviem si totiž tipnúť kedy už môže žrať dospelé myši. Po nakŕmení 1 myškou totiž zostala čulá a celý deň snorila po terárku, tak som jej skúsila ponúknuť ešte jednu myšku - dospelú, tú len zabila ale nezožrala. Ďakujem veľmi pekne!

Předmět Autor Datum
pokud kořist jenom zabila a nechala, nebo zkoušela sežrat a vzdala to, tak kořist byla jednoznačně n…
Aurifer 18.11.2010 11:31
Aurifer
No situacia sa nezlepsuje. Ponukla som jej v priebehu 3 dni 2x potravu primeranej velkosti, vzdy ju…
krueggerova 21.11.2010 09:51
krueggerova
Pokud má matnější barvu a vzteká se, tak asi jde do svleku, to poznáte dřív na břišních šupinách než…
Aurifer 21.11.2010 11:50
Aurifer
Ja som si tie matnejsie farby vsimla na konci chvosta tam je to najvyraznejsie vidno a vsimla som si… nový
krueggerova 21.11.2010 11:58
krueggerova
To na břiše nemá žádné tmavé skvrnky? na těch je to vidět nejlépe, ale i na světlých se to dá poznat… nový
Aurifer 21.11.2010 12:28
Aurifer
No nejake skvrnky na bruchu ma, teraz si to uz ale nemozem pozriet pretoze utoci ako blazniva. tak l… nový
krueggerova 22.11.2010 10:41
krueggerova
No zacinam byt nesvoja, agresivita opadla, uz je opat kludna, farba na chvoste aj na brusku je matne… nový
krueggerova 24.11.2010 11:44
krueggerova
zkoušela jste mu dát malou myšku? nový
Aurifer 24.11.2010 11:59
Aurifer
Ano skusala aj uplne malu co akurat zacala behat 14 dnovu. nezajem, bocila od nej. dostala ju ponukn… nový
krueggerova 24.11.2010 12:08
krueggerova
tak ho nechte v klidu. Teplota a vlhkost jsou OK? nový
Aurifer 24.11.2010 12:20
Aurifer
Ano, vlhkost drzim na 70-80 percent, teplota 22-30 podla lokality. tak budem dufat ze je vsetko OK.… nový
krueggerova 24.11.2010 12:21
krueggerova
Zdravím, ne že bych neměl co na práci, ale trochu jsem se ztrácel v těch Vašich datech atd. Tak jsem… poslední
Iceman 24.11.2010 15:46
Iceman

pokud kořist jenom zabila a nechala, nebo zkoušela sežrat a vzdala to, tak kořist byla jednoznačně nad její možnosti. Zůstaňte u menších myšek 1x týdně, je lepší krmit menší kořistí a častějc, než na opak. Na vyprázdnění čekat nemusíte, hrozna s tím nemají potíže.

No situacia sa nezlepsuje. Ponukla som jej v priebehu 3 dni 2x potravu primeranej velkosti, vzdy ju odmietla, vcera dokonca bola velmi agresivna pretoze mala myska ocividne nevedela s kym ma docinenie a chodila jej po chrbte. asi ju pazurikmi poskriabala lebo had po nej niekolko krat vystartoval ale len uhryznutim a vzdy sa stiahol naspat. pritom strasne sycal a utocil na vsetko naokolo co sa pohlo. Doteraz sa ani raz este nezvliekla. farbu ma podla mna matnejsiu, zakalenie oci nema. myslite ze caka na zvlek? Pomooooooc... Dakujem!!!

Pokud má matnější barvu a vzteká se, tak asi jde do svleku, to poznáte dřív na břišních šupinách než na očích, ty se zakalují dříve a zůstávají i po odkalení očí. Zvyšte mu vlhkost a nechte ho v klidu, během pár dnů by se měl zakalit, odkalit a svléknout. až se svlékne, tak mu normálně dejte menší myšku.

Ja som si tie matnejsie farby vsimla na konci chvosta tam je to najvyraznejsie vidno a vsimla som si to uz pred vyse tyzdnom. na brusnych supinach to neviem ako zistim pretoze brusko ma uplne biele. dobre tak ju necham v klude, vlhcim jej kazdy den ma tam priemerne okolo 60-70%, zvysim to teda na 80% a budem cakat. Ak sa do tyzdna nezakali mam jej ponuknut mysku? Dakujem velmi pekne!

No zacinam byt nesvoja, agresivita opadla, uz je opat kludna, farba na chvoste aj na brusku je matnejsia ale oci ma stale jasne bez znamok zakalovania sa. Uz su to 2 tyzdne co naposledy zrala, zaujem o potravu stale nema. Na kozu jej opat vidno vrasky akoby pochudla. Je ale cula, stale lozi po terarku. Len dalej cakat? :-/ dakujem!

Zdravím, ne že bych neměl co na práci, ale trochu jsem se ztrácel v těch Vašich datech atd. Tak jsem si pro zajímavost udělal takový záznam Vašeho krmení. Předem chci říci, že ve výživě hadů platí, že méně je někdy více. V přírodě se krmení neřídí podle nějakého mustru, tudíž ani v zajetí si nemusíte lámat hlavu, když zrovna had nejedl hned po 5 dnech. Ta otázka výživy je velmi individuální, jak druh od druhu, tak ale i kus od kusu a žádné tabulky o frekvenci a množství krmení nejsou, pouze obecná doporučení, která jsou stejně celkem často nadhodnocená. Takže co jsem se od Vás dočetl.

23.10. Koupě zvířete
24.10. krmení
28.10. vyvrácení potravy
03.11. krmení - malá myška
06.11. krmení - malá myška
14.11. píšete, že jste krmila 4x
18.11. píšete, že jste krmila 5x
21.11. píšete, že byla celkem 2x nabídnuta potrava

Doporučil bych Vám aby jste si takovéto záznamy vedla sama, určitě se to v takovýchto případech hodí. Pro mě z nich vyplývá že Vám nežrala cca týden. Během kterého jste nabízela potravu ještě 2x. Čili žádný důvod ke znepokojení, může to být způsobeno svlekem, nebo zkrátka tím, že had nemá hlad. To časté nabízení potravy může být i důvodem ke stresu. Zkrátka bych hádka nechal klidně týden být, uvidíte zda půjde do svleku. Není důvod takto panikařit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru