Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skúsenosti s chovom jedovatých hadov

CHTEL BYCH SE TAKY NA NECO ZEPTAT CHTEL BYCH ZACIT CHLASTAT TVRDEJ ALE NEVIM CO JE TAK PRO ZACATEK NEJLEPSI ZATIM JSEM PYL JENOM OBCAS TROCHU PYVO VETSINOU MALOU OSMICKU PO OBEDE ALE MEL JSEM UZ I DESITKU A DVANACKU ALE TVRDEJ ALKOHOL JSEM JESTE NEPYL A CHTEL BICH ZACIT CO BISTE MY DOPORUCILI LIBI SE MY ABSINT NEBO TEKYLA ALE NEVIM JESLI TO NENI PRO ZACATEK MOC ESLI NEMAM ZACIT RACI Z FERNETEM NEBO BECHEROVKOU NEBO MYSLITE ZE BY SLA I NEJAKA SLABSI VODKA... NA WISKY SI NETROUFÁM.

Milý hochu, nevím kolik je ti let, jestli vůbec alkohol pít můžeš, pokud ano, tak bych rozhodně začal s něčím jemnějším, třeba s peach vodkou nebo bych pil míchané drinky typu džus + vodka, fernet + tonic nebo cola s rumem. Já sice začal na rumu a stalinovo slzách, což mi také nepřijde úplně ideální, ale tenkrát tady nic jinýho moc nebylo a začínal tak skoro každej alkoholik, když teda pominu pivo a víno, to nepovažuju za klasickej alkáč, ale taky tě může slušně sejmout. Ale pokud se neumíš moc ovládat, tak bys s tím raději neměl začínat vůbec.

S tím teda moc nesouhlasím, podle mě by měl pít ještě aspoň pár let jen pivo a víno a teprve potom začít s něčím tvrdším.

Jsem abstinent. Kdo chlastá je debyl a ohrožuje tím nejen sebe a svou rodinu, ale i úplně nevinné a neznámé lidi, zrovna nedávno mě nějakej hnusnej vožrala v tramvaji poblil pejska, když se mu omylem zakousnul do nohy. Všechny vožraly bych pozavírala na psychiatrii nebo aspoň do vězení. ABSTINENTKA

Ve slově debil se píše měkké i.



Asi tak mi připadají dotazy a odpovědi na začínání s jedáky...

Každý kdo chce chovat zodpovědně jedovaté hady by asi měl být schopný dohledat pár základních důležitých informací o jedovatosti a temperamentu (který stejně není vždy zobecnitelný) jedovatých hadů. A sám by měl být schopný si říct, tak na tohle se ještě necítím, tohle bych mohl zkusit. Zároveň by si měl najít info o chovu a i to zohlednit, protože ono třeba uměle krmit bez velkých zkušeností (myslím hlavně s tím krmením) je u většiny jedáků trochu problém, ale zas praxi nakonec stejně musí člověk získat jen a jen tou praxí. Takže bych se prostě být zadavatelem trochu porozhlédl po spektru zde nabízených jedáků a zapojil své hledačské umění, vybral a) něco relativně snáze chovatelného, b) něco, co se mu bude líbit a c) čemu bude schopen udělat podmínky. Poklábosil někde na burze nebo i třeba tady o konkretních druzích s chovateli, co je chovají (ideálně dlouhodoběji) a prostě podle svého úsudku šel do toho... nebo od toho. Protože, a teď budu trochu parafrázovat ten úvod, nikdo se za něj nevožere...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny