Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem VARAN STEPNI ! Prosim RADA !

Teplota lokálně okolo 45, jinak v prostoru přes den 25-30, v noci okolo 20, v zimním období můžou být noční teploty o pár stupňů nižší a ve dne zkrácená doba osvitu celkově i lokální zdroj tepla omezen na kratší úseky během dne (př. 2 x denně 2 hodiny). V té době je vhodné omezit i krmení, ale většinou si o to neaktivitou řekne sám.
UV B silné, ideálně nějaká Osram ultravitalux nebo podobně svítící výbojka.
Celkově osvětlení dostatečné, doplnit zdroje uv b (většinou jen bodové osvětlení) a zdroje tepla (klasika žárovka) alespoň několika neutrálně bílými zářivkami, raději nějakými halogeny typu HQI apod. Lépa asi poradí Mad Mike.
Vhodná strava - všechno, co zvládne, u mláďat hlavně větší hmyz a občas holata, u větších jedinců hlavně myši a potkánci, pozor je třeba krmit opravdu poměrně střídmě (hlavně potom dospělce, kteří žerou hlavně hlodavce) v delších intervalech, protože snadno přetuční.
Vitamíny - hmyz určitě obalovat v klasické dvojkombinaci nutrimix pro nosnice / plastin nebo ještě mletých skořápkách, při krmení hlodavci už není nijak zvlášť nutné přidávat další minerálie ani vitamíny (za předpokladu kvalitního zdroje uv b a kvalitně krmených hlodavců), snad párkrát za rok přidat kapičku combinalu E.
Mrtvou kořist (myšata, myši, potkáňata, odst. potkanů, kuřata) žerou většinou bez nějakého extra pobízení (hlad a čich je správná kombinace pro přežití) nebo jim je možné trochu tou myškou zatřepat v peánu před tlamou, většinou se hned (hladoví) zakousnou a pak to sežerou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny