Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vyhřátí poličky kabelem

Dobrý den,
Potřebuji poradit.
Nad terárkama mám poličku (130cm)– klasickou dřevěnou ničím (mimo laku) nenatřenou poličku „na knížky“ – a na tý poličce mám malé boxy s odchovama/mnohonožkama/broukama/larvama atd.
Už mi přestává stačit pokojová teplota a potřebovala bych to vyhřát na těch cca 25°. Ale teď jak. Napadl mě topný kabel, ale mám pár dotazů od zkušenějších.
Můžu dát topný kabel na dřevo? Může být topný kabel v přímém kontaktu s platvovými boxy (BraPlast)? Můžu dát kabel mezi 2 skleněné tabulky (dala bych tabulku, na to kabel a nějaké špunty na kterých by stála druhá tabulka = kabel uvnitř … že bych to mohla dát na poličku – vyhřívání zespoda - a nebo opřít o zeď – vyhřívání zezadu)? Hřálo by celé to sklo, nebo by to teplo spíš moc nepouštělo? Dokážete poradit jak silný kabel bych měla pořídit (s topnými kabely nemám zkušenosti, takže ani žádnou představu)? Nebo máte nějakou lepší metodu jak to vyhřát?
Děkuji za jakoukoli radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kontakt kabelu, ani nemusí být topný, s hořlavým materiálem je nepřípustné. Koukáš se na televizi? D…
www.ocasky.cz 10.12.2010 18:01
www.ocasky.cz
Kontakt kabelu, ani nemusí být topný, s hořlavým materiálem je nepřípustné. Koukáš se na televizi? D… poslední
krokodýl 11.12.2010 16:26
krokodýl

Kontakt kabelu, ani nemusí být topný, s hořlavým materiálem je nepřípustné. Koukáš se na televizi? Dávají to tam pořád. Stále někde něco hoří. Nejlepším a nejlevnějším topením bude osvětlení, žárovky hřejí a záleží na watáži. Dají se koupit od 25w, teplotu regulovat odvětráváním. Případně existují i malé miniaturní zářivky, které take dostatečně hřejí.

Kontakt kabelu, ani nemusí být topný, s hořlavým materiálem je nepřípustné. Koukáš se na televizi? Dávají to tam pořád. Stále někde něco hoří.

Není nic jednoduššího než použít nehořlavý materiál... ovšem toný kabel už z principu nevydává tak vysokou teplotu, aby hrozilo hoření, protože slouží k ohřátí a ne k pečení.

Nejlepším a nejlevnějším topením bude osvětlení, žárovky hřejí a záleží na watáži. Dají se koupit od 25w, teplotu regulovat odvětráváním.

Těžko budete v polici vyhřívat třeba dvacet plastových krabiček žárovkami, proč vyhazovat watty do větru, když jeden 20 w kablík může posloužit pro celou polici a to i během noci, kdy je světlo nežádoucí - rušivé. Běžné žárovky na 230 V se mimochodem dají koupit od 15 W a pomocí zapojení dvou stejných do série se dá výkon ještě snížit na čtvrtinu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru