Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čištění pozadí

Je zde mnoho nápadů a postupů, jak vytvořit pozadí do terárka, ale mně by zajímalo, jak je to potom s čištěním, když se na to náš mazlíček vykálí, třeba ukryt bo něcotakového je možné vyndat, opláchnout či jiank vyčistit, ale nevím, co dělat při čištění pozadí, které je napevne v terárku.
Díky za odpovědi

Předmět Autor Datum
suche vykaly sa daju pozbierat, odlupnut.... ja steny vystriekam horucou vodou pod tlakom, pripadne…
darker30 12.12.2010 09:56
darker30
Jenže ty výkaly nejsou vždycky suché, a dřív či později začne pozadí (obzvlášť když je drsné a hodně…
RITCHI 12.12.2010 12:40
RITCHI
Nejlepší je parní čistič.
LEGO25 12.12.2010 16:28
LEGO25
tlakovu vodu som nemyslel rovno z Wapky, pouzit sa dat trebars tlakovy rozprasovac s regulovatelnou…
darker30 13.12.2010 08:36
darker30
zajimave, ja kdyz to cistím kartáčkem tak to akorád rozmažu(suche se navlhci) a nejde to sundat stej… poslední
Danielh 16.02.2011 15:08
Danielh
Ještě bych se chtěl zeptat, zdali je možné "naučit" agamu se chodit vyprazdňovat na stanovené místo,…
Flayers 16.02.2011 14:55
Flayers

Jenže ty výkaly nejsou vždycky suché, a dřív či později začne pozadí (obzvlášť když je drsné a hodně členité) zapáchat. Pokud je pozadí v teráriu tzv. "natvrdo", navíc třeba ze sádry, betonu, či lepidla na dlažbu, je manipulace s takto těžkým teráriem téměř nemožná. Vůbec si totiž neumím představit, jak takové bednové terárium někde v obýváku vystříkáváš pod tlakem horkou vodou. To musí být docela horor... :x: Nehledě na to, že kartáčem ty výkaly jen ještě víc rozšmudláš. Pozadí může být samozřejmě hezké, ale mělo by být především praktické, aby se dalo snadno čistit, případně vydesinfikovat. Ideální je, když se pozadí může celé vyndat. Pak vidím vystříkání tlakovou vodou (někde na dvorku, na zahradě, případně doma ve vaně), jako celkem smysluplné. Do pozadí napevno bych nikdy nešel!

zajimave, ja kdyz to cistím kartáčkem tak to akorád rozmažu(suche se navlhci) a nejde to sundat stejně. jak to kvalitně, jednoduše vyčistit nevím. ja na ty rovne plochy kde se zviřata vypraznuji nasypu substrat a pak to seberu i s tim substratem, substrat vyhodim a dam novy. a tim jsem problem cištění u sebe obešel.
nejlepsi by bylo kdyby slo otevrit dvirka u vsech terarek, zver se zajde vyprazdnit aniž by si vzajemne ublizila. a šup zpět. podobně jako se venčí pes.

Ještě bych se chtěl zeptat, zdali je možné "naučit" agamu se chodit vyprazdňovat na stanovené místo, třeba nějakým jiným substrátem nebo třeba dotyčné místo rosit nebo tak něco, jedná se mi o to, že sem si dost neuvážlivě udělal spojený úkryt s pozadím a kdyby chocila třeba sem, tak bych musel každý den vyndávat pozadí a tak...
Díky za odpovědi...:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru