Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá nejí

Mám asi měsíční agamu už 10 dní doma a pořád málo jí jeden den snědla 3 cvrčky a pak jen dva a těd jednoho a dneska nic myslíte jsi že ještě není zvyklá nebo je nemocná?

Předmět Autor Datum
Nedostatek informací. Popište podmínky chovu. Co nejpřesněji. Odkud máte tu agamu?
Jeronym 04.01.2011 13:09
Jeronym
normálně ze zverimexu jinak vše je 555
Karolina Skoupá 04.01.2011 13:12
Karolina Skoupá
"Normálně ze zverimexu" je právě důvod častých problémů. Nevíš, jak dlouho tam zvířew měli, podmínky…
kroutvorus 04.01.2011 14:07
kroutvorus
Teplotu jsem samozřejmě zkoušela přímo pod světlem má 40 stupňů a nejdále od světla je teplota 28 st…
Karolina Skoupá 04.01.2011 15:38
Karolina Skoupá
Všimla jsem jsi že ji odlupuje kousek kůže u tlamičky takže se možná bude svlíkat nemyslíte že by to…
Karolina Skoupá 04.01.2011 18:02
Karolina Skoupá
Mesicni mlade nezimuje. Pokud zere aspon neco tak jeste neni tak zle, ale zkousejte ji nabizet treba…
lucifer 04.01.2011 19:27
lucifer
nevite nekdo proc agama vousata(mlade) nejí.
Dominik Macháček 30.06.2011 14:42
Dominik Macháček
Moment, vyleštím si křišťálovou kouli, bez té věštit neumím.. :-D Popsat podmínky chovu, stáří pogo… poslední
Ernest 30.06.2011 14:59
Ernest

"Normálně ze zverimexu" je právě důvod častých problémů. Nevíš, jak dlouho tam zvířew měli, podmínky v obchodech jsou otřesné. Může mít už z téhle doby zaděláno na zdravotní potíže, které se teď projevují. Také jsem se díval na ten odkaz - v rychlosti doporučuju totálně změnit osvětlení. To SolarGlo, nebo co to je, už nekupuj, je to jen tahač peněz, postačí obyčejná výhřevná žárovka z elektra - mimochodem, jaká je pod tou 60W teplota? Máš změřeno? Dále to ReptiGlo 10.0 je pro agamu k ničemu, slabota, nekupuj nebo rovnou vyhoď a u takového sluncemilného ještěra pořiď kvalitní zdroj ve formě UV výbojky - terashop.cz např. A kromě toho z těch fotek to na mě působí jako temná sluj, rozhodně to bude chtít ještě nějakou zářivku (nebo lépe více trubic) na osvětlení. Agama dobré světelné podmínky ke zdravému životu potřebuje. Nekompromisně. Při dostatku UV záření můžeš taky zahodit nějaký ten AD3 preparát, je to nepřirozený způsob dotace vitamínů, navíc snadno uděláš kritickou chybu... Rosení 3x denně je zbytečné, agama vousatá nežije v deštném pralese, vzniká tak v teráriu nevhodná vlhkost. No a co nejdřív větší terárium s dostatečným množstvím úkrytů, agama se musí cítit dobře, mít možnost vybrat si teplotní pásmo apod. Čili stručně: rychle zlepšit podmínky, i když to stojí peníze, a pokud zvíře nezačne pořádně žrát, nečekat a na veterinu.

Teplotu jsem samozřejmě zkoušela přímo pod světlem má 40 stupňů a nejdále od světla je teplota 28 stupňů.Jinak fotky byly focený večer kdy byla v pokoji tma a bez blesku.A ještě bych se chtěla zeptat kolik toho normálně malá agama má za den sníst?

Mesicni mlade nezimuje. Pokud zere aspon neco tak jeste neni tak zle, ale zkousejte ji nabizet treba vicekrat denne - jinak ale doprat cim vic klidu a minimalizovat jakykoliv stres (nebrat do ruky atd.). Potrebuje slusne osvetleni - hodne svetla, SunGlo to mozna vyhreje, ale zrovna nejak extra neosvetli je to i videt na fotkach. (teplota jinak dejme tomu - muze byt) - takze treba nahoru nad terarko dat aspon nejakou linearni zarivku, klasicke "kuchynske" svitidlo - kdyz uz nic jineho. A potrebuje i nejake to UV, zadne "až přemluvím taťku" neplati - to zvire neukecate. Jinak - jak uz bylo napsano - zvire ze zverimexu = obrovske riziko.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru