Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem reklamacia

ahoj mate niekto skusenost s reklamaciou uvb vybojky. dnes ani nie po 4roch mesiacoch skoncila. som chselkupit mega ray ale bol som nuteny dnes kupit zasa solar glo a to som rad ze bola hned k mani. inak lego bol bez nej od deviatej rana do piatej vecera kym som prisiel z prace a ked som ho zbadal aky bol stuhnuty no hroza.ale uz je dobre:-). reklamaciu som podal len som zvedavy ci uz niekto reklamoval vybojku a ako to dopadlo.

Předmět Autor Datum
přímo s výbojkou zkušenost nemám, ale UVB žárovku Repti Glo koupenou přes internet jsem reklamovala…
darjamo 10.01.2011 20:46
darjamo
Pokud ti to pomůže, kupoval jsem UVB žárovku repli glo 5.0 a ve zverimexu mi řekli že mám na ní záru…
Assassin 10.01.2011 21:52
Assassin
tiez mi povedal ze je zaruka pol roka ale take vsakovake vykrucanie moze prist tak som zvedavy ako t…
marecek007 11.01.2011 19:33
marecek007
dar pritele Googla nasel tohle: Záruční doba na žárovky Jak dlouhá je záruka na žárovky. A jak se…
lucifer 11.01.2011 19:41
lucifer
lucifier aj tak som z toho tatar ale necele styri mesiace sa mi zda malo svietila 12hod denne. nerat…
marecek007 11.01.2011 20:03
marecek007
takze dnes som vyzdvihol reklamaciu. citujem cele vyjadrenie " Ziarovky je mozne reklamovat iba vted…
marecek007 14.02.2011 11:19
marecek007
No, reklamovat ju mozes az po tom, co si ju kupil... Lebo vacsinou ti nedovolia ju odskusat skor ako…
Yukina 14.02.2011 12:07
Yukina
napriklad tesco ma skusacku pri ziarovkach tak si ju oskusam tam a ked je zla tak ju neberiem. je bl…
marecek007 14.02.2011 12:23
marecek007
Ja nehovorim, ze je to dobre... to malo byt len k tomu ze "mas reklamovat ziarovku skor ako ju kupis…
Yukina 14.02.2011 12:44
Yukina
strasidelny shit cele solar glo neodporucam nikomu je to uplne na nic lampas a uz vobec nie pre zaci…
marecek007 16.03.2011 15:53
marecek007
A nedaj si říct a nedaj:-)
Melda 16.03.2011 18:42
Melda
Meldo, zase UVB ? UPLNĚ-VŠECHNO-BLBĚ ? :-?
luma 16.03.2011 19:56
luma
dam si povedat ale potrebujem dobru radu. chcel som pre neho len dobre to solar glo malo dobre hodno…
marecek007 16.03.2011 20:30
marecek007
www.terashop.cz
luma 16.03.2011 20:33
luma
terashop poznam ale som zo slovenska.
marecek007 16.03.2011 20:53
marecek007
To by nemělo vadit ne? Jednoznačně doporučuji. Já ted testuji tu Solar Raptorku a zatím spokojenost,…
VilemC 17.03.2011 00:17
VilemC
Presne tak. taky jsem ted poridil Raptorku,konkretne 70w flood a jsem z ni uplne uchvacen:D a chamou…
Jaffata 17.03.2011 09:50
Jaffata
Přesně v podstatě udělám uplně to stejný. A to musím sebekriticky přiznat, že jsem tu několikrát obh… poslední
VilemC 17.03.2011 10:03
VilemC

dar pritele Googla nasel tohle:

Záruční doba na žárovky

Jak dlouhá je záruka na žárovky. A jak se posuzuje, jestli je chyba v žárovce nebo v přívodu sítě?

Žárovky jsou spotřebním zbožím stejně jako ostatní výrobky, a proto i pro ně platí ve smyslu § 620 odst. 1 občanského zákoníku dvouletá záruční doba. Je však třeba upozornit, že vadu výrobku samozřejmě není možné zaměňovat s životností a spotřebováním výrobku. Je jasné, že například svíčka, kterou zapálíte, shoří dříve, než uplyne její záruční doba. Obdobně tomu je i například u baterek do walkmanu či oblečení - při častějším nošení se oblečení opotřebuje rychleji, než při nošení méně častém apod. Stejně tak žárovka má svoji obvyklou životnost (obvykle několik tisíc hodin), po kterou bude svítit. Pokud ji tedy rozsvítíte bezprostředně po nákupu, bezesporu nemůže vydržet svítit bez přestávky 2 roky - a nepůjde přitom o vadu. Proto ustanovení § 619 odst. 2 občanského zákoníku výslovně uvádí, že záruka se nevztahuje na opotřebení způsobené obvyklým užíváním věci. Důležité je však na tomto místě též vyzdvihnout, že výluka z odpovědnosti platí pouze pro opotřebení způsobené běžným užíváním. Příčinu vady v prvních šesti měsících po převzetí věci podle § 616 odst. 4 obč. zák. musí prokázat prodávající, následně se důkazní břemeno přenáší na kupujícího.

Úryvek z knihy "Prodávající a spotřebitel - jak předcházek konfliktům a urovnávat spory", SPIS 2005

lucifier aj tak som z toho tatar ale necele styri mesiace sa mi zda malo svietila 12hod denne. neratam stym ze by vydrzala 2 roky ale aspon toho pol roka ved som ju mal v plane vymenit za dva mesiace za mega ray ale teraz vazne uvazujem nad tym ci ten mega ray zakupim aj ked je pravda ze uvb vyzaruje 18mesiacov da mi niekto zaruku na tych 18 mesiacov ze sa pocas nich nevypali. podla mna by teraristicke vybojky mali mat dlhsiu zivotnost na svietenie ako vyzarovanie uvb-cka. lebo naco my bude mega ray ktory dava uvb 18m ked po 7mom mesiaci sa vypali. tak isto ako toto solar glo 6mesiacov ziarenie uvb a po 4mes je kaput. fakt som s toho tatar:-(

takze dnes som vyzdvihol reklamaciu. citujem cele vyjadrenie " Ziarovky je mozne reklamovat iba vtedy ak su nefunkcne pri predvadzacej skuske pri predaji.U zdrojov vratenych spet po predaji nieje mozne reklamaciu uplatnit- nie je mozne dokazat sposob a dobu pouzitia. doba svietivosti uvedena v tecnickej dokumentacii je orientacna a plati iba pri spravnom pouziti a pri stale rovnakom prikone elektrickeho prudu. relkamacia sa neuznava." tot vse. podla tohto vyjadrenia na ziarovky nieje zarucna doba a podla prvej vety vo vyjadreny mozes reklamovat len ziarovku ktoru som si vlastne este ani nekupil. xi co uz vivat slovakia

napriklad tesco ma skusacku pri ziarovkach tak si ju oskusam tam a ked je zla tak ju neberiem. je blbost zaplatit za ziarovku bez odskusania. Ja ju kupim nasledne mi ju predavajuci odskusa zisty ze je zla a vypise reklamacku a ja mesiac cakam na vyjadrenie a to som vlastne produkl ani nepouzil. priklad kupim solarku za 30eur zisty ze je zla ide na mesiac na reklamaciu a co dam zelenacovi musim automaticky calovat za dalsiu takze dalsich 30eur. s toho my vypliva ze predajca bude tocit mojich tridsat eur cely mesiac na svoje zisky.

strasidelny shit cele solar glo neodporucam nikomu je to uplne na nic lampas a uz vobec nie pre zacinajuceho mladeho teraristu lebo zruinuje rodicov. Zase je v r..i a to ma len dva mesiace.]:( uz to nejdem ani reklamovat lebo by ma vytocil zasa do nepricetnosti a aj ten hlinikovy dekel by som mu otrieskal o hlavu a potom by ma asi zavreli na par rokov.]:( idem nieco vymysliet co mu tam dam.

To by nemělo vadit ne? Jednoznačně doporučuji. Já ted testuji tu Solar Raptorku a zatím spokojenost, tedy trnouši se pod ní sluní každý den :-)
Je to sice dražší, ale taky jsem šel zpočátku cestou Repti Glo a různých jiných směsovek a zářivek a když to sečtu, tak mi přijde, že to finančně vyjde dokonce možná lépe koupit tu Raptorku nebo MegaRayku.

Presne tak. taky jsem ted poridil Raptorku,konkretne 70w flood a jsem z ni uplne uchvacen:D a chamousovi se taky zamlouva.. ona sice vyjde s predradnikem na 2tisice,ale kdyz ybchkupoval kompakty,nejakej vyhrev,zarivku na osvetleni,stinitka,kabely a podobne tak me to vyjde jeste draz nez ta vybojka....a to svetlo co to vyda se neda se zarivkama a kompaktama vubec srovnavat....az dosvitej kompakty u zbylych terarek tak rozhodne pujdu do tech raptorek....

Přesně v podstatě udělám uplně to stejný. A to musím sebekriticky přiznat, že jsem tu několikrát obhajoval, že třeba k malým želvám ten kompakt stačí. Jenže oni ty raptorky dělaj i 30w, což je uplně ideální i do menšího prostoru, takže na výměnu dojde kromě phelsum všude. Samozřejmě je těžký říct jak dlouho vydrží, páč s nima není zas tolik zkušeností, ale tak pokud to bude jako megarayka, která vydrží i 2 roky, tak se není vůbec o čem bavit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru