Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malá agama - nežere

Zdravim. Mam dotaz ohledně agamy. Koupil jsem si v sobotu mladou agamu cca 16 cm i s ocáskem. V terarku mam zářivku Repti-glo 10.0 a výhřevnou žárovku. Ještě mi vůbec nic nesnědla. Mam malinké cvrčky. Když ji je tam dám, tak na ně jen kouká a pak odejde. No a z pinzetky vůbec neotevře tlamičku. Jen přivře oči a začne rychle dýchat. Poradíte jak jí mam rozkrmit? Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
My mame agamku dnes 8my den. Velikost cca jako ty. Dva dny nezrala a nehybala se z mista. Daval jsem…
Rostič 21.02.2011 08:40
Rostič
Některé z věcí, které popisujete, provádí i mé ještěrky. Například cvrčky aktivně loví sameček velmi…
Nadočník 21.02.2011 15:44
Nadočník
V jiných vláknech taky popisují, že Pogony do 20 cm se rozkrmují blbě. To je nesmysl, pogony začína… nový
pavluch 21.02.2011 18:14
pavluch
Ano, tak nejak - akorat ten stres pri zmene prostredi preci jen lip snaseji uz odrostlejsi. Taky uz… poslední
lucifer 21.02.2011 18:52
lucifer

My mame agamku dnes 8my den. Velikost cca jako ty. Dva dny nezrala a nehybala se z mista. Daval jsem ji pod svetlo rukou at se nahreje a ozije. Byla asi fakt vystresovana z noveho prostredi, doted to neni uplne OK a zere jen cinske zeli a cvrcky pouze mrtve, kdyz skacou tak je nechyti, respektive ani je nechyta, necha si je lezt klidne po hlave. Kdyz ji koupu a nahazu cvrcky do vody a tam jsou ochromeni a plavou jak pejsci tak po case zobne, ale jak ji lezou po zadech ci hlave tak je vubec neresi, jak kdyby byli kamosi. Daval jsem male a stredni, velke jeste ne na to je cas. Ted chcu zkusit mensi svaby, ti neskacou jen chodi po zemi tak uvidime. Jinak banan, rajce, paprika neveme. Kousek okurky a kousek mrkve zkusila. Ma misticku se vsema dobrotama at si veme na co ma chut, kdyz to posypu lehce vitaminama tak to neveme vubec. Kdyz ji mavam pred tlamickou zelim tak si nekdy veme, bud ma hlad nebo to sezere at neotravuju :-D
Pevne verim, ze se to zlepsi. Ma teplo, ma svetlo, ma UVB, ma velke terarko...

Některé z věcí, které popisujete, provádí i mé ještěrky. Například cvrčky aktivně loví sameček velmi neochotně, jen tehdy, když má hlad - pokud má jen střední hlad, vybodne se na to (podobně jako já a vaření:-))Zato druhá samice si ráda zaloví. Cvrčky tedy raději předkládám mrtvé, většinou si je do minuty vezme, z pinzety bere jen vyjímečně. Že Vám nebere žrádlo posypané vitamínama - taky jsem zkoušel jednou jedny (TerraVit), které jim vysloveně nechutnaly a smrděly a ani se moc neměly k potravě jím posypané. Taky u mně záleželo na ubikaci - jako mláďata jsem je měl v "akvárku", kde krmení braly dost ostýchavě - asi rušivý přístup shora, který dělá fakt hodně, v novém terárku - šoupačky - se mi dost rozežraly. V jiných vláknech taky popisují, že Pogony do 20 cm se rozkrmují blbě.

V jiných vláknech taky popisují, že Pogony do 20 cm se rozkrmují blbě.

To je nesmysl, pogony začínají žrát většinou 3. - 5. den po vylíhnutí a pak už žerou jak prokoplé. Zelené u mě začínají žrát již třetí týden po vylíhnutí.

Ještě bych chtěl upozornit,že koupáním mládata velmi stresujete.

Ano, tak nejak - akorat ten stres pri zmene prostredi preci jen lip snaseji uz odrostlejsi. Taky uz maj nejake ty zasoby a pripadnych par dni nezravosti jim neublizi - na rozdil. S koupanim souhlas, hlavne u mladat je to blbost a zbytecnost. Ono vubec - laik co ma nejakeho toho jestera poprve ho kolikrat "upečuje k smrti"...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru