Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě agamy

S "barevnymi" je to slozitejsi, a v cechach tuplem - je tady totalne zprofanovane oznaceni "sandfire", neb se tak nabizi uplne cokoliv co o "Sandfire Dragon Ranch" neslyselo ni v X-tem pokoleni dozadu - bezne se vedome lze a podvadi jak to jen jde, jen aby se to prodalo. XY zklamanych by mohli vypravet..

Vybarveni je dano geneticky, ale co se tyce vzhledu, muze se lisit dle podminek, teploty, nalady zvirete... Treba nas Gizmo pokud je zrovna "tmavy" tak je to hneda s tmavym az temer cernym "palenim" na zadech mezi ni, ale kdyz se vyhreje a predvadi se samici, tak je to oranzova a mezi ni je svetle sedomodra :-) (+ rudy pruh pres zada) Vousatky sice nejsou chameleoni, ale to rozpeti od-do neni zrovna zanedbatelne. Koule (realne sandfire) je treba po ranu taky jen "hneda" a docela nenapadna, ale po vyhrati pokud je v pohode tak je krasne oranzova - hlavne hlava a predni pulka tela.

Na potrave nejspis taky zalezi, ale jestli to jde vylozene nadopovat karotenem netusim a zkouset to nebudu :)) Spis vhodna strava dokaze o neco zvyraznit vlohy ktere jsou dane geny - ale "klasickou" muzete cpat mrkvi jak chcete, "sandfire" z ni stejne nebude. Zajimavy je vyvoj vybarveni u mladat - uz po vylihnuti je castecne znat ktere bude mit vetsi vlohy pro "barvu", ale barevne je to nekde jinde nez u starsich - vetsich.

(celkem by me zajimalo jak je to co se tyce genetiky barevnych forem vousatek, ale dle vseho to neni zdaleka tak jednoduche jako napr. u gekonciku)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny