Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak přestěhovat cvrčka

Dobrý den, chci si zařídit chov cvrčků a už jsem vyčetl snad všechno,ale... jak je mám přemisťovat, jsou strašně rychlí. Teď je chamíkovi sypu přímo z krabičky, ale když ho chci vzít třeba do pinzety tak pět minut chňapu do prázdna a bojím se, že cvrka rozmáčknu. Jak to udělat, když jim budu chtít třeba vyčistit bednu... Děkuji moc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vana nebo sprchový kout to jistí ;-). Beru je do ruky. Pinzetou bych je asi rozmáčkl. I přes veškeré… nový
Guba 27.02.2011 14:09
Guba
Já osobně je nechávám chvilku v ledničce. (teď přes zimu jsem mohl i na balkóně). Jsou pak skoro tuh… nový
manicap 27.02.2011 15:28
manicap
Na jak dlouho dáváte cvrčky do lednice před lovem? nový
Kovval 01.07.2013 20:18
Kovval
Na hodinu nový
er 13.04.2015 16:59
er
Mno tohle tema bylo u ledu skoro 2 roky... Všiml jsi si? ;-) nový
Cadaverous 13.04.2015 19:17
Cadaverous
Já mám cvrčky v boxu z Ikey, v tom kladeniště, a karton od vajíček. Pinzetou je chytám, když vylezou… nový
Začátečník - chamík 14.04.2015 20:05
Začátečník - chamík
Tak snad toho cvrčka od roku 2011 pořád má, když jí radíte se čtyřletým odstupem :D :D :D nový
VilemC 15.04.2015 17:08
VilemC
No vidíte a mne to s odstupom ďaších 3 rokov pomohlo :-) poslední
Wood 23.05.2018 10:53
Wood

Vana nebo sprchový kout to jistí ;-). Beru je do ruky. Pinzetou bych je asi rozmáčkl. I přes veškeré "bezpečnostní" opatření je sem tam musím odlovit i po domě :-D. A na přemistování používám s úspěchem 5l kanystr ( vysoký ) od destilky nebo kapaliny do ostřikovačů s odřezanou vrchní částí. Tam se mi vleze 1/2 proložky od vajíček, takže je tam bez problémů sklepnu. Je to vysoké a kluzké a nemají šanci odtud vyskočit. Snadno je pak po zahrkání, ( abych je zblbnul ) sešoupnu jak po skluzavce do menší krabičky s víčkem kde dostanou další "třepandu" spolu s vitamíny a minerály a potom už putují hezky k chamíkům. Pouštím je volně, ať si chameleoni zaloví.

Já osobně je nechávám chvilku v ledničce. (teď přes zimu jsem mohl i na balkóně). Jsou pak skoro tuhý a beru je do ruky. Dokonce i když to přeženu a nechám je v lednici delší dobu,tak pak jsou úplně nehybný. Pro lepší manipulaci si pak přenesu bedýnku do vany, sklepnu je do menší krabičky, pak vitamíny a minerály a šup s nima do terárka.

Já mám cvrčky v boxu z Ikey, v tom kladeniště, a karton od vajíček. Pinzetou je chytám, když vylezou na karton ( a že vylezou). vždy ze strany za nožičku a jde to. Nejprve jsem jich pár rozmáčkla v tělíčku, ale po chvilce se to člověk naučí za nožičky. Chce to měkkou pinzetu, aby se dala rychle zmáčknout. Pokud jde o čištění bedny to nevím, ale přesypáním přemístíte i trus. Nicméně, pro přemístění všech 2x klepnu s boxem a pak svižným pohybem přesypu, většinou uteče tak jeden z velkého množství). Každopádně to dělám na zahradě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru