Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak na nedostatečně vyvinutá mláďata?

Dobrý den,
O Vánocích jsem dostala 2 mláďata želv nádherných. Měly "zalepené" oči,váží 6g a 3,4cm přes krunýř a podle jejich chování byly v zimním spánku. )Teprve Po 2 měsících se jim oči rozlepily). Měly hodně měkký krunýře, a tak dostaly od veterináře injekci. Dodavatel zřejmě z účelem namastit si kapsy před svátkama prodal do obchodů nevyvinutá mláďata,kterým bylo stěží měsíc. Jedna mi po 3 měsících,co jsem ji měla doma, v pondělí umřela. A tak Vás snažně prosím,poraďte mi,jak nejlíp bych mohla pomoct alespoň té druhé(4 měsíční),aby to přežila?... Mažu jí krunýřek kapkama od veterináře(Multi-C-Mulgat). Teplota vody je na 27°C... Možná dobré dodat,že žije v akvárku ještě se starší (7mi letou) želvou ozdobnou-ta si jí ale vůbec nevšímá.
Předem děkuji za odpověď,
Zuzka S.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ale i tak by mě zajímalo,jak se má člověk zachovat v takové situaci,když se mu dostane do ruky malin…
Zyzýček 18.03.2011 14:22
Zyzýček
Vložit do mrazáku a zabouchnout dvířka ;-).
Cheert 18.03.2011 14:56
Cheert
Tady je každá rada drahá - asi takhle - americké farmy produkují až miliony želvích mláďat na prodej…
nikolas 18.03.2011 18:58
nikolas
Co k tomu může člověk dodat... Nojo,byznys- a někdo na to doplatit musí. Nejhorší na tom je,že na to… poslední
Zyzýček 18.03.2011 19:47
Zyzýček

Tady je každá rada drahá - asi takhle - americké farmy produkují až miliony želvích mláďat na prodej s výkupní cenou pár centů za kus. Od vylíhnutí je nikdo nekrmí, lodí cestují za minimální náklady nejspíš v hadrech namočených do studené vody do Evropy a dalších končin, kde je na ně odbyt. Protože nejsou chráněné, nikoho to nezajímá. V poslední se naštěstí Evropa začíná bát introdukce některých druhů, takže dovozy třeba želvy nádherné jsou už léta zakázány, asi jste měla jiný druh.
Nicméně transport a následný pobyt u prodejců valnou část těchto zvířátek poznamená natolik, že nejsou schopna života, ale jen přežívání po nějakou dobu.
Takže to, jestli ji zachráníte či ne, závisí spíš na stupni jejího vyčerpání a poškození, než na vás.
Prostě měkká želvička se zalepenýma očima - viz. Cheert.
A tady bych se ani nesnažil o charitu - farmy těchto mláďátek vyprodukují neuvěřitelná kvanta a jen nepatrné promile to přežije. Ale bohužel spousta lidí, kterým želva přežila, pak neví, co si počít se zvířetem, které přerostlo jejich piditerárko a vypustí ho do rybníka za domem. A to už je další kapitola.

Co k tomu může člověk dodat... Nojo,byznys- a někdo na to doplatit musí. Nejhorší na tom je,že na to doplácí ti nejnevinější. A to ať už to jsou želvy,nebo hadi,nebo i ty slepice nebo prasata v prasenčácích a drůbežárnách- a to už je taky zase jiná kapitola....
Takže dle Vašeho názoru,když se Vám dostane takováto želva do ruky,tak asi jenom doufat,jestli to zvládne nebo ne,popřípadě prostě nepočítat s tím,že to přežije. => vyhýbat se spíše veřejným obchodům se zvířaty a raději si pořídit želvu přímo od chovatele... ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru