Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Štěnice

Ahoj,Hci se s Váma podělit a poradit o tom co se stalo v mým okolí.Bydlím ve třetím patře 14-ti poschodového paneláku v Praze.Dozvěděl jsem se,že v jedenáctým patře jsou dva byty zamořený štěnicí,lidi co tam bydleji maji plnej byt a vyhazujou koberce,odsekavaji omítku ze zdi a byl tam deratizer.Tak mám dotaz jestli je možný to aby se to rozběhalo po baráku i do nižších pater a v případě že by se to stalo,jakej vliv by to mělo na terarijní zvířata - na plazy.Třeba se to nedostane skoro o deset pater níž , ale co kdyby ....Já osobně z toho mám celkem vítr.Díky za Názory,Milda :puff:

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dneska jsem objevila jednu štěnici, jak si to štráduje přes pokoj po koberci přímo k psovi. Hned jse…
Lyncha 14.01.2012 21:23
Lyncha
Tak jsem tady v zimě plašila kvůli jedné štěnici, nakonec se nic nedělo a další se neobjevila. Ovšem…
Lyncha 17.10.2012 22:19
Lyncha
Ja si ted uvedomila, ze kdyz jsem jeste bydlela na koleji v Praze na "Jizaku", tak nam tam taky chod…
JaBula 18.10.2012 13:15
JaBula
Ono by asi ani nebylo od věci se toho dehmyzéra zeptat, čím to stříkají a jaká tam je účinná látka.…
Aurifer 18.10.2012 13:25
Aurifer
Tak nestříkat v kamrlíku se zvěří by nešlo, protože je to náš jediný pokoj v bytě :-) Je pravda, že…
Lyncha 18.10.2012 17:49
Lyncha
Nevím přesný název příspěvku, vím ale kdo by Vám mohl pomoci :) mohla by to být firma na hubení štěn… poslední
Marta Dočkálová 10.02.2014 15:11
Marta Dočkálová

Dneska jsem objevila jednu štěnici, jak si to štráduje přes pokoj po koberci přímo k psovi. Hned jsem ji zabila, další jsem neviděla a poštípaný nikdo není. Nejradši bych hned zavolala na dezinsekci a nechala to tu všechno vystříkat, ale podle mě se budou muset minimálně na to plynování po stříkání odnýst zvířata pryč z bytu (nevím kam je dát a u některých si ani moc neumím představit, jak je tu budu chytat a jak je někam stěhovat). Případně jestli pak po vyvětrání nezůstávají v bytě nějaké zbytkové látky, které by zvířatům vadily, nebo jestli se ten plyn nedostane v terárku do půdy atd. a nebude tam pak vadit. Taky jestli pak nebudou mít smůlu proto, že jim budou chcípat v terárkách cvrčci a mouchy dřív, neže je ulověj. Nemáte s tím někdo nějakou recentní zkušenost? Pořád trochu doufám, že to třeba byla jen ta jedna, která se sem nějak omylem zatoulala, ale připravuju se na nejhorší.

Tak jsem tady v zimě plašila kvůli jedné štěnici, nakonec se nic nedělo a další se neobjevila. Ovšem dnes mi volala naše paní předsedkyně a sdělila mi, že zjistila, že štěnice mají hnízda ve vedlejším bytě a náš tedy bude stříkaný spolu se sousedovic. Tím pádem obnovuji a rozšiřuji své původní dotazy a prosím, jestli máte s tímhle někdo zkušenost, aby se podělil. Jsem z toho opravdu nešťastná. Potřebujeme vědět hlavně následující:
1) Když odlovíme zvířata, ale necháme v bytě terária, dostane se postřik dovnitř a zůstane například v rašelině, písku, korkovém obložení, na listech kytek, v dřevěných a bambusových větvích a mohl by představovat nebezpečí pro gekony a žáby, které bychom druhý den do terárií vrátili? Pokud vím, je bezpečnost postřikových látek garantována pro teplokrevné živočichy, ale nikde se nemluví o studenokrevných. Terária bych sice raději pro klid duše odnesla, ale některá jsou tak velká a těžká, že s nimi těžko pohneme, navíc nemáme, kam je odvézt. On už ten odchyt bude u některých zvířat horor a taky vymyslet, co pak s nima...
2) Nebudou nám v bytě umírat ještě nějakou dobu po postřiku cvrčci a octomilky na krmení? Myslím samozřejmě ty, co hodíme do terárka, ne ty, co zdrhnou a budou se producírovat po bytě. Uvádí se, že postřik je účinný ještě několik týdnů po aplikaci.
Za jakékoli info předem díky, jsme z toho fakt zoufalí.

Ja si ted uvedomila, ze kdyz jsem jeste bydlela na koleji v Praze na "Jizaku", tak nam tam taky chodili cca jednou za pul roku strikat nejakyma protihmyzima sajrajtama (nevim ale, jestli to bylo primo na stenice, nebo treba na svaby). Pana "postrikovace" se mi vzdycky podarilo odchytit a poprosit, aby nestrikal primo v kamrliku se zveri (hadi, svabi, sklipkani, eublici) a vsechno bylo v pohode, i kdyz o hmyzaky jsem se tehdy taky docela bala...
Insekticid aplikoval postrikovacem s uzkou tryskou pomerne blizko u zeme kolem rohu a nabytku.

Ono by asi ani nebylo od věci se toho dehmyzéra zeptat, čím to stříkají a jaká tam je účinná látka. Pokud to je vysloveně konatktní insekticid, tak by zvířata v teráriích měla být v pohodě.

JInak teďka naposled jsme se setkali se štěnicema v NIkaragui v jednom celkem "luxusním a drahém" hotelu. Vzbudily nás v noci štípance, tak jsme koukali co o ony štěnice. Takže jsme se nastříkali repelentem a do rána byl klid :-)

Tak nestříkat v kamrlíku se zvěří by nešlo, protože je to náš jediný pokoj v bytě :-) Je pravda, že máme ještě kuchyň... ale tenhle pokoj se zvěří právě sousedí s tím bytem, kde jsou údajně ty štěnice, takže tam se bude stříkat především.
Pán sice neříkal název účinné látky, ale podle toho, jak jsme se spolu bavili, to vypadá, že jde o kontaktní insekticid, protože říkal, že cvrčci chcípnou, jen pokud přeběhnou po té ošetřené ploše, jinak v bytě ne. Původně se k tomu mělo i plynovat, ale to jsme se hned dohodli, že u nás dělat vůbec nebude.
Tak všem děkuji, snad to dopadne dobře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru