Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lupenitky - vaše postřehy

No, 26.3. 2011 jsem si na burze v Ostravě koupila 2 lupenitky. Vím takhle jako všechno, jsou skvělé, jen jsem se vás chtěla zeptat, kdo je chováte, na nějaké postřehy, které by mohly pomoct jak mě, tak i ostatním chovatelům. Díky za všechny příspěvky...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, nechci se pasovat do role specialisty, odchovávám P. philippinicum a P. giganteum. Samozřejmě,…
boguschak 30.03.2011 13:38
boguschak
Dobrý den, jsem začátečník s lupenitkama a chtěla bych se vás zeptat zda už vaše lupenitka/y chytila… poslední
lupenitky 26.12.2015 16:54
lupenitky

Ahoj, nechci se pasovat do role specialisty, odchovávám P. philippinicum a P. giganteum. Samozřejmě, v první řadě jde o to, který máš druh, jsou mezi nimi dost rozdíly.
Všechny lupenitky potřebují vlhký nebo polovlhký substrát, jinak se blbě svlékají Chovám je v plastových boxech s větráním, na dně trochu substrátu, lahvičku s vodou, do ní ostružinové listí. Žerou i jiné věci, ale ostružiny jsou nejpraktičtější, mají listy i v zimě. Jinak není třeba nic jiného, ani svítit nebo přitápět.
Z těch druhů, které se chovají, jsou P. giganteum a P. bioculatum partenogenetické (v chovech jsou jen samice, které se líhnou z neoplozených vajíček) a trochu náročnější, dost často se špatně svlékají. P. philippinicum má i samce, jsou menší, a méně náročné, svlékání probíhá docela v pohodě.

Dobrý den, jsem začátečník s lupenitkama a chtěla bych se vás zeptat zda už vaše lupenitka/y chytila/y nějakou nemoc, nám se to právě stalo.Jedna ze 6 lupenitek má nějakou nemoc chtěla bych vědět jakou a zda je to smrtelné a nebo vyléčitelné. Popis jak vypadá: Má "ožrané" nožičky, místo krásných zelených nožiček je má naoranžovělé až nažloutlé, a místo "placatého" tělíčka tam má nějaké bouličky. Zatím jí máme v jiné bedýnce aby nenakazila ostatní lupenitky. Ještě jedna otázečka je možné u nich kanibalismus? Předem díky za odpověď :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru