Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, tak v první řadě - terárium se mi jeví jako zbytečně velké - nemá problém s lovem? Kromě toho…
Ernest 10.06.2011 10:08
Ernest
Ještě mi tak napadlo - co nějaké vitaminy a minerálie? Obaluješ hmyz? Co jí nabízíš mimo cvrčků a šv…
Ernest 10.06.2011 11:46
Ernest
snad "Bible" chovatelů pogon by se měly stát stránky www.lizards.cz! v tom pripade jen tise doufam…
JaBula 10.06.2011 16:23
JaBula
Ano, tato sekce není úplně ideální, ale co se týče chovu, krmení a terária - myslím, že základ je ta… poslední
Ernest 11.06.2011 09:05
Ernest

Ahoj,
tak v první řadě - terárium se mi jeví jako zbytečně velké - nemá problém s lovem? Kromě toho (pokud dobře vidím) je přístup do terárka z vrchu, což taky není úplně ideální - zvíře může být stresováno "predátorem zezhora" (resp. tvojí rukou).
Další věc - proč má na misce moučné červy? Pokud žere alespoň něco, tak bych je vůbec nedával. Anebo když už, tak pouze občas (třeba 2 kousky / týden), bez halvy, pouze čerstvě svlečené. Obecně nejsou moc vhodní, jednak jsou tuční a druhka hůře stravitelní. Několikrát to tu bylo probíráno.
Nikde nevidím misku se "zeleným" (pampeliška, jitrocel, jetel, listy jahodníku, ostružiny atd. viz. vlákna zde na poradně) - proč? Teď je toho všude dost. Argument "ona mi to stejně nežere" neberu - je potřeba stále nabízet.
Ad žraní/nežraní - pokud žere, byť málo, příliš bych to neřešil (samozřejmě za předpokladu dobrých podmínek chovu) - není to pes nebo kočka.. Ještěři to mají postavené trošku jinak.
Ad. svícení - není napsáno čím, jak dlouho, jaká je teplota v teráriu. Pokud se nepletu, to v levé části je Reptiglo - proč? Drahý šmejd. Proč ne třeba LR, Namiba, Sylvania, Arcadia? To pravé části - pro mne neidentifikovazelné cosi - co to je? Nikde také nevidím bodovku na "výpek" agamky..
Zkrátka je toho spoustu, bylo by vhodné popsat podmínky chovu, protože chyba zřejmě bude tam..

Ještě mi tak napadlo - co nějaké vitaminy a minerálie? Obaluješ hmyz? Co jí nabízíš mimo cvrčků a švábů? Te´d se toho nechá vcelku dost pochytat venku (samozřejmě pozor na postřiky a bodavý hmyz - i když některé zdroje uvádí, že agamám nevadí - věc názoru)..
Každopádně jak psal MadMike (nacož jsem předtím zapomněl) - je potřeba to terárko prosvětlit, imho je dost ponuré. Pokud agamě vytvoříš odpovídající podmínky, budeš se držet toho, co je osvědčené (viz. desítek vláken o agamách zde na poradně) a nebudeš experimentovat, tak agama bude prosperovat takovým způsobem, že nebudeš stíhat krmit..
Mimo to - takovouhle "nitku" sis vůbec neměl od chovatele brát, je dost maličká - klidně mohla být do nějakých 3 měsíců u něj. Samozřejmě záleží na velikosti, ale obecně když už třeba 2 měsíční, tak alespoň 18 cm a víc.. Ale opět záleží na názoru, já bych do takovýhle škvrňat nešel.
Btw: snad "Bible" chovatelů pogon by se měly stát stránky www.lizards.cz! :-)

Ano, tato sekce není úplně ideální, ale co se týče chovu, krmení a terária - myslím, že základ je tam dostačující a s jeho pomocí se nechá předejít některým chybám již v začátcích.. ;-)
Stejně tak fórum na oněch stránkach - i mne bylo v monhém přínosem v mých začátcích a možností dalších variant chovu (ne jen dle publikace Abeceda teraristy..) :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru