Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
had se bude vždycky stresovat při braní na ruku, to ho neodnaučíš. Hadi prostě na nějaké braní do ru… nový
Aurifer 07.07.2011 13:30
Aurifer
jasně rád bych se s ní "pomazlil". raz za čas určitě budu čistit terárium a budu ji muset vytáhnout.… nový
kepibara 07.07.2011 13:54
kepibara
na mazlení sis měl pořídit nějakého savčáka, nebo přítelkyni :-) Had k těmto účelům v jeho vlastním… nový
Aurifer 07.07.2011 14:05
Aurifer
a to jsem potřeboval slyšet. Plno lidi píše že had je v klidu zvykly na ruky a často si ho berou. Ta… nový
kepibara 07.07.2011 14:22
kepibara
No, oni si spíš lidi rádi namlouvaj, že to hadískovi neva, když oni na něj přeci chtějí sahat a mazl… nový
Aurifer 07.07.2011 14:42
Aurifer
O.K. tak že radíš, že mám nechat korálovku, korálovkou a nechat ji na pokoji a zbytečně ji nevytahov… nový
kepibara 07.07.2011 16:44
kepibara
jj přesně tak. Pro korálovku je přirozené, že je celý den zalezlá v úkrytu a bude nejspokojenější, k… nový
Aurifer 07.07.2011 17:24
Aurifer
bude nejspokojenější, když "do ní vůbec nebudeš šprtat" at uz to sprtani znamena cokoli :-) nový
.JaBula. 07.07.2011 19:29
.JaBula.
Nebo se da vyuzit zvedavosti hada a nechat si ho proste vlezt do ruky.. Trva to dele, nez se had osm… nový
Radar14 07.07.2011 14:17
Radar14
Jenže to je praktikovatelný jen u některých jedinců, co nejsou plaší a hodně záleží na druhu, korálo… nový
Aurifer 07.07.2011 14:44
Aurifer
Mohl jsem to trosku specifikovat,pravda. :-) Ale me to tak funguje,trebas u ty baronky.. Otevru ji d… nový
Radar14 07.07.2011 15:01
Radar14
jj tak jasně, někteří hadi jsou šmejdilové sami o sobě a zvyknou si na procházku mimo terárko z vlas… nový
Aurifer 07.07.2011 17:02
Aurifer
tak to musí být NÁDHERA :-D nový
kepibara 07.07.2011 18:36
kepibara
To jsem mel presne na srdci.. :-) Jde to i bez stresu,ale neni to tak, ze vylovim neboheho hada z uk… nový
Radar14 08.07.2011 10:30
Radar14
Porad mi kdyz si hada vezmu neni z toho moc nacenej ale potom kdyz ho chci vtatit do terarka nechce… poslední
otaznik246 14.12.2014 11:09
otaznik246
V zimě, když jsem svému hadovi čistila, tak mi vlezl do rukávu. Podotýkám, že jsem mu chtěla pouze v… nový
ssimca 07.07.2011 14:59
ssimca
Mně takhle "na ruku" pravidelně leze párek B. subocularis, a to i když jsou nažraní, ale to dělám, ž… nový
Jana B. 08.07.2011 00:30
Jana B.
tiež si myslím, že 90% závisí na samotnom hadovi... mexikana a guttka nie sú príliš nadšené, keď ich… nový
leni80 08.07.2011 07:24
leni80

had se bude vždycky stresovat při braní na ruku, to ho neodnaučíš. Hadi prostě na nějaké braní do ruky od přírody nejsou moc zvědaví, takže pokud majitel chce pro svého hada to nejlepší, má ho nechávat v terárku a zbytečně nevyndávat ;-) Korálovky obvzlášť, je to druh co žije zkrytě- jaké "vybavování se" s tebou bys očekával(a)?

na mazlení sis měl pořídit nějakého savčáka, nebo přítelkyni :-) Had k těmto účelům v jeho vlastním zájmu neni dobrá volba ;-) Ale až ho budeš čistit, tak ho prostě vyndej a můžeš si ho i "pomazlit", on nárazově stres jednou začas nadělá míň škody, než když ho budeš tahat, aby si zvykl...on si stejně nezvykne na tolik, aby ho to nestresovalo ;-)

No, oni si spíš lidi rádi namlouvaj, že to hadískovi neva, když oni na něj přeci chtějí sahat a mazlit ho. A je fakt, že had si verbálně nestěžuje ani se nešklebí, max. se snaží utéct, schovat si hlavu, pokálí se nebo vyloučí páchnoucí sekret, některej se pokusí ťafnout, nebo nebude dělat vůbec nic- záleží na druhu a konkrétní povaze jedince. Jenže žádnej had není kontaktní zvíře a nebude nadšenej z toho, když ho sám vytáhneš z terárka v době, kdy on chce být zalezlej...neni to morče nebo potkan (pes, kočka, partnerka :-D) kteří mají z kontaktu vysloveně radost a vyhledávají ho. No, ono s těma morčatama potkanem- tam si zase namoulaví, že tomu zvířeti neva, když ho mají samotného samojediného- je to prostě lidská sobeckost, no. Raději si namlouvat, že něco, co vyhovuje majiteli zvířeti nevadí, ikdyž to je naprosto proti jeho přirozenosti a to zvíře si přece nestěžuje, že.

Jenže to je praktikovatelný jen u některých jedinců, co nejsou plaší a hodně záleží na druhu, korálovky mezi ně zrovna nepatřej ;-) Navíc málo lidí čeká na to, až hadovi vyhládne a začne slídit, to pak loví všude možně a nemožně a dá se i pustit na procházku po ruce... oni si ho prostě vytáhnou, když zrovna chtjí.

Mohl jsem to trosku specifikovat,pravda. :-) Ale me to tak funguje,trebas u ty baronky.. Otevru ji dvirka,kdyz chce si vyleze,kdyz ne tak zase zavru.. Viz fotka v uzovkach,nebylo treba ani kousku nasili,abych ji takhle mel.. Samo co jsme psal plati pro aktivnejsi hady. Jinak u baronky moc cekat na hlad nemusis.. :-D Prvnich ctrnact dni baronka mela strach,ale pak si krasne zvykla,na tu obludu co ji dava jidlo.. :-) Na osobnosti hada samo taky zalezi. Vlezlo mi stejnym zpusobem do ruky i neco jineho,ale to tady nebudu zverejnovat.. ;-) Ostatni tahani klasika-cisteni,krmeni mladat a pod. Na mazla mam treba varanici,ktera si na me sama vyleze a i si o to rekne,ze chce ven.. :-) Ale lidi nemaj soudnost a budou klidne tahat hada ven po krmeni,ci pred svlekem.. ::)

jj tak jasně, někteří hadi jsou šmejdilové sami o sobě a zvyknou si na procházku mimo terárko z vlastní vůle...pokud je při tom nějak neznásilňuješ, tak je to nijak netraumatizuje :-) ale to je něco jiného.. jak už jsem psala, korálovky se tak nechovají a lidi co je maj na mazla vesměs taky ne :-) taky už mi takhle šlo pár zvířat na procházku i z těch, co je lepší po sobě nenechat šmajdat :-)
U ještěrů to je o něčem trochu jiném- ti si zvyknou a mohou být i poměrně dost kontaktní, viz třeba zelení legové, řada lacertidů nebo někteří varani si klidně vylezou na ruku a budou na ní machrovat, protože to je přeci takové hezky vyvýšené místo a ta opice, co nosí gáblík přeci nijak neubližuje :-) Dělá mi třeba 1,0 A.taeniata, že ráno očekává u dvířek až přijdu ke zvířatům, začne drápat na dvířka, nechá si otevřít, vyleze si mi na ruku a pak až na hlavu, sedí a kouká, nechá se vozit když rozlejvám vody...když ho to přestane bavit, tak sleze zase na ruku a nechá se odnést zpátky do terárka. Už z toho máme takový rituál, když zrovna třeba neni čas když jedu někam pryč a nevezmu ho na vyhlídku, tak pak vyslověně otrávěně a zklamaně kouká:-D

To jsem mel presne na srdci.. :-) Jde to i bez stresu,ale neni to tak, ze vylovim neboheho hada z ukrytu a jdu se s nim mazlit.. Taky je vhodny,aby se dodrzel rezim hada, nebudu tahat nocniho pres den a opacne. :-)

taky už mi takhle šlo pár zvířat na procházku i z těch, co je lepší po sobě nenechat šmajdat

Jojo,to jsem mel presne na mysli.. :-D

U jesterek jen souhlas. :-) A je to prijemny,ze te muze mit takovej varanek celkem i "rad".. :-) Moje modracka se vyhrejva,tak otevru dvirka a ona zaccne zvedave koukat co se deje.. Tak pred ni polozim ruku,ona chvilku premejsli estli teda ma nebo ne, jit na prochazku a vetsinou jde.. Moc rada se necha polozit na terarko squamaka,kde se rozkydne a vyhrejva pekne ze spodu, ci smejdi.. Nekdy si proste jen lehne na moji ruku a zustane lezet,dokonce na me i usla. To jsem byl az prekvapenej,ze je u modraka mozny,pac se jedna o jedny z plachych varanu. Na videich se vyskytuji ochoceni prasinove,ale modraci zrovna moc ne.. Ale jde to. :-)
Ti tvoji A. taeniata jsou taky zajimavy zvirata,to jsem vubec neznal.. :-[ Fajn,ze takhle vyzaduji pozornost.. :-)

Mně takhle "na ruku" pravidelně leze párek B. subocularis, a to i když jsou nažraní, ale to dělám, že je "nevidím". Jakmile se ukážu u terárka, už jsou u dvířek. Pak stačí jen otevřít a i když by mohli lést někam vedle, tak vždycky vylezou na nastavenou ruku. Občas se takhle protáhnou reguisky (samec častěji než samice), ostatní hadi chtějí klid, tak ho mají. Jo a z ještěrů syn občas pouští vousatku, když se dožaduje škrábáním na sklo. Jinak ven "vytahuju" jen vulpiny při krmení - mám totiž párek v jednom terárku. Ty už jsou ale zvyklé a asi tuší, že bude žrádlo, tak se v klidu nechá jedna přendat do boxu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru