Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zimování vodní želvy

Už čtyři roky jsem majitelkou želvičky. Nevím co mám za druh, paní ve zverimexu mi dala, "druh který se mi krásně vejde do malého akvária" (tzn, ne víc než 11 cm), každopádně teď už má 25. Nádherňačka to není, nemá červený tvářičky. Každopádně, každou zimu sme přestáli uplně normálně (já sem ani nevěděla, že vodní želvy taky zimují) jenže letos mi přestal žrát, nechodil vůbec na kámen, ani po bytě se mu nechtělo se procházet. Tak sem se samozřejmě lekla, že je nemocný, ale ve zverimexu mi řekli, že prostě zimuje. Jenomže zimoval v normálních podmínkách v akvárku co má, nic sem neupravovala, jen sem ho přestala krmit, když sem viděla, že nejí, a jen mu to špiní vodu. Na jaře se zase vrátil do normálu, a dožaduje se jídla jako předtím. Tady ale píšete, že lepší žádné zimování než špatné, jak tomu mám ale zabránit? Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přesně tak. Při zajištění dostatečného osvitu, teploty a potravy není pro většinu vodních želv zimov…
Lukas K 09.08.2011 05:52
Lukas K
dejte pár fotek a to karapaxu s hlavou , plastron, terárko + popis podmínek ve kterých ji/ ho chová… poslední
lupus 09.08.2011 13:25
lupus

Přesně tak. Při zajištění dostatečného osvitu, teploty a potravy není pro většinu vodních želv zimování nezbytné. Dokonce ani pro T.s.elegans. Navíc protože : "Nádherňačka to není, nemá červený tvářičky" to může být klidně i nějaká Pseudemyska, z oblastí, kde není až tak chladná zima.
Co se týče tazatele, trošku mě mrzí, že už se neozval(a), abychom rozlouskli záhadu: "druh který se mi krásně vejde do malého akvária" (tzn, ne víc než 11 cm), každopádně teď už má 25". Pokud je to opravdu třeba samice Pseudemys nelsonii, bude mít za chvíli při dobré péči klidně 35 cm.
A hIbernace se píše s měkkým I ))))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru