Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Testudo hermanni-křivý krunýř

Mám a úspěšně chovám zatím asi 7-mi letou želvičku zelenavou, každý den ji do terária dávám lístky různých druhů salátu, nakrájené rajčátko, okurku, jablko a tuto stravu doplňujeme eště stravou granulovanou a snažím se aby jí žádné potřebné vitamíny nechyběli... v teráriu má zabudovanou zářivku, která by jí měla dodávat potřebné vitamíny od sluníčka a pravidelně ji v neděli koupu a mažu jí krunýř olejíčkem, ae přes to se mi zdá, že nevypadá tak jak by měl.. prostředku není vypuklí nahoru, ae spíše v rovině se zemí nebo mírně propadli :( newm estli dělám něco špatně nebo estli jí něco schází, ae žádným zraněním k tomu 100%-ně dojít nemohlo... prosím poraďte...
Změna předmětu, původně: nevím čím je zbpůsobeno že... (Aurifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no nedostává jenom salát zelí tedy to čínské také akorát jsem to psala v rychlosti a nestihla jsem v…
alokiN 04.08.2011 13:56
alokiN
vlhkost se jí dostává má zakoupený substrát, který se nejprve namáčí do vody a vlhkost se v něm ucho…
cejna 04.08.2011 14:11
cejna
prosím vás v zájmu vaší poničené želvy DOBŘEsi nastudujte 1)http://www.zelvy.wbs.cz/Zakladni-potreby… poslední
lupus 04.08.2011 17:01
lupus

no nedostává jenom salát zelí tedy to čínské také akorát jsem to psala v rychlosti a nestihla jsem vše vyjmenovat :) vlhkost se jí dostává má zakoupený substrát, který se nejprve namáčí do vody a vlhkost se v něm uchovává ...

Samozřejmě děkuji za rady, a můj názor je ten, že opravdu bude na vině nedostatečná pestrost stravy, ale už mě nenapadá co přidat či ubrat. Díky vašim radám uberu ovoce a přidám více zeleného, jelikož maso už riskovat nechci a bílkoviny se jí dostávají v granulované stravě. O té jsem četla už na několika diskuzních fórech a dokonce i na této stránce :)

S osvětlením jsem si skoro jistá, že v tom chyba nebude, jelikož terárium nám pomáhali vybavit ve zverimexu.

takže ještě jednou dík :)

vlhkost se jí dostává má zakoupený substrát, který se nejprve namáčí do vody a vlhkost se v něm uchovává ...

takže asi lignocel. K želvě nic moc. Ten bych vyhodil taky. Nejlepší jsou pro želvu hobliny, případně klasická hlína a travní drny. Želva se potřebuje hlavně v noci zahrabat do vlhkého subsrátu (stejně jako v přírodě).

ale už mě nenapadá co přidat či ubrat

Ubrat ovoce,zeleninu, nevhodný druhy salátů, granule. Přidat luční byliny, pampelišky, čínské zelí. Pokud nemůže na slunce je potřeba dotovat krmení vápníkem a vit.D3 (opatrně).

S osvětlením jsem si skoro jistá, že v tom chyba nebude, jelikož terárium nám pomáhali vybavit ve zverimexu.

Tak to já si jsem skoro jistej, že bude na prd. Jestli je to jen trubice, tak k želvě se UV nedostane. Pokud je to kompakt, tak už je to lepší, ale pořád málo. Podle rozměrů a typu terária bych pořídil nějakou výbojku nebo dával želvu ven na slunce jak to jen jde. Třeba vyrobte na balkoně nějakou ohrádku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru