Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
křivej had, kryplík. nic s tim nenaděláš, tady už na toto téma jedno vlákno je
Aurifer 08.08.2011 20:45
Aurifer
Dívala jsem se na ten topic...Hádě ten hrbol nemá na páteři, ale kousek od páteře...
Shax 08.08.2011 21:39
Shax
To,že je to dědičné,tomu nevěřim.Chodím sem už roky a co si pamatuju stalo se to plno lidem co sem c…
Melda 08.08.2011 21:54
Melda
To,že je to dědičné,tomu nevěřim.Chodím sem už roky a co si pamatuju stalo se to plno lidem co sem c…
Aurifer 08.08.2011 22:58
Aurifer
Ale já vim,že máte zvířata rádi.Problém je v tom,že jste profíci a obyčejní lidé to chápou jinak.Jso…
Melda 08.08.2011 23:05
Melda
Dobrá a co byste jim poradil, když mají nemocné zvíře, které má nevyléčitelnou vadu? Že je ok, aby n…
Aurifer 08.08.2011 23:20
Aurifer
Poradil bych jim to samé co Viper.Rozhodně bych tu nesekal hlavy a nekrmil varany.:-)
Melda 08.08.2011 23:45
Melda
nechci aby to vyznělo že já nic...to teda ne!já naopak VEŠKERÁ defektní mládata bez milosti zkrmuju… poslední
viper 09.08.2011 00:16
viper

To,že je to dědičné,tomu nevěřim.Chodím sem už roky a co si pamatuju stalo se to plno lidem co sem chodí.Stojím si za názorem,že je to budto špatnou výživou samice v době před snůškou a nebo vysokou inkubační teplotou,kdy se zkracuje doba inkubace.

To že se má had zkrmit je věc,kterou může udělat jen člověk,který k tomu má možnost a co si budem povídat,nepřistupuje ke svým zvířatum jako k miláčkum(Tim nemyslím nic špatného)Nedovedu si představit,že někdo přiveze domů hádě,zetá se na poradně co že to má hadík na zádech a vy mu řeknete,,zkrm ho krypla,,.Co si ten člověk má myslet?

To,že je to dědičné,tomu nevěřim.Chodím sem už roky a co si pamatuju stalo se to plno lidem co sem chodí.Stojím si za názorem,že je to budto špatnou výživou samice v době před snůškou a nebo vysokou inkubační teplotou,kdy se zkracuje doba inkubace.

A že se to stává hlavně gutkám a některým korálovkám, hmm? Ono totiž zvířatům těch samých druhů, ale z odchytu z přírody se to nestává- mohu posoudit, měla jsem obojí. Co se týče té chyby v inkubaci- pokud se líhne na vysokou teplotu, udělá prudký výkyv směrem nahoru, hodně klesne a následně se prudce zvýší vlhkost atd, ale embria přežijou (nebo se březí holka léčí některými antibiotiky), tak se narodí/vylíhnou taky křivá mláďata, ale to vypadá uplně jinak, to jsou deformace skoro do geometrických tvarů, různě zkroucená mláďata atd, ale ne tyhle zálomky na páteři. Co se týče špatné výživy samice- i podvyživená samice je schopná udělat kvalitní vejce, ikdyž jich udělá míň jak živená dobře. To, že do toho narve veškerou svoji energii a ještě během snůžky nebo krátce po ní exne na vyčerpání je věc jiná, ale na vejcích se podvýživa projevit nemusí vůbec, obzvlášť u hadů ne. Pokud samice byla jinak zdravá a ta podvýživa neměla důvod v nějaké nemoci.

Právě proto, že lidi trpí buď a)přílišnou sentimentalitou/ b)silnou finanční zainteresovaností a nechávají tyhle zdegenerované zmetky žít, a nejen to- pouštěj je dál do chovu, tak proto tu potom začátečníci brečej, že maj křivého hada/agamu nebo chamíka trpaslíka /tančícího gekončíka atd a co s tim jako mají dělat.

To neni o om, že bychom my tady, co tvrdíme to zvíře zkrmit byli nějací bezcitní a neměli ta zvířata rádi, právě naopak. My je právě rádi máme a proto nám neni jedno, že se produkujou mrzáci a chov degeneruje.

Mmch, já osobně mám od jisté doby proto raději zvířata z odchytu, než xtou generaci odchovu v lidské péči.

Ale já vim,že máte zvířata rádi.Problém je v tom,že jste profíci a obyčejní lidé to chápou jinak.Jsou to Pet chovatelé a pro ně jen hádek v tu chvíli to nej co je potkalo.Rozdíl je,že vy odchováváte desítky,možná stovky mládat ročně.Oni ani neví jako mají použít žárovku.Vaše pohnutky jsou pro ně naprosto cizí a proto potřebují poradit,rozumě.

nechci aby to vyznělo že já nic...to teda ne!já naopak VEŠKERÁ defektní mládata bez milosti zkrmuju nebo jinak likviduju a hrdě se k tomu hlásím...to je věc kterou by měli dělat všichni chovatelé- a jestli to "chovatelé" kteří využili nezkušenosti kupující a podstrčili jí defektní mládě neudělali,je potřeba jim dát najevo že takhle ne ....to je přesně taktika takovýchle šme..ů -spoléhají na to že jim to projde..holka dá mládátku jméno,bude jí ho líto a tak si ho nechá a bude ho piplat...viz. sulcatka s tou želvičkou.....dokud to takovým bude procházet,bude se to čím dál tím častěji stávat...tady bohužel pro lítost není místo...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru