Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Smýkaný hmyz

Zdravím, měl bych takovej amatérskej dotaz.
Začal jsem krmit smýkaným hmyzem, který se více než dobře ujal (hlavně u phlesumek, které mám krátce a cvrčky u mě vlastně ještě ani nežraly). Napadlo mě, jestli máte někdo nějaké zkušenosti s rozmnožováním těhle malých lučník kobylek (viz. foto). cvrčci jsou moc agresivní, sarančata zas náročný na odchov a tohle by mohlo být ideální řešení. díky za všechny postřehy a rady.

Předmět Autor Datum
Myslím, že je jednodušší je nasmýkat. Chov bude podobný jako u stěhovavých sarančí (ti malí luční ko…
krokodýl 22.08.2011 20:30
krokodýl
Zdravím, dovolím si malou opravu, na fotkách jsou sarančata. S chovem nachytaných dospělých jedinců…
Standa02 27.01.2012 20:38
Standa02
Chov je asi v pohodě, ale problém je s přezimováním vajíček, jak píše Standa. Tj. přes zimu je mít n… poslední
boguschak 27.01.2012 21:11
boguschak

Myslím, že je jednodušší je nasmýkat. Chov bude podobný jako u stěhovavých sarančí (ti malí luční koníci jsou také saranče), tedy dostatek světla, přes den teplo (asi méně než stěhovavé, ale ne zas tak o moc), krmení trávou, akorát budou oproti stěhovavým míň produktivní a předpokládám, že pro dlouhodobý chov bude třeba, aby dospělci, nymfy nebo vajíčka prošli nějakou hibernací.

Zdravím,
dovolím si malou opravu, na fotkách jsou sarančata. S chovem nachytaných dospělých jedinců nebo nymf není problém, ale odchov se prý moc nedaří (nezkoušel jsem to). Vajíčka musí určitě projít hibernací (v přírodě vyjíčka přezimují v zemi) a v tom asi bude kámen úrazu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru