Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fotoškola

tak ono - jde o to v jakem rozliseni tu fotku potrebujes, malokdo malokdy bude potrebovat realnych 12mpix.;-) (nemluve o sizeni rozliseni bayerovou maskou atd.) I pro "papirovou" verzi ti staci bezne daleko min, pokud to nechces na A4 nebo vetsi, o prezentaci na obrazovce vubec skoda mluvit. Prvni digifotky mam z A60 Canon kompaktu (2mpix), a na tech 10x15cm to bohate stacilo :-)
(proto furt rikam ze hon za megapixely je nesmysl)

Navic u DSLR (nebo - vseobecne u vetsich snimacu a foceni do rawu, jsou preci jen i EVIL "bezzrcadlovky") je docela vyhoda ze pokud uz tam nejaky ten sum je tak to neni firmwarem fotaku a kompresi rozmazany flekaty rozblemc, tak to az tolik nevadi.

Ad. ostrost - jo ta 1/30 je tak maximum pro 100mm se (slusnou) stabilizaci, ale uz samozrejme s dost nepodarky, kterych je umerne vic unave a neprimo umerne teplote :-) (kdyz zebou ruce tak se toho moc neudrzi...) Jinak cokoliv co je pri zpracovani v nahledu 1:1 neostre obvykle mazu.

Nebudu tady tahat vyrezy 1:1 atd. - je to jen "pivni akademicka debata" :-) Navic ja jsem prd fotograf - me bohate staci kdyz je to "technicky" prijatelne a ma to hodnotu ciste dokumentarni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny