Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mlhovač nebo Vodopád???

Ahoj, mám v úmyslu koupit své krajtě do terária buď mlhovač a nebo vodopád.Vás jsem se chtěl zeptat jestli nemáte nějaké z zkušenosti buď už s vodopádem nebo mlhovačem.

Vím že mlhovač udržuje vlhkost ale zase jsem četl že se po nějaké době musí měnit nějaká membrána tak když tak kdybys jste napsali jak často se musí měnit a jak to všechno funguje.

A u vodopádu to vím akorát že může být malý, střední, velký ale jaké výhody má krom toho že je na okrasu a krajta z něho může pít?

Díky za odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Trochu oživím toto téma. Doufám, že mne neukamenujete. Zákazník požaduje zhotovit terárium pro Regiu…
Cadaverous 02.02.2015 11:04
Cadaverous
když to bude dobře udělané a terárko hlavně kvalitně větrané, tak ho tam mít může. Ale pokud mu pak…
Aurifer 02.02.2015 14:31
Aurifer
Tak větrání byla jasná volba... V plánu bylo zhotovit komplet 3D pozadí včetně cesty vodopádu a jezí…
Cadaverous 02.02.2015 14:46
Cadaverous
když to fakt hodně dobře promyslíš a uděláš, tak to půjde- ale je potřeba brát v potaz to, že krajta…
Aurifer 02.02.2015 17:43
Aurifer
Jasně. Právě proto se na to ptám. Většinou všechno plánuji dost pečlivě... Takže ten filtr udělat co… poslední
Cadaverous 02.02.2015 18:04
Cadaverous

Trochu oživím toto téma. Doufám, že mne neukamenujete.
Zákazník požaduje zhotovit terárium pro Regiusku včetně 3D pozadí, ve kterém má být zabudováno jezírko včetně vodopádu. Zhotovení není problém, ale ptá se mne, zda není tento vodopád nějak kontraproduktivní vůči zvířeti.
Tudíž otázka zní: "Není vodopád nějak nebezpečný pro toto zvíře? Například přílišná vlhkost v teráriu?". Předem díky za upřesnění. ;-)

když to bude dobře udělané a terárko hlavně kvalitně větrané, tak ho tam mít může. Ale pokud mu pak budeš dělat servis té ubikace, tak se z toho stejně- vyz označená předpona ;-). Pokud se s tím pak bude babrat sám, tak max. bude nadávat, žes to blbě udělal :-) Páč není nic lepšího, než čistit rozmočené hadí houno z blbě udělaného na fest vodopádu. A že u odrostlé regíny na fest být musí.

Tak větrání byla jasná volba...
V plánu bylo zhotovit komplet 3D pozadí včetně cesty vodopádu a jezírka z polystyrenu, pokrytým flexylepidlem a zbarveným spárovací hmotou. Mno a 2-3 vrstvy epoxydové pryskyřice tam, kde se může dostat voda. Na dně jezírka jsem zamýšlel klasický umyvadlový odtok s klasickým odpadovým S-kem. Tam by se zachycovaly případné nečistoty. Následoval by Tkus s uzavíratelným vyústěním pryč (kbelík nebo přímo do stoupaček pro výměnu vody) a druhý vývod by směřoval do čerpadýlka, které by hnalo proud vodopádu. Tam bych ale ještě raději zakomponoval nějaký textilní filtr.
Terárium je to celkem velké a místa je tam hafo. I tak si tím ale nejsem moc jistý...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru