Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Recepty ze svabu?

Ahoj nejak se mi premnozili Blaptica Dubia a nevim co snima pac mam jen dva Pandinus Imperatory ty toho moc nesni a Vaganska mi zdrhla tak nevim co snima tak si rikam asi by se nedali papat treba u telky :-) tak prosim o nejake dobre recepty co vam chutnali. Nikde sem se o priprave svabu nedocet spis jen sami cvrcci, sarancata a moucni cervy ale ty doma nemam. Uz se tesim co tu napisete za mnamky!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
na GV je nekdo testoval a netvaril se u toho, ze by mu nejak chutnali. Podle me moc dobry nebudou -…
bahno z postele 20.09.2011 22:34
bahno z postele
Jj, ty dubie byly docela hnusný, smažený i živý :-D:-D
cejna 21.09.2011 09:13
cejna
hnusný byly proto, že byly nažraný a nevyčištěný...jako všichni hmyzové, co tam byli. Před konzumací…
Aurifer 21.09.2011 11:28
Aurifer
Cce to sníst hned po konzumaci to jako znamena, ze se ji dvakrat? To je i na me moc:-D S tim proci…
bahno z postele 21.09.2011 12:16
bahno z postele
é sorry, něco píšu a přemýšlím nad něčím jiným, pak si to po sobě nepřečtu a tak to dopadá :-D mělo… poslední
Aurifer 21.09.2011 12:40
Aurifer

hnusný byly proto, že byly nažraný a nevyčištěný...jako všichni hmyzové, co tam byli. Před konzumací je potřeba nechat hmyz pár dní o hladu, aby se vyčistil. Jinak je šváb s prominutím plnej s*aček a to je na něm to hnusný.

Co jsem tak zkoušela doma, tak nám nejvíc chutnali švábi v těstíčku. potřebuje se na to: přiměřené množství švábů, 1 vejce, 1-2 lžíce celozrné mouky, trochu mléka (na úpravu konzistence), 2 špetky soli, mletý černý pepř a chilli, lžička kari koření, olej na osmažení.

Z vejce, mouky a mléka se připraví těstíčko, okoření se a usmrcení švábi se v něm obalí. Těstíčko musí být přiměřeně husté. Potom se osmaží na oleji do zlatova. Cce to sníst hned po konzumaci, studené už to není tak dobré.

Jinak dá se udělat i pivní těstíčko, kde se místo mléka hustota těstíčka dolazuje pivem, přidává se špetka kypřícího prášku a krom černého pepře, který se přidává i sem se nedává výše popsané koření, ale lžička nasekané petrželky.

jinak existuje knížečka "Kuchyně hmyzem zpestřená", docela doporučuju. Ikdyž teda některý recepty tam jsou už na můj vkus dost složitý :-)

Cce to sníst hned po konzumaci

to jako znamena, ze se ji dvakrat? To je i na me moc:-D

S tim procistenim na tom neco muze bejt, zase treba u tech moucnaku je super to ovlivnocni chuti tim cim se nakrmi, ty krmeny burakama jsou super, uz sem je parkrat serviroval i doma.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru