Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama 1 měsíc nežere a pořád spí

Ahoj, prosím o radu, máme 1 měsíc starou agamu, doma 3 dny, nechce jíst, pořád zavírá oči, strašně se bojí, cvrčci si kolem ní běhají jak chtějí - vůbec nemá zájem. Když kousne do salátu, tak tam nezbyde ani výřez po jejich zubech. Celkem si s ní nevím rady. O proti naší minulé, je to děs a hrůza. Navíc se tak bojí, že útočí na ruce, pokaždé chce kousnout. Taky pořád spí, v noci spí v písku zatočená do klubíčka a zahrabává se. Nemůže ji něco být? Když už se mi ji podaří vzít na ruce, tak mi v ruce usne. Jo a ještě když chce jako by kousnout tak nejdříve vydá takový sýpavý zvuk s dechem, takže její tělíčko je úplně jak nudle. Zkuste mi poradit, chtěla bych ji dostat do normálu. Děkuji předem.
Změna předmětu, původně: Agama 1 měsíc (Aurifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Proc ji berete do ruky? Nestresujte ji, nesahat na ni, nesahat do terarka. Proc jste koupili jen mes…
lucifer 28.10.2011 18:04
lucifer
Tu první jsme měli také měsíc starou a vše bylo v pořádku, taky jsme ji vytahovali - děti si ji chtě…
Mijunka 28.10.2011 18:09
Mijunka
Nesahat, jak jsem psal - zadne stresovani, nektere to snasi VELMI spatne. Na hlazeni je pes nebo koc…
lucifer 28.10.2011 18:42
lucifer
nesouhlasím, i mladé agamky měsíc staré se mohou brát 1x za den do ruky, ovšem dětem bych to tedy ro…
ajousinka 05.12.2011 21:42
ajousinka
Á, další rada nad zlato. Ono zvíře, které přišlo do nového prostředí a nežere ze stresu z nového pro… poslední
Aurifer 05.12.2011 22:46
Aurifer

Nesahat, jak jsem psal - zadne stresovani, nektere to snasi VELMI spatne. Na hlazeni je pes nebo kocka, ne plaz. Teplota 35 - kde? Vyhrevne misto pod zarovkou by melo mit kolem 40, v prostoru vseobecne +/- kolem 30.

Ad. UVB - to v tuhle chvili neni ten nejvetsi problem, ale potrebuje ho pro zdravy rust - je toho tady (nejen) o tom popsane hodne, staci cist. Ted je hlavni NIJAK mlade nestresovat a doprat mu maximalni klid. Pokud se povede ho udrzet a poroste, tak ho muzete PAK postupne zvykat na ruku - az bude starsi a vetsi.

nesouhlasím, i mladé agamky měsíc staré se mohou brát 1x za den do ruky, ovšem dětem bych to tedy rozhodně nedoporučovala!! Když ji jemně chytnete a necháte v dlani tak neni problém, ale říkám, 1x za den stačí..aspoň si malá zvykne:)

Á, další rada nad zlato. Ono zvíře, které přišlo do nového prostředí a nežere ze stresu z nového prostředí a přepravy, a ještě ho budeš brát do ruky často dřív chcípne, než si zvykne ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru