Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno databáze článků a informací

Asi tak.
Ono je těžké sehnat informace o chovu raritních druhů, které nikdo nemá, a tak je každý odkázán jedině na studium jejich biologie v přírodě. Když jsem sháněl platysaury, našel jsem jediné info o chovu, a to bylo nějaké vlákno z diskusního fóra v Německu. Pak jsem nastudovat několik článků o jejich biologii. A stejně nejvíc mi pomohl kolega, který je choval přede mnou.
A věřím, že pro začátečníka je dost těžké sehnat info i o obyčejných druzích. Nejméně práce (což je varianta, jak postupuje dnes skoro každý, mám to ozkoušené na svých studentech) dá zagooglení. A ono třeba o tolik notoricky chovaných druzích jako Rhacodactylus ciliatus nebo Phelsuma grandis vyleze dost informací, ale většinou to jsou blogy lidí, kteří doma trápí felsumu ve flašce od okurek a říkají si chovatelé. Tam je pak dobré se kouknout do knížek, ale chce to zvednout zadek a jít do knihovny.
Btw - nedávno jsem hledal info o chameleonovi Furcifer lateralis. Tak různorodé informace ohledně chovu, odchovu atd. jsem na webu už dlouho nenašel. Musel jsem vybírat, čemu se dá věřit, a čemu ne. Nakonec zase zvítězily rady zkušeného chovatele...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny