Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak řešíte cvrkání cvrčka

1)Ja sa snažím naučiť svoje zvieratá na kŕmenie z pinzety. Mám tak jednak kontrolu nad tým, ktoré koľko zožerie, a tiež odpadá problém s voľným pohybom cvrčkov v teráriu.

2)Samozrejme sú druhy/jedince, ktoré sa boja a z pinzety krmivo nevezmú (resp. len výnimočne) - takým dávam samičky cvrčkov, alebo nymfy (u samčích však hrozí, že nezožrané dosť rýchlo v teráriu dospejú).

3)U niektorých zvierat mám "kŕmitko" z nejakej misky, do ktorej má jašter ľahký prístup ale cvrčky odtiaľ nemôžu uniknúť - takto podávaným cvrčkom je dobré ulomiť zadné skákacie nohy (napr. tak, že sa chytí pinzetou za "stehno" - oni často nohu odvrhnú, je to obranný mechanizmus u veľa druhov rovnokrídleho hmyzu, tak trochu ekvivalent autotómie chvosta jašterov)

4)Niekedy sa dá cvrček vylákať z úkrytu na nejakú potravu (alebo vodu, ak je v teráriu moc sucho). Toto však nemusí fungovať - mnohé samčeky radšej budú trpeť hladom a cvrlikať v úkryte. Aj prehľadne zariadené terárium bez zbytočných neprehľadných úkrytov a zákutí znižuje riziko, že sa cvrček niekde zašije.

5) ...už spomínané strihanie krídiel funguje dobre

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny