Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový časopis

No, to už je lepší. Samozřejmě ani já, ani jiní nechtěli zbytečně kritizovat, naše rady by měly pomoci. Co se týká Vašich reakcí:

1.anonymita - jak píšeme, jednali jsme jako tým, ale když je to potřeba tak na webu již máme v kontaktech jména a na konci příspěvku podpisy.
Včera jsem na webu jména nenašel a anonymita trochu jako by ukazovala, že "v tom neumíte chodit". Je to prostě slušnost, i když vás třeba neznám ani podle jmen, aspoň všichni vědí, kdo za tím stojí. Navíc je tu velká šance - pokud bude časopis kvalitní, může solidně prorazit, najít sponzory, a časem vycházet i v tištěné formě. Chce to ale dobré manažerské schopnosti, které jsem zatím u vás nezaznamenal.
2. Web - ano zdarma, amatérský možná, ale slouží pouze k informacím a bude bránou k PDF souboru. Co víc je potřeba? Možná grafické prohlížení jednotlivých časopisů stejně, jako letáku z Globusu. No hezké by to bylo, ale stojí to peníze a ty by si časopis musel vydělat a vydělal by si je tím, že se zpoplatní, což znamená, že za prohlížení budete platit. Kdo to chce??? My ne, naším cílem bylo vytvořit časopis pro všechny. Nebo má někdo zájem nám pomoci a vytvořit nám web s prohlížečem a ještě zaplatit doménu???
S tím docela souhlasím. Znám jiný žurnál z jiného oboru, který vznikl jako nápad dvou nadšenců a dnes je poměrně renomovaným mezinárodním vědeckým časopisem. Každopádně - ten web by měl vypadat trochu reprezentativně, tady souhlasím s Michalem, že je bez nápadu, obyčejný až ošklivý. Pokud bych na takhle vypadajícím webu měl hledat skvělý nový teračasopis, tak bych byl asi dost překvapen, kdyby byl kvalitní. Prostě to musí vypadat, tam je prostor pro reklamu!
3. Redakční rada - rádi bychom, zatím jsme dva (s třetím se budeme zítra domlouvat), ano jsme teraristi praxe 8 a 6 let. Chcete se někdo přidat, není problém, přivítáme rádi do našich řad každého, kdo pomůže. (myslím to vážně)
Dle mého je redakční rada a korektor nutností. Vaše zkušenosti s teraristikou jsou super, ale znám řadu lidí, kteří jsou neskutečná studnice informací, ale neumí je předat jinak než u piva v hospodě. Důležitější jsou dle mého zkušenosti s redigováním časopisu, minimálně v začátcích by vám měl někdo zkušený pomoci.

Doufám, že se to povede, a těším se na první číslo. Pokud opravdu to avizované první číslo vyjde, zkusím vám do druhého něco napsat.
Zdraví a hodně zdaru přeje, Petr B.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny