Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Morelia viridis - terárium od základu

Dobrý den,
chtěl bych Vás požádat o pomoc se stavbou rozměrnějšího terária pro morelia viridis.
Přikládám návrh terária s určitými základními rozměry. Kde jsou otazníky bych potřeboval poradit. Týká se to hlavně předního a zadního větrání ( pokud je vhodné ).
Klidně můžete reagovat na konstrukční chyby, kdyby jste udělali něco jinak.

[terarium.jpg]

Na začátek by to mohlo stačit.
Děkuji za ochotu.

S pozdravem Martin

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já jsem si žádných konstrukčních chyb nevšiml.
hadilov 30.01.2012 20:47
hadilov
60 cm do délky stačí?
Danboa 10.09.2013 11:16
Danboa
Já si myslím, že stačí. On to zadavatel dohání výškou, takže na ten přijatelný potřebný objem se dos…
Jan Lauermann 10.09.2013 11:56
Jan Lauermann
Ono logicky pokud to terárium, které je nakreslené na obrázku nebude celé zavětvené a místo větví bu…
krokodýl 10.09.2013 20:38
krokodýl
Já abych Ondro pravdu řekl, tak si vytápění žárovkou moc nedovedu představit. Ale ono je to zřejmě h… poslední
Jan Lauermann 11.09.2013 07:36
Jan Lauermann

Já si myslím, že stačí. On to zadavatel dohání výškou, takže na ten přijatelný potřebný objem se dostane. V současný době se už ale chondra chovají spíš v terárkách širších než vyšších. Samozřejmě to nejsou 30 cm vysoká terária, ale co mám nakoukáno, tak třeba Němci teď většinou využívají rozměr 100-120x60x60. Ono logicky pokud to terárium, které je nakreslené na obrázku nebude celé zavětvené a místo větví budou standardně použity 2-3 horizontálně umístěné tyče, tak je ta výška v podstatě zbytečná - nevyužitelná. Ba co víc - udržení požadovaných teplot a vlhkostí bude náročnější, než v teráriu orientovaném na ležato.

Ono logicky pokud to terárium, které je nakreslené na obrázku nebude celé zavětvené a místo větví budou standardně použity 2-3 horizontálně umístěné tyče, tak je ta výška v podstatě zbytečná - nevyužitelná. Ba co víc - udržení požadovaných teplot a vlhkostí bude náročnější, než v teráriu orientovaném na ležato.

Tak ono to funguje i na výšku, pokud ty tři tyče jsou v různých výškách a nahoře je žárovka, tak se had posunuje na různě vysoko položené větve - tyče, podobně jako se přisunuje a odsunuje na jedné dvou tyčích v delších teráriích, kdy žárovka je na jedné straně. Prostě je vlastně jedno jestli to funguje vertikálně nebo horizontálně, ale já osobně mám raději ty delší terária. Já mám takový oblíbený rozměr 100 x 60 x 70, kde to tak trochu funguje po obou osách ;-).

Já abych Ondro pravdu řekl, tak si vytápění žárovkou moc nedovedu představit. Ale ono je to zřejmě hodně o vnějších podmínkách...pokud dokážeš okolní teploty držet konstantní, tak potom si dokážu představit vytápění žárovkama (samozřejmě nějak zabezpečenýma proti popálení). U mě doma by to díky celkem výraznýmu kolísání okolních teplot (bydlím v takovým podhůří) moc možný nebylo..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru