Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Osvětlení (uvb) pro agamu

Ahoj, zařizuji terárko (65x40x40, délka x šířka x výška) pro agamu a potřebovala bych poradit ohledně UVB. Na internetu je spousta informací, ale jako žena se v tom moc nevyznám... Všude píšou, že záleží na hodně faktorech, na vlnové délce, výkonu, ... A že špatný výběr způsobí různé nemoci. Jaké by tedy bylo nejlepší osvětlení? Jak vysoko by mělo být umístěno? Prosím o návrhy s co nejnižší cenou, ale tak, aby byly vhodné a neškodlivé. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na netu jsem třeba našla Zářivku T5 14W 5.0 UVB Solar Raptor, http://www.robimaus.cz/cs/zarivky-pro-…
Nikitka1910 31.01.2012 20:55
Nikitka1910
Do toho relativne maleho prostoru by to mozna i stacilo (pokud by bylo svitidlo s "reflektorem"), al…
lucifer 31.01.2012 22:33
lucifer
Samozřejmě počítám s tím, že tam musí být hodně světla a výhřevné místo a tak... Jde mi hlavně o to… poslední
Nikitka1910 31.01.2012 23:01
Nikitka1910

Do toho relativne maleho prostoru by to mozna i stacilo (pokud by bylo svitidlo s "reflektorem"), ale tyhle "uv" zarivky maji relativne malou svitivost ve viditelnem spektru (chybi jim ten vykon ktery vyzaruji v UV oblasti). Agamy chteji i hodne svetla, jinak se budete trapit tim ze nejsou aktivni, nechteji zrat atd. Proto doporucuju linearni zarivku spis pouze jako zdroj svetla (Narva BioVital treba) a jako zdroj UV treba to co jsem uz napsal. Nebo tu "UV" linearku, ale doplnit ji o dalsi jen kvuli svetlu. A nezapomenout na to vyhrevne misto.

Samozřejmě počítám s tím, že tam musí být hodně světla a výhřevné místo a tak... Jde mi hlavně o to uvb, protože jsem četla, že když uvb vyzařuje na nějaké nižší vlnové délce, tak je to spíše škodlivé a těch druhů osvětlení uvb je docela dost a já nevím, které tedy vyzařuje nejlepší ,množství, uvb. A to Lucky Reptile Compact UV Sun 20W by se dalo koupit kde? Myslím tím jinde než přes internet... Jestli by jí mohli mít třeba v nějakém elektru nebo tak. A Žárovka Repti Glo 10 UVB 26W je tedy špatná?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru