Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak to je paráda tolik různejch zbarvení sem ještě neviděl.Ten můj má teprv třičtvrtě roku a je pořá…
Mařena 14.02.2012 15:39
Mařena
::) na Kapverdách že nejsou žádný zvířata? Ale jdi ty brepto! leguáni tam žádní nejsou, ale 21 jinýc…
Aurifer 14.02.2012 15:53
Aurifer
Na Kapverdách jsme měli mezipřistání. Co jsem se ptal jednoho chlápka, který letěl taky Venezuelu a…
halapremek 14.02.2012 17:21
halapremek
Záleží na tom, co kdo očekává- pokud luxusní dovolenou, tak na to je samože lepší ten Karibik. Pokud…
Aurifer 14.02.2012 17:39
Aurifer
On asi luxus nevyhledává, ale na druhou stranu ani zvířata. On spíš šmejdí v okolí, kvalita ubytován…
halapremek 14.02.2012 17:49
halapremek
Ty jo, to je zajímavý, mě přišli Venezolano celkem příjemní, ale já na pobřeží ani ve velkých městec…
krokodýl 14.02.2012 18:06
krokodýl
Jo, mně taky nepřišli nepříjemní. Jen nejsou takoví "muy amistoso" jako třeba ti Uruguayci. nový
Aurifer 14.02.2012 18:18
Aurifer
To jim klidně odpustím, když tam budu trávit dostatek času...:-) nový
krokodýl 14.02.2012 18:19
krokodýl
Úžasná barevná variabilita. Doufám, že v tom bazénu se i koupali a u baru si dávali nějakej místní d… nový
kerejoo 14.02.2012 18:25
kerejoo
Jj, bohužel pokud toho člověk chce vidět víc, tak musí mít víc času a pronajmout si loď (což tam naš… nový
Aurifer 14.02.2012 18:37
Aurifer
takže možná ještě uplně nevyhynul. Taky jsem někde četl že by mohla být naděje že ještě přežívá. Ké… nový
kerejoo 14.02.2012 18:47
kerejoo
Tak já to pro vás kamarádi udělám a budu tam prohlížet kočičí trus a hledat důkazi o ekzistenci.Jsem… poslední
Mařena 14.02.2012 18:55
Mařena

Tak to je paráda tolik různejch zbarvení sem ještě neviděl.Ten můj má teprv třičtvrtě roku a je pořád zelenej jak rákosníček ale ocas už se zbarvuje.Letos letím na kapverdy tak se zvířatama smolík žádný tam nejsou,jedinej exemplář na odchyt tam bude vyvrhlej vorvan v mém podání.Jinak fotky super!

Na Kapverdách jsme měli mezipřistání. Co jsem se ptal jednoho chlápka, který letěl taky Venezuelu a byl tam snad loni, tak prej ať se na Kapverdy vykašlu, že horší destinaci neviděl (byl hodně zcestovalý, tak měl s čím srovnávat). Jenže to je subjektivní názor, tak pak si rád počtu Tvůj názor, až se vrátíš.

Záleží na tom, co kdo očekává- pokud luxusní dovolenou, tak na to je samože lepší ten Karibik. Pokud hledání zvířátek a terénní biologii, tak je to srovnatelné. On se tam ten turismus teprve tak nějak rozjíždí, takže to je docela znát...je fakt, že v porovnání s jinejma letoviskama tam jsou o něco horší služby. Už je to Afrika, no. Ale pokud si člověk nepotrpí minimálně na ***hotely a jede hlavně za zvířatama, tak si tam taky přijde na své. Srovnala bych to s Kanárama (ne služby, samozřejmě).

On asi luxus nevyhledává, ale na druhou stranu ani zvířata. On spíš šmejdí v okolí, kvalita ubytování ho příliš nezajímá a o té se mi zmiňoval, že v pohodě (i přes svůj pokročilý věk to nebyl plážový tip). Spíš že tam měl jen komplex a hotovo. Že to tam sjížděl kde se dalo a nikde nic zajímavého. Prostě kromě hotelového komplexu nic. Tak nějak si stěžoval.

Ty jo, to je zajímavý, mě přišli Venezolano celkem příjemní, ale já na pobřeží ani ve velkých městech moc času nestrávil, ale třeba na Rio Caura nebo na takových méně turisticky profláklých skoro jako Llanos (Santa Rita) pohodička, Indiáni na Kolumbijských hranicích se taky netvářili nějak kysele a když jsme jednomu pomohli chytat psa, tak byl ještě víc v poho... Prostě já narazil na samý pohodový lidi, i vojáci celkem v pohodě, s úsměvem si vzali pasaporty a se stejným úsměvem si pohrávali se sapíkem... ale nakonec nám je vrátili bez keců. V Peru taky pohoda, tak já nevím, asi je to i o tom, jak je v pohodě člověk sám, ale je dobrý vědět, kde se příliš nezdržovat, hlavně v noci a někde ani ve dne.:-)

Úžasná barevná variabilita. Doufám, že v tom bazénu se i koupali a u baru si dávali nějakej místní drink.
K těm Kapverdům. Byla tam sestra, která je typický zhýčkaný konzument a líbilo se jí tam, lidi trochu otravný, jak už moji milovaní afričani bývají, ovšem "kanáry" prej jsou lepší :-). No nic, raději jsem to nekomentoval.
Pro teraristu, herpetologa atd.. jsou Kapverdy moc zajímavá destinace. Komplikuje to ale fakt, že většina zajímavých druhů scinků a gekonů je roztahaných po jednotlivých ostrovech a poznat všechno znamená jezdit z ostrova na ostrov což není jednoduché. Jedná se ovšem o malé plazy, a i ta T.gigas není žádný obr, i když tarentola je to pořádná. No a to nejzajímavější Macroscincus coctei už nejspíš bohužel vyhynul.

Jj, bohužel pokud toho člověk chce vidět víc, tak musí mít víc času a pronajmout si loď (což tam naštěstí neni zas takový problém), protože všude je něco. Co se týče těch gigasek, tak u nich krom toho, že je to pěkně macatá, nařvaná tarentola, tak je zajímavé hlavně to, že lověj ve směčce celkem velkou kořist, což je u gekona docela fascinující. O tom makroscinkovi jsme někde četli informaci z roku 2004, kdy našli fragment čelisti mladého jedince v trusu místní kočky, takže možná ještě uplně nevyhynul.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru