Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Užovka po 2měs. nežere

Ahoj lidi,

prosím poraďte mi:
Začátkem prosince 2011 se mi ztratila užovka (pantherophis guttatus, 100% hetero blooded fire, nar. 7/2011, nyní má asi 45cm) a nalezl ji manžel včera, 19.2.2012 v 19hod.

Zkusili jsme jí nabídnout kuřecí srdíčko, kuřecí jatýrko a dnes, konečně, 2 holátka, ale nic nechce. Před tím, než utekla, jedla sama bez problémů (i dvě holata).
Nemám pro ni zatím pořádné terárko, tak ještě žije v plastovém boxu na chov cvrčků (28x18x15cm) a má tam písek, rašelinu, vodu i úkryt.

Četla jsem přízpěvky, ale nikdo nepsal, že by mu tak dlouho užovka nejedla (2měs, 19dní). Bojím se jí nakrmit násilím, protože s tím nemám zkušenosti (ano, četla jsem komentáře jak na to), a nechci jí ublížit. Mám o ni strach; nechci, aby mi zemřela hlady, když už se konečně našla. Je hubená a zdá se být slabá; pije, ale hole nechce, ani když je nastřižené, ani čilé, dokonce metoda naštvat jí otravováním u hlavičky i ocásku zde selhala - stále uhýbá.
Je možné, aby se zazimovala v chladné komoře, kdyby tam byla ty dva měsíce? Asi se musí zase aklimatizovat na své prostředí v tom boxu, mě napadá...

Jaký je váš názor na to? Nakrmit násilím, nebo nechat ještě nějaký den? Mám o ni strach.

Děkuju za případné komentáře :) , a prosím nelynčujte mě za to, že mi utekla, a za to kde zatím žije... :-/

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ahoj...zacnu tim, ze se vubec nedivim chovatelum, ze se tu do vas tak pustili...bez urazky, ale muze…
warior13 22.02.2012 13:06
warior13
Nejhorší je na tom to, že takových chovatelů je tu mnohem víc........
Agamkas 22.02.2012 18:17
Agamkas
Ani bych se nedivila, kdyby si vaši partneři mysleli, že hady milujete víc, než je... Myslim si,ze… poslední
Zdoter 22.02.2012 19:50
Zdoter

ahoj...zacnu tim, ze se vubec nedivim chovatelum, ze se tu do vas tak pustili...bez urazky, ale muzete si za to sama (nechci vice rozvadet)... hned po prvnich radach, by ste se mela chytit za nos a okamzite hadovi zaridit kvalitni bydleni...vzdyt nejde o zadne velke penize...zkraslovat a zlepsovat muzete vse postupne...terarium z osb je jedna z levnych moznosti..ja osobne preferujji sklo...ale to je kazdeho vec...napriklad terarium ante 112l 80x35x40 za cca 1250,- a za zarovku 50,- verte ze ted i za naprosto obycejnou zarovku (pozor na umisteni..aby se zvire nepopalilo) a terarium tohoto rozmeru, bude vase guttka jenom vdecna...zkuste treba i topny kamen (opet vec nazoru..moje zkusemosti s 5W kamenem jsou dobre) zacinaji na 250,-..k vasi kupovane vetvi bych pridal nejakou tu z venku (preferuji ovocne stromy) po uriznuti oplachnete a nechte vypect v troube nebo vyvarte ve vode... kdyz pomineme cenu vody a energie je cena 0,- a guttka se po nocich ma kde protahnout...voda a skrys bez vetsich investic... proste a jednoduse, at pocitam jak pocitam... vase a hlavne problemy vasi guttky vyresi suma do 2000,- (coz uznejte sama neni zadna darda) urcite se nad tim, co sme vam tu vsichni napsali zamyslete (zastavam se nazoru - zvire nekomu darujte).. vsichni tu chteji jen jedno a to spokojenost a zdravi nejen vasich milacku...predpokladam, ze si stejne hada nechate, proto poslechnete a co nejrychleji zaridte terarium!!! verim, ze se guttka probere a zacne normalne zrat... preju hodne stesti vam a hl. guttce

Ani bych se nedivila, kdyby si vaši partneři mysleli, že hady milujete víc, než je...

Myslim si,ze moje snoubenka to dokonce vi a ne ze si to jen mysli.Proste hadi a jesteri patri do meho zivota stejne jako ona.Spokojeni jsme oba dva a jen diky tomu nejsme divni. A k tomu prodavani zvirat za mensi cenu. Ja nic neodchovavam a neprodavam a stejne bych byl proto,aby se ceny rapidne zvedli. Ted je to des bes,kdyz zvire stoji dve,tri stovky a odpovidajici ubikace dva,tri tisice. Lidi si pak vubec neuvedomuji,ze maji doma ziveho tvora a podle toho to tu vypada. Bohuzel porad prevlada nazor,ze hadi apod. jsou podradnejsi jak psi a kocky u kterych by podobne tyrani lide nepresli jen tak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru