Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vodní želvy vypuštěné v čr

Zdravím vás všechny teraristy, měla bych takový zvláštní dotázek, zajímáte se tady někdo o druhy vodních želv, které "lidi" vypustí, když jim želvy vyrostou? váhám nad tímto tématem k diplomové práci, ale abych řekla pravdu, tak mám půlroční mimčo, tak se nemůžu sbalit a jet hledat želvuchy, proto mě napadlo, že by někdo z vás mohl vědět, kde se vyskytují, a tím mi neuvěřitelně ulehčit práci. jde mi především o místa, počty, druhy atd, ale to vše už si zpracuji, jen kdybyste někdo věděl o výskytu, tak prosím radte, nebo popřípadě na koho bych se mohla obrátit. předem děkuji, s pozdravem Radka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
já to myslela spíše tak, že jestli někdo bydlíte poblíž nějakého vodního toku a víte, že se tam něja…
RaaaJiii 12.03.2012 11:53
RaaaJiii
Ted v nedeli jsem vyfotil jednu v rybnice ve Vinorskem parku v Praze 9. Pozorovany tam byly uz loni… nový
WERNER 27.03.2012 18:46
WERNER
Dobrý den, chtěla bych upozotnit v Ostravě u slepích ramen Odry jsem našla s kamarádkou a jejím psem…
Vitki 13.03.2012 22:04
Vitki
Ahoj, tohle je moc zajimave pozorovani, z Ostravy uz mame pozorovani mladat a snusek od Vyskovickych…
Jindra Brejcha 15.03.2012 09:34
Jindra Brejcha
Možné by to určitě bylo, ale raději bych počkala až se oteplí a želvy začnou být aktytvní. Ohledně t…
Vitki 15.03.2012 17:53
Vitki
Cekat asi uz nemusime ;) nový
Jindra Brejcha 24.03.2012 00:59
Jindra Brejcha
Ahoj Radko, skvely napad rozjet zde takovouhle diskuzi :), prosimte, jestli te to tema opravdu zajim…
Jindra Brejcha 15.03.2012 09:25
Jindra Brejcha
No zda se, ze diskuze opadla, to je docela skoda ne? Kouknete na tohle: http://thestickytongue.org/2… nový
Jindra Brejcha 24.03.2012 00:55
Jindra Brejcha
tak konečně jsem se sem zase dostala, všem děkuji za tipy a náměty, ted počkám na rodičák a hned po… poslední
RaaaJiii 04.04.2012 19:42
RaaaJiii

já to myslela spíše tak, že jestli někdo bydlíte poblíž nějakého vodního toku a víte, že se tam nějaká želva objevila, zda byste mi sem nehodili to místo, kde víte, že jsou, jinak želvy odchovávám několik let, stejně tak hady a jelikož jsem absolvovala BP, tak opravdu vím co to je sběr dat, mě jen šlo o to, abych jich tam zahrnula co nejvíce, nikoli o kopírování údajů, stejně všechna místa objíždím a kontroluji je pravidelně, nicméně za rady a tipy neskutečně děkuji a kdyby se ještě našel někdo, kdo o ničem ví, tak mi to prosím napište, klidně Vás uvedu i do práce, zda Vám půjde o to, zatím

Ted v nedeli jsem vyfotil jednu v rybnice ve Vinorskem parku v Praze 9. Pozorovany tam byly uz loni i predloni, takze musela uspesne prezimovat a to byly ted ty kurva mrazy... Jestli chces foto z mobilu tak si napis na d.velechovsky(at)volny.cz je to ta s oranzovym flekem ze strany na krku.

Dobrý den, chtěla bych upozotnit v Ostravě u slepích ramen Odry jsem našla s kamarádkou a jejím psem snůšky a vyděli jsme i mláďata želvy nádherné. Je tam minimálně jeden druh a to želva nádherná která se dokáže zde za dlouhého léta dokáží se i rozmnožovat.

Ahoj,
tohle je moc zajimave pozorovani, z Ostravy uz mame pozorovani mladat a snusek od Vyskovickych tuni, myslite, ze by bylo mozne se na lokalitu prijet co nejdrive podivat a pripadne tam umistit teplomer? Pamatujete si presne ta mista kde snusky byly? Ten pes to vycuchal v zemi? Psi se pro vyhledavani zelvych snusek totiz tradicne pouzivaji, u nas ale neznam nikoho kdo by je k tomu pouzival ,zatim :) Dekuji vam mnohokrat za prispevek a tesim se na vasi odpoved. Kontakt na me je 606381557, kdybyste chtela urychlit komunikaci :)
Hezky den,
Jindrich Brejcha

Ahoj Radko,
skvely napad rozjet zde takovouhle diskuzi :), prosimte, jestli te to tema opravdu zajima a myslis to vazne, urcite bychom ti i radi s diplomkou pomohli, dat o rozsireni mame furu, takze by se s tim treba dalo i neco vymyslet, jen tady na tebe nevidim kontakt, jak uz psal Martin muj skolitel venujeme se tomu od roku 2008, prace na zelvach je urcite spousta jen je potreba si to dobre promyslet. Dyztak se nam ozvi, bud kontaktuj Martina nebo me na jindrichbrejcha@yahoo.co.uk.
Tesim se na treba nejakou peknou spolupraci,
s pozdravem,
Jindra Brejcha

P.S. tady jsou nase facebook stranky tak tam lidi kouknete a nalezy, ktere jsou moc dulezite davejte na biolib, primarne nejde o to udelat na tom statistiku a vyprdnout publikaci, ale o sledovani nepuvodniho druhu v CR. Na zaklade vasich dat, ktera jsou predavana do ceskych i svetovych databazi pak muzeme treba pomoc zelvam i nasi prirode ;).

Američtí-ninjové/172144079539077

tak konečně jsem se sem zase dostala, všem děkuji za tipy a náměty, ted počkám na rodičák a hned po připsání na účet se všude rozjedu, ještě jednou všem moc moc díky a samozřejmě, kdybyste ještě kdekoli objevil jakoukoli "vodnici" :-) tak to sem zase hodte :-) díky a mějte se všichni moc moc hezky!!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru