Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Python regius, nežravost

Zdravím,
vím že o nežravosti regiusek už tady toho je napsáno dost, ale nikde jsem se nedočetl v jakém věku může k nežravosti samců tohoto druhu dojít. Jde mi o to, že můj samec regiusky (10 měsíců starý, váha 339g) naposlet žral před 3 týdny. Od té doby na myš vždy jen kouká a po chvilce si jí přestane všímat. V chovu se nic nezměnilo. Velikost terárka 90x60x60 (přikládám foto), dva úkryty jeden v teplejší části jeden v chladnější, teploty denní 30C-24C, noční 25C-22C, rosím jednou za tři dny. Jinak krajta je v noci aktivní, vidím jí pít a normálně prolézá terárium. Obšas je přes den v teplejším úkrytu, někdy zas v chladnějším. Žádné změny v chování jsem nezaznamenal. Krajta vipadá vytálně a zdravě. Před tím žřal pravidelně 1 myš týdně. Jde mi o to jestli může v tomhle věku být způsobena nežravost obdobím páření nebo to může značit jiný problém. Díky moc za pomoc.

[http://img848.imageshack.us/img848/4833/pc250021.j pg]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, nechci zakládat nové vlákno. Mám doma krajtu královskou. Koupila jsem ji v březnu na burz…
Aleki 29.04.2012 21:28
Aleki
Regiusku je zbytočné kŕmiť násilne! Koľko vážila pri kúpe a koľko teraz? Po akej dobe vyvrhla potrav…
Ledo 30.04.2012 00:30
Ledo
Přesně tak, mě teď samec (3roky starý) vzal myš po 7 měsících.
silverrrr 30.04.2012 11:12
silverrrr
dnes po 4 mesiacoch zožral myš
marecek986 06.05.2012 12:44
marecek986
Tříletá samice regiusky dnes po 241 dnech dala menšího potkana, ale ten styl. Tahle krajta žere jen…
Niki 08.05.2012 00:59
Niki
Tak dnes mi asi tříletý samec vzal myš po 8 měsících. poslední
sendmen 19.05.2012 17:47
sendmen

Dobrý den, nechci zakládat nové vlákno. Mám doma krajtu královskou. Koupila jsem ji v březnu na burze. Od začátku nechtěla žrát. Myši si ani nevšimla. Po nějaké době jsem zkusila myš naporcovat a nasoukat jí to do krku. Myš celou až na pár kousků vyvrhla. Myslela jsem , že nejí jelikož je vystresovaná z nového prostředí nebo (jak jsem se dočetla) v zimním období nežere až do dubna, tak jsem ji nechala být. Jenže mi ubývá na váze a přijde mi dost vyhublá. Je jí prý kolem jednoho roku. Má 70 cm. Zkoušela jsem myši i udělat skalpel, aby cítila krev a probudila v ní instikt a ani to nepomohlo. Podmínky má velmi dobré. Budu vděčna za každou radu. Moc se tím trápím.

Regiusku je zbytočné kŕmiť násilne! Koľko vážila pri kúpe a koľko teraz? Po akej dobe vyvrhla potravu? V akých podmienkach ju držíš? Osobne ti doporučujem, dať ju do menšieho terária na servítky ( 60x30x30 ). Úkryt v chladnejšej časti terária, ale aby to nemala ďaleko ku zdroju tepla. Mne sa osvedčilo dať výhrevný kameň blízko úkrytu. Krajta bola z časti schovaná a z časti sa opierala o kameň. Pokiaľ má 70cm, nie je to žiadne miminko a nejaký čas bez potravy vydrží. 70cm regiuska dá v pohode dospelú myš, ale vzhľadom na to, že poslednú potravu vyvrhla, počkaj dva, tri týždne a skús jej ponúknuť skákavku. Regiusky, hlavne mladé, neprijímajú mŕtvu potravu! A asi najdôležitejšia rada....prosím nestresuj! Máš ju mesiac, je to had, ktorý vo svojej domovine skoro pol roka nežerie. Tým, že si ju nacpala, si jej nepomohla, ale ublížila! Už som to tu raz písal, ale u regiusiek je veeeľmi dôležitá trpezlivosť!!!

Tříletá samice regiusky dnes po 241 dnech dala menšího potkana, ale ten styl. Tahle krajta žere jen v tera, v boxu si jedinkrát nevzala. Takže každé krmení je trochu o nervy, ale dnes. Hadice ležela pod převisem, z toho místa loví často. Potkan šmejdí, najednou skočí pod ten převis za ní a skončí na ní. Hadice bez jakéhokoli pokusu potkana chytnou nadzvedne tělo a přimáčkne ho ke stropu. Ozvalo se zapísknutí a třepotání nožek. No ve mě by se krve nedořezal, myslela jsem, že hadice bude mít záda na kousky. A holka s ledovým klidem jen ještě víc nadzvedne tělo a je klid. Takhle vydržela asi 3 minuty a pak povolila. Na zádech jí ležel mrtvej potkan, nikde ani škrábaneček. Koukla na něj, našla hlavu a byl v ní :-) a pak že chov nejedáků není adrenalin :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru